Φ MaNGa Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 6 katlı bir bir apartmanda bir kattan ötekine merdiven uzunluğu aynı. Birinci kattan altıncı kata çıkmak üç dakika alıyorsa, birinci kattan üçüncü kata çıkmak ne kadar zaman alır? (Not : Her katta iki daire olmak üzere toplam 12 dairelik bir apartmandır.) Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 1 dakika 12 saniye mi? Alıntı
Φ liyakorn Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 6 katlı bir bir apartmanda bir kattan ötekine merdiven uzunluğu aynı. Birinci kattan altıncı kata çıkmak üç dakika alıyorsa, birinci kattan üçüncü kata çıkmak ne kadar zaman alır? (Not : Her katta iki daire olmak üzere toplam 12 dairelik bir apartmandır.) KARDEŞ ; * merdiven uzunlukları aynı fakat basamak sayıları farklı olabilir.bu da adım sayısını dolayısıyla süreyi etkiler. * harekete 1. kattan başlıyorsa sorun yok da eğer apartmanın girişinden başlıyorsa giriş merdiveni dikkate alınmalı.3 den 6 ya çıkarken bu basamaklar çıkılmaz. * ayrıca daire sayısını neden verdin ki ? Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 daire sayısını vermesinin sebebi şu olabilir;bizim binalardada her katta 2 daire var ve zemin kat 1. değil 0.kat olarak geçiyo.belki bu genel bi özelliktir diye düşündüm Alıntı
Φ berk462462 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2005 daire sayısını verdiğini anlamadım ama düz mantık ile 1' 30sn alır ama eğer daire sayısını kattaki merdivenin yön ve aralarına göre verdiysen tekrar düşünelim.................. Alıntı
Φ mag Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 bende 1dk 12 sn buldum. şöyle: 6.katta vardığı anda adam 5 tane merdiven ve 5 tane boşluk alan (her kattaki 2 dairenin önündeki alan). yani 1.düzlük 1. merdiven, 2. düzlük 2. merdiven. fakat altıncı kata geldiği anda ki düzlüğü gitmeyecek çünkü zaten altıncı kata geldi. dolayısıyla 5 merdive + 5 boşluk = (3*60) 180 sn zaten soruda verilmişti. yani 1 merdiven + 1 boşluk =36 sn dir. şimdi gelelim 3 kata. 3 kata gelinceye kadarda 2 merdiven + 2 boşluk = 36 sn * 2 =72sn = 1 dakika 12 sn bulunur. Alıntı
Φ suskun_boy Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 sevgili kardeslerim teknolojinin bize sunmus oldugu hizmetlerden yararlanmamızı saglayan turkısh media ya tesekkurler.kardeslerim eger kendinizi akıllı sanıyor sanız sizi paychic-doom coma davet ederim super bi online oyunu bu.muonline. benim msn [email protected] byes kardesler soruya gelince sorun guzel ama bi o kadarda zor. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 1 dakika ger katta bir de koridor var 6 ya kadar 9 katve koridor eder. 3 e ise 3 kat ve koridordan 1 dk bulunur. 2. ihtimal kat hesabı sadece onda da 1.12 çıkar ancak daire sayısı niye verilmiş ben de anlamadım onu kullanmak için koridorların uzunluğunun bilinmesi lazım. thanks Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.