Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Saygıdeğer Forum Üyelerimiz,

Kimi gün aç kimi gün tok soğuk yollarda okumak için perişan olan ve bundan kesinlikle içleri acımayan doğudaki minik yavrularımız için birşeyler bizde yapalım dedik ve koyulduk araştırmaya. Sizlerde bir katkıda bulunmak istiyorsanız!

dscf2482ad5.jpg

Bir elde siz uzatın...

Kırtasiye malzemelerine ihtiyaçları var onların, önlüklere okunacak hikaye kitaplarına ve tabiki kitaba,

dscf2656oa6.jpg

Kimisi töre yüzünden okula gönderilmemekte kimisi kız olduğu için ama temel kaynak maddiyat'a çıkıyor...

Doğu'dan bir doktor çıkmasına belki katkıda biz bulunuruz...

£spera

dscf3681hk0.jpg

-Baba bana kitaplarımı verir misin?

- hangi kitapları oğlum? Senin hiç kitabın yok ki!

Çocuğun bakışları düşer yerlere, gözünden süzülen gözyaşları umutsuzluğun gölüne karışmaktadır. Gözünde kanayan umutsuzlukla bakar babasının gözlerine.

- bizim hiç kitabımız olmayacak mı peki?

- Affet oğlum! Sana bir dünya hediye edemediğim için affet.

Düşünün ki; şehrinizin yolları yok, asfaltla daha tanışmamış bir kasaba da yaşıyorsunuz. Hergün arabayla gittiğiniz mesafeleri yürüyerek gittiğinizi düşünün. Ayakkabılarınızın bu yollarda delindiğini ve içine çamur deryasını doldurduğunuzu düşünün ne yapardınız? Hele ki televizyonlarda durmadan gıcır, gıcır elbiseler ve ayakkabılar görüyorsunuz. Ağlarsınız değil mi? Buruklaşarak. İşte şu an doğuda ki kardeşlerimiz aynen o durum da. Buruk ve acı bri şekilde bakıyorlar hayata. Ve sizden istedikleri sadece bir adet kitap ve sizin giymediğiniz bir elbise pembe, pembe mavi, mavi elbiseler. Hadi bir elde siz atın, bu çocukları sevindirelim. İşe yaramaz bir varlık olmaktan kurtulalım...

Leylunehardüşünceler

okulumuzlp3.jpg

Adres : Doğanlı İlköğretim Okulu / Hakkari - Yüksekova

Orhan Yadigaroğlu (Okul Müdürü)

Özel mesaj veya bu başlık altında cevap yazarsanız yardımlarınızı ulaştırma konusunda detaylı bilgiyi sizlere ulaştırabilirim...

DUYARSIZ KALMAMANIZ NİYETİ İLE,

SAYGILARIMLA...

Gönderi tarihi:

Küçük Eller (Avucunun içinde bir mum da sen yak..! )

Minicik elleri, sevgiye yoksun gözleri vardı. Elleri biraz nasır biraz da açlık kokardı, ne bir kitap alacak durumları nede aileleri Eğitim hakkında bilinçli idi. Bir kitap bir kalem belki onları okuma isteğine itecek bu uğurda karşılarına çok kişi alacaklardı. Kimileri töre kurbanı kimileri kız kısmı okur mu derdi ama cehalete bir ışık tutmaktı niyetleri. Bir mum da neden biz yakmıyoruz ki!

Ufacık bedenler ışık saçan gözler umut dolu hayallerle onlar şuan bizleri beklemekte. Amacımız yardım etmek ve bunu topluma yayarak bilinçlendirmek. Biz kör bir toplumuz bende şimdiye kadar kör olduğumu fark ettim bu hayaller gerçekleşinceye kadar ve anladım. Şimdi bizi gözleri yolda ufak bebeler bekliyor. Dertleri bir kalem, bir defter belki de bir silgi amaçları sadece okumak ve bizim katkımız 25 YK harcayıp bir silgi bir kalem almak. Zor mu bunları yapmak?

Hayır, kolay bunları gerçekleştirmek için elimden gelenin en iyisini yapıp onların yanında olacağım ama tek başıma yürüyemeyeceğim ve sizlerin desteği ile güçlü olmak istiyorum. Karanlık olan tüm yolları hep birlikte aydınlatalım…

Göndereceğiniz malzemeler için sizlere yol gösterecek Küçük Eller Gönüllüleri olacaktır. Yalnızca hangi ilden olduğunuzu bildirmek için bize pm veya mail yolu ile ulaşmanız yeterlidir…

‘’ Ne Dernek ne vakıf’ız biz Küçük Ellerin dilleriyiz sanal âlemin yardım severleriyle bütünleşiriz… ‘’

Duyarsız Kalmamanız Dileği İle

£spera

Küçük Eller

Gönderi tarihi:

Ulusça kanayan yaramız da bir tutam tuzumuz olursa ne mutlu bize... Daha önce ben de buradan bir çağrı yapmıştım ve bu çağrıyı yapan öğretmenle irtibat halindeyim.

