Φ cos1881 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Bugün kendine ataist diienlerin çoğu 1. dinin Allah ın ne olduğunu bilmezler 2.biraz bilgileri varsa da kolay olanı şeçip kabul etmezler.Bugün en fanatik yaratıcı karşıtları bile ( evrimciler) bir güçten söz ederler ki bu insanlar bilimin doruklarına ulaşmış kişilerdir.Aklını biraz kullanabilen kişi bir varlıktan söz eder,bunu modern bilim kanıtlar hemde 100000 kere.Din nedir e girmek istemiyorum yada Allah nedire. Ataistlere dönmek istiyorum,dediğim gibi bu kişiler bence önce din nedir onu anlamaya çalışmalıdır.Yok ben kolay olanı şecerim diyenler için söylüyorum; o halde siz bir ataist olamazsınız,çünkü ataist olmak için Allah ın ne olduğunu bilmeniz gerekir önce. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Bugün kendine ataist diienlerin çoğu 1. dinin Allah ın ne olduğunu bilmezler 2.biraz bilgileri varsa da kolay olanı şeçip kabul etmezler.Bugün en fanatik yaratıcı karşıtları bile ( evrimciler) bir güçten söz ederler ki bu insanlar bilimin doruklarına ulaşmış kişilerdir.Aklını biraz kullanabilen kişi bir varlıktan söz eder,bunu modern bilim kanıtlar hemde 100000 kere.Din nedir e girmek istemiyorum yada Allah nedire. Ataistlere dönmek istiyorum,dediğim gibi bu kişiler bence önce din nedir onu anlamaya çalışmalıdır.Yok ben kolay olanı şecerim diyenler için söylüyorum; o halde siz bir ataist olamazsınız,çünkü ataist olmak için Allah ın ne olduğunu bilmeniz gerekir önce. Biz senin geçtiğin yollardan çoktan geçtik... Emin ol ki pek çok ateist, dini senden daha iyi biliyor... Sen önce "bilim" in ne olduğunu öğren.... Alıntı
Φ cos1881 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Bugün kendine ataist diienlerin çoğu 1. dinin Allah ın ne olduğunu bilmezler 2.biraz bilgileri varsa da kolay olanı şeçip kabul etmezler.Bugün en fanatik yaratıcı karşıtları bile ( evrimciler) bir güçten söz ederler ki bu insanlar bilimin doruklarına ulaşmış kişilerdir.Aklını biraz kullanabilen kişi bir varlıktan söz eder,bunu modern bilim kanıtlar hemde 100000 kere.Din nedir e girmek istemiyorum yada Allah nedire. Ataistlere dönmek istiyorum,dediğim gibi bu kişiler bence önce din nedir onu anlamaya çalışmalıdır.Yok ben kolay olanı şecerim diyenler için söylüyorum; o halde siz bir ataist olamazsınız,çünkü ataist olmak için Allah ın ne olduğunu bilmeniz gerekir önce. Bir konuda bişey bilinmediğinin en iyi kanıtı " biz o yollardan geçtik " demektir.Ayrıca din ve bilimi çatıştırman bişey bilmediğini gösteriyor zaten yada bilmediğinizi.Bana bilim öğretmen için önce 4 yıl philosophy okuman gerekir sonrada bir üniversitede ilgili bir alanda ders vermen(Hacettepe Üni. de philosophy as social thought dersini veriyorum) bişeyler öğrenmek istersen bana söylemen ve dersime katılman yeter. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 İnsanlar doğru düşünebildiğine her şey çözülür... Bilimde öğrenilir din de... Bazılarının söylediklerinin aksine okudukça daha fazla inanıyorum... Çevreme baktıkça daha yenişeyler öğrendikçe daha fazla inanıyorum... Dini öğren gerçekleri gör o zaman sen de soğursun diyenlere sadece gülüyorum... Çünkü ben kendimi geliştirdikçe daha fazla inanıyorum... Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2005 Bir konuda bişey bilinmediğinin en iyi kanıtı " biz o yollardan geçtik " demektir.Ayrıca din ve bilimi çatıştırman bişey bilmediğini gösteriyor zaten yada bilmediğinizi.Bana bilim öğretmen için önce 4 yıl philosophy okuman gerekir sonrada bir üniversitede ilgili bir alanda ders vermen(Hacettepe Üni. de philosophy as social thought dersini veriyorum) bişeyler öğrenmek istersen bana söylemen ve dersime katılman yeter. Birileri sert kayaya çarptı! Ama genede bilimin arkasına sığınarak nefislerine uygun şekilde bilimi yorumulayacaklar! Sizin derdiniz bilim falan değil tek düşünceniz rahat yaşamak, istediğin herşeyi yapmak kısacası nefsinin kölesi olmak! Ama işte inanadığı zaman bunları yapamayacaklar, kolaya kaçıolar! Derler ya Allah var deyip herşeyi ondan görerek kolaya kaçıyorsunuz diyolar asıl kolaya kaçan onlar bunun farkında değiller! Reddetmek çok kolay zor olan inanmak! Dini savunmak zor ama inkar etmek çok kolay! Rabbim hidayet versin! Saygılar!... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Bir konuda bişey bilinmediğinin en iyi kanıtı " biz o yollardan geçtik " demektir.Ayrıca din ve bilimi çatıştırman bişey bilmediğini gösteriyor zaten yada bilmediğinizi.Bana bilim öğretmen için önce 4 yıl philosophy okuman gerekir sonrada bir üniversitede ilgili bir alanda ders vermen(Hacettepe Üni. de philosophy as social thought dersini veriyorum) bişeyler öğrenmek istersen bana söylemen ve dersime katılman yeter. Hiç bir bilim adamı, modern bilimin, dolaylı yoldan da olsa, Tanrıyı hem de 100.000 defa kanıtlayabileceğini iddia edemez. Tabi "modern bilim"i "ilahiyat" ile karıştırmıyorsa...Bu iddia olsa olsa teist bir düşüncenin iddiasıdır... Kaldı ki, kendini bilim adamı olarak gösteren birinin, tutarsız iddialarda ("Bugün kendine ataist diienlerin çoğu 1. dinin Allah ın ne olduğunu bilmezler 2.biraz bilgileri varsa da kolay olanı şeçip kabul etmezler") bulunması da düşündürücüdür. Özellikle felsefe alanında ders verdiğini iddia ediyorsa... Sanırım çevrenizde pek ateist yok... Ateistlerin büyük çoğunluğu, teist olarak yetiştirilmelerine rağmen, daha sonra dini araştıran, ve kendi istekleriyle teist düşünceyi terkedenlerden oluşur. (Ben de öyleyim) "Biz o yollardan geçtik" ifadesi tamamen bunu anlatır. Yani ateistler, dini, Allah'ı bilmeyenlerden değil, bilakis bir çok teistten daha iyi bilenlerden oluşur. "bişeyler öğrenmek istersen bana söylemen ve dersime katılman yeter." ifadeniz için : Her zaman öğrenmeye açığımdır. Bunun için derslerinize katılmama gerek yok.. Bu forum bunun için var zaten... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Teist evrimci modeli, evrimcilerin özellikle son yıllarda teşvik ederek oluşturmaya çalıştıkları bir modeldir. Son dönemde dine ve manevi değerlere dönüşte büyük bir gelişme yaşanmakta ve dolayısıyla evrime inanan insanların sayısı giderek azalmaktadır. Ayrıca, bir Yaratıcı’nın varlığına inanan bilim adamlarının sayısındaki artış da evrimcileri telaşlandırmaktadır. Çünkü bu bilim adamları, her geçen gün daha da artan bir etki ile, evrim teorisinin bilimsel yönden geçerli olmadığı ile ilgili delilleri kamuoyunun bilgisine sunmaktadırlar. Evrimciler ise, teist evrimci modelini destekleyerek, kendi saflarına çekemedikleri dindar insanları dinle evrim arasında bir uyum olduğuna ikna etmeye çalışmaktadırlar. Teist evrimciler, Allah’ın canlılığı aşama aşama, evrimcilerin öne sürdükleri kademelerden geçerek yarattığına inanırlar. Bir kısmı da, Allah’ın ilk canlı hücreyi yarattıktan sonra, bu canlı hücrenin kademe kademe gelişerek nihayetinde insanı oluşturduğuna inanır. Evrim teorisi hakkında pek fazla bilgisi olmayan kişiler evrimin bir Yaratıcının varlığını reddettiğinin, onun yerine tesadüfleri ilahlaştırdığının farkında değildirler ya da bunu görmezden gelirler. Dolayısıyla özel bir plan üzerine kendilerine sunulmuş olan “teist evrim” inancının bir zarar getirmeyeceğini düşünürler. Hatta evrimcilerin, “evrim=bilim” telkinlerine kanarak, bilimle dini mutabık hale getirdiklerini zannederler. Oysa, evrim teorisi bilimsel bir gerçek değildir ve ilahi dinlerin yaratılış hakkındaki açıklamaları ile tamamen çelişir. Allah’a ve Kutsal kitaplara inanan insanların, böyle bir kompleks içinde olmaları ve inançlarının bir kısmını gözardı ederek, bilimin de reddettiği bir teori ile uzlaşmaya çalışmaları son derece yersizdir. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Birileri sert kayaya çarptı! Ama genede bilimin arkasına sığınarak nefislerine uygun şekilde bilimi yorumulayacaklar! Sizin derdiniz bilim falan değil tek düşünceniz rahat yaşamak, istediğin herşeyi yapmak kısacası nefsinin kölesi olmak! Ama işte inanadığı zaman bunları yapamayacaklar, kolaya kaçıolar! Derler ya Allah var deyip herşeyi ondan görerek kolaya kaçıyorsunuz diyolar asıl kolaya kaçan onlar bunun farkında değiller! Reddetmek çok kolay zor olan inanmak! Dini savunmak zor ama inkar etmek çok kolay! Rabbim hidayet versin! Saygılar!... İnandığımız zaman neyi yapamayacağız? Bir tanrıya inanmıyorum diye hırsızlık yaptığımı mı zannediyorsun? Ya da her önüme gelene kötülük yaptığımı mı? Ya da maddi durumum iyi olduğu halde, çevremdeki muhtaçlara kayıtsız kaldığımı mı? Ya da herkese karşı ihanet içinde olduğumu mu? Ya da sırf tanrı inancım yok diye zalim olduğumu mu? SEN ATEİSTLERİ NE ZANNEDİYORSUN ? Kafana ateistler hakkında bu düşünceleri kim soktu? Kutsal kitabınız mı? Cuma günleri falanca camide vaaz veren imam mı? Ya da "ateist" lafını duyunca ağzından salyalar saçarak hakaretler yağdıran bağnazlar mı? Siz önce, size en yakın olan insanı, onun doğasını öğrenin... Gerisi zaten kolay... ..... bilimin de reddettiği bir teori ile uzlaşmaya çalışmaları son derece yersizdir. Bu senin, bilimden ne derece uzak olduğunun göstergesidir. Geri kalan açıklamaları zaten forumun muhtelif başlıkları altında yapmıştım... Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 İnandığımız zaman neyi yapamayacağız? Bir tanrıya inanmıyorum diye hırsızlık yaptığımı mı zannediyorsun? Ya da her önüme gelene kötülük yaptığımı mı? Ya da maddi durumum iyi olduğu halde, çevremdeki muhtaçlara kayıtsız kaldığımı mı? Ya da herkese karşı ihanet içinde olduğumu mu? Ya da sırf tanrı inancım yok diye zalim olduğumu mu? SEN ATEİSTLERİ NE ZANNEDİYORSUN ? Kafana ateistler hakkında bu düşünceleri kim soktu? Kutsal kitabınız mı? Cuma günleri falanca camide vaaz veren imam mı? Ya da "ateist" lafını duyunca ağzından salyalar saçarak hakaretler yağdıran bağnazlar mı? Sen önce imzanı değiştirerek başla bu işe, dalğa geçme insanların inançlarıyla! Ben ateistlerden rahatsız değilim ayrıca, sadece onlar için üzülüyorum, ama siz inanlardan rahatsızsını! çÜnkü onları gördükçe beyninizi kemiren düşünce açığa çıkıo, acaba Allah varmı? Bundan rahatsız oluyosunuz!Korkuyosunuz! İnanları gördüğünüz zaman rahat yaşayamıyosunuz! Ben atesit gördümmü aklımda bi şüphe olmuyo, ama üzülüyorum onun için, amakendi seçimi keşke doğru yolu bulsa diyorum! Ayrıca bilim bilmiyosunuz diyorum! Ben hergün senin bilim adamalrının içindeyim! Onlarda bilio bu kadar karmaşık yapıları, nasıl kendiliğinden oluştuğunu ama kendilerine bir bilim adamı sıfatını koymuşlar ve bilim yaradılışı kabul edemz sadece var oluşu kabul edebilir! bilimin peşinden koşmalıyız, teori olsa dahi, delil olmasa dahi bulmalıyız diyolar! Saygılar! Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Sen önce imzanı değiştirerek başla bu işe, dalğa geçme insanların inançlarıyla! Ben ateistlerden rahatsız değilim ayrıca, sadece onlar için üzülüyorum, ama siz inanlardan rahatsızsını! çÜnkü onları gördükçe beyninizi kemiren düşünce açığa çıkıo, acaba Allah varmı? Bundan rahatsız oluyosunuz!Korkuyosunuz! İnanları gördüğünüz zaman rahat yaşayamıyosunuz! Ben atesit gördümmü aklımda bi şüphe olmuyo, ama üzülüyorum onun için, amakendi seçimi keşke doğru yolu bulsa diyorum! Saygılar! Tüm bu iddiaların senin hüsnükuruntun... Senin ateistlerden rahatsız olmandan kaynaklanan, kendi kendini rahatlatmak için uydurduğun safsatalardan ibaret... Bu tür paranoya izlerine ateistlerde rastlamazsın... Not: İmzamdan neden rahatsız olduğunuzu anlayamadım. Bu anekdot, bir Nasreddin Hoca fıkrasında geçer. Hoşuma gittiği için kullanıyorum o kadar... Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Ben ateistlerden rahatsız olmuyorumki! İnananın kıymeti inanlar olmayınca ortaya çıkar! Ben ateistleri gördükçe halime şükür ediyorum! İmzanda bir hakaret var! Ramazanın hangi hallerde kazaya kalacağı bellidir! Ayrıca her nasreddin hoca anektodu doğrumudur? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Ben ateistlerden rahatsız olmuyorumki! İnananın kıymeti inanlar olmayınca ortaya çıkar! Ben ateistleri gördükçe halime şükür ediyorum! İmzanda bir hakaret var! Ramazanın hangi hallerde kazaya kalacağı bellidir! Ayrıca her nasreddin hoca anektodu doğrumudur? Ateistlerden rahatsız olmasaydın, ateistlerle ilgili mesnetsiz iddialarda bulunmazdın. Şimdi de imzama mı taktınız? Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Ben sana hiç hakaret ettimi onu söylermisin bana? İmzanda bir alay söz konusu! İnançla dalğa geçme var yani! Anlatabildimmi bilmem acaba? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Ben sana hiç hakaret ettimi onu söylermisin bana? İmzanda bir alay söz konusu! İnançla dalğa geçme var yani! Anlatabildimmi bilmem acaba? Ben sana işin aslını anlatayım... Bir gün adamın birisi Hoca'ya gelip demiş ki : Hocam, Gelse Dilber-i Ahu, Olsa Yevm-i Ramazan ( Bir ramazan günü, ahu gibi bir dilber gelse) Dilber-i Ahu mu efdal, yoksa Yevm-i Ramazan? (Ramazan günü mü daha iyi, yoksa dilber mi?) Hoca da cevap vermiş : Ye iç eğlen sür sefasın dilberin Zira kazası var Ramazan'ın, kazası yok dilberin.. Şimdi bu bir yaratıcılıktır. Amaç herhangi bir değerle dalga geçmek değildir. Hoca gerçekten bu cevabı vermiştir diye bir şey de yoktur. Bu bir fıkradır. O zaman sen hiç bektaşi fıkrası dinleme be arkadaşım, heder edersin kendini... Bilmem anlatabildim mi? Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Hala kendini aklama peşindesin! Analamını biliyorum orda yazanın işte o yüzden kızıyorum ya! Eğer islamiyet hakkında bilgin varsa neden kızdığımda anlarsın! Neyse bu böle devam eder gider, konuşur dururuz!....... Saygılar! .... Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 .Bana bilim öğretmen için önce 4 yıl philosophy okuman gerekir sonrada bir üniversitede ilgili bir alanda ders vermen(Hacettepe Üni. de philosophy as social thought dersini veriyorum) bişeyler öğrenmek istersen bana söylemen ve dersime katılman yeter. Kurban olduğum REFARANS'ın güzelliğine bakın... Kuçuradi'nin öğrencisi değil misin sen? Hoca ders verirken sen neredeydin yavrum? Bir de latince yazmış canım...philosophy... süpersin sen.... Alıntı
Φ friedrich Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2005 önce bilgi gerek önce anlayış gerek önce dünyayı değiştirmek gerek önce demek marksizmi anlamak demek. Alıntı
Φ faruk.nur Gönderi tarihi: 1 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2006 kader,tevekkül ve Allah hakkında bilgi edinmek isteyenler için , kader soru:madem,herşey bir kader defterinde yazılı ve herşey ona göre oluyor.o halde insanlar niçin cehenneme gidiyor? cevap:evet herşey birkader defterinde yazılı ve herşey ona göre oluyor.ama,defterde yazılı olduğu için o şey olmuyor. mesela;meteroloji uzmanı,uydudan gelen fotoğraflara bakarak geleceği görebilmektedir.(bir insan ne kadar yükseğe çıkarsa hem görüş alanı genişler hemde geleceği görebilir.)uzman görüyor ki,Türkiye”nin batısından yağmur bulutları geliyor.bulutların hızını ve yönünü hesaplıyarak,hemen defterine şunları yazıyor,”yarın türkiye bulutlu ve yağışlı olacak”.bulutların gelmesine bir gün var.bir gün sonra türkiye bulutlu ve yağışlı olsa;acaba meteroloji uzmanı bir gün önceden deftere,bu olayı yazdığı içinmi olaylar oluyor,yoksa uzman olayları uydudan önceden gördüdemi yazdı.doğru cevap,gördüde yazdı.yazdığı için olaylar olmamakta,fakat olayın öyle olacağını önceden görüp yazmıştır. mesala,aklı başında bir kişiyi, siz sırtınıza alsanız,nereye gitmek istersen seni oraya götüreceğim deseniz,diyelim ki iki yol var biri,tehlikeli yol, öteki tehlikesiz yol.siz baştan o kişiye uyarıda bulunarak her iki yolun durumunu anlatsanız buna rağmen,o kişi beni tehlikeli yoldan götür dese,o tehlikeli yolda başına bir kaza gelse ,size diyebilirmi ki,bak senin yüzünden başıma bu kaza geldi diyemez.çünkü kendi iradesiyle tehlikeli yolu seçmiştir.götüren değil,isteyen suçludur.(güç ve kuvvet yalnız Allah”tadır.bunu felç olanlar daha iyi bilir.) Götüren Allah”tır,tehlikeli yolda gitmek isteyen,insan suçludur. tevekkül; bir köylü,evvela(önşart);ürün almak için,1-toprağını nadasa koyacak,2-toprağını sürecek,tohumu dikecek,3-sulayacak.vb.fiili dua edecek. Sonra; Allah”a ,ürün vermesi için kavli(sözlü) dua edecek.Çünkü bir afet gelir ürünü alıp götürebilir.Çekirge ve sel afeti gibi. İslam felsefesi,aynı anda hem maddeten ve hemde manen,mahlukatı hayırda,zirveye ulaştırmak,yükselmek daima medeniyeti ileri götürmektir.İslam,bir lokma bir hırka felsefesine karşıdır. Allah; birzaman gayet zengin bir ressam,sergi açmak istemiş,fakat sahnenin gerisinde durmuş kendisini konuklara göstermemiş.konuklara hertürlü ikramı yapmış.sergiyi gezen misafirler,harika resimlere bakmışlar,ne kadar güzel resimler diyerek aralarında konuşurlarken birisi, ressamı göremediği için, acaba bu resimler nasıl olmuştur diye bir soru ortaya atmış.bir kısım insanlar,bu resimler kendi kendine olmuştur demişler.bir kısım insanlar resimleri tabiiyyat kanunlarının yaptığını iddia etmişler.bir kısım insanlar ise resimleri,resmi meydana getiren,boya,fırça, tablo birlikte bu resmi kafa kafaya vermişler meydana getirmiştir demişler.bir kısım insanlar ise,harika resimleri bir ressam tarafından yapılabileceğini söyleyerek,kendilerine ikramda bulunan ressamı içeriden,alkışlar ile davet edip,kendisiyle tanışmış ve teşekkür etmişler.işte biz o ressama Allah diyoruz.ressamdan farkı, gerçek ve canlı resimler yaratmasıdır. Soru:Peki,Allah”ı kim yaratmıştır?sorusu(şeytanın insanları kandırmak için sorduğu sorudur) genellikle insanların kafasının karışmasına yol açmış,bu soruda takılıp kalmışlardır.Bu sorunun cevabını bulunmaya çalışmak,nafiledir. Çünkü ,diyelimki bir saraya girmek için yüz kapı var,ama bir kapı kapalı ve sarayın sahibi ancak o kapıyı açabilir ve anahtarda sadece ondadır.Dışarıdan saraya girmeye çalışan biri,açık doksandokuz kapının herhangi birinden içeri girebilir.Fakat kapalı kapının önünde durup o kapıyı açamayınca,bu saraya girilemez diyemez,Çünkü diğer doksandokuz kapı açıktır.Aynen öylede,Allah”ı kim yaratmıştır,sorusu kapalı bir kapıdır.O kapının anahtarı sadece ondadır.Allah”a inanmak için doksandokuz kapı açıktır.Ama inat edip,kapalı kapının önünde durmak ve saray sahibini inkar etmek ve açık kapıdan saraya girmemek akıl karı değildir.Peki Allah yoksa,bu kainatı kim yaratmıştır, bu kainat nasıl olmuştur,yani yukarıdaki harika resimler nasıl olmuştur,sorusunun cevabını inat edenlerin vermesi gerekir. Varsayalım ki inanmayan inat edenlerin dediği gibi Allah,ahiret,cennet,hesap kitap, vs.yok.Ne inanana bir şey olur,nede inanmamakta inat edene.Ama ya varsa,inanana yine bir şey olmaz ama inanmamakta inat eden; işini şansa bırakmış olur ki buda akıl karı değildir. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Biz senin geçtiğin yollardan çoktan geçtik... Emin ol ki pek çok ateist, dini senden daha iyi biliyor... Sen önce "bilim" in ne olduğunu öğren.... Avrupa'da; İlkçağda ne doğru dürüst bilim ne doğru dürüst din, ne de bu ikili arasında zıtlık vardı. Ortaçağda, Din bilimi dışladı: Skolastik dönem Modern Çağda, bilim dini dışladı: Aspirin