En son konuşmamız da epeyce ihtiyaçlarının karşılandığını hala yardım telefonları geldiğini ve onları durumları daha kötü olan okullara yönlendirdiğini söyledi...Çok sevindim ki hala duyarlı insanlarımız var...

Biz de artık o okula yardımı bina onarma ve yenileme şeklinde yaptırmaya çalışıcağız, birde kendi olmayıp ama faturası olan telefonun bir an önce bağlanmasını sağlamaya çalışarak..

Sevgili öğretmenim beni kendi cep telefonundan aradı hep, sadece türkcell başka da çekmiyor..Askerlik için geçici bir dönem içinde orada olsa , cocuklarına bir şeyler kazandırmak için çırpınan Taner öğretmenime diğer eğitim mücahitleri adına sevgi ve selamlarımı yolluyorum.. Bitlis ili, Mutki ilçesi, Çığır köyü ilköğretim okulunun çehresini değiştirebildi...

Eğer bu yeni okul için yardımlarımızı nasıl ulaştıracağımızı bildirirseniz çok seviniriz..Çünkü yardım toplayan gruplar genelde kargo ücretlerinin çokluğundan yakınıyor, yardımı bi şekilde toplarız ama kargo ücretinin altından nasıl kalkarız şeklinde geri dönüyorlar bize...

Dün birkaç şirketle görüştüm ama kimisi indirime hiç yanaşmadı kimisi bir miktar yaparız dedi . Ben bekledim ki çorba da bizim de bu şekilde tuzumuz olsun derler mi acaba diye ama o bakış açısıyla bakan yok gibi...

sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

"iLyAdA" İlgin alakan ve duyarlılığın için teşekkür ederim zaman zaman insanlar senin de dediğin gibi gerçetten kendilerinden başka kimseyi düşünmez bir tavır takınabiliyorlar bu gerçekten üzücü...

Arkadaşlarımız Hakkari'ye gidecek kargoyu ayarladılar ücretsiz olarak taşıyacaklar. Ancak şehir içinde bu biraz zor fakat İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne'de gönüllü arkadaşlarımız var mevki çok ters kalmazsa yardımları gelip alabiliriz...

Bana [email protected] msn adresinden ulaşabilirsiniz ayrıntılı konuşuruz...

Eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz ben arkadaşlarım ve özellikle çocuklar çok sevinecekler..

Teşekkür ve Sevgilerimle...

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Hakkari / Yüksekova Doğanlı İlköğretim Okuluna giden yardımlar...

1 Adet Bilgisayar

1 Adet VCD

391 adet defter

120 adet resim defteri

39 adet ajanda

220 adet silgi

670 adet kalem

166 adet kalemtraş

6 paket pastel boya

3 paket bant

27 adet çanta

23 adet seyahat cantasi

86 adet ders kitabi

74 adet hikaye kitabi

53 adet roman

3 adet sozluk

67 adet ingilizce kitabi

1 adet Dunya Atlasi

7 cilt resimli bilgi ansiklopedisi

24 cilt gelisim ansiklopedisi

3 cilt karaca ansiklopedisi

18 cilt walt disney ansiklopedisi

12 cilt gorsel ansiklopedi

8 cilt Turk ve dunya tarihi ansiklopedisi

10 cilt genclik ansiklopedisi

1 cilt A dan Z ye Meydan Larousse

12 cilt ansiklopedi

2 sunnet takimi

19 cift ayakkabi

6 adet atki

9 adet bere

4 adet mont

1 adet etek

152 adet corap

3 adet kemer

7 adet kravat

46 adet pantolon + esofman

90 adet kiz ust giyim

110 adet erkek ust giyim

175 adet kulot

183 adet atlet

Bu yardimlari toplayan, gerek esya vererek, gerek maddi destekle

camasir ve kirtasiye malzemelerinin alimina katilan tum arkadaslarima

tekrar tekrar tesekkur ederim... Boyle guzel bir ise imza atmamizda

bize destek vererek oradaki kardeslerimizi cok mutlu ettiniz. Okul

muduru ile gorustum. Bekledigimizden fazla yardim topladigimizi bazi

esyalarin ilkokul 5. siniflardan buyuk cocuklarin isine

yarayabilecegini soyledim. Okul muduru gelen yardimlarda kendi

islerine yaramayanlari cevre koy okullarina yonlendireceklerini

soyledi. Yardimlarimiz sadece Doganli Ilkogretim okulundaki 123

kardesimize degil cevre koylerede gidecek...

Bugun içerisinde okulumuza ulaşıcaktır....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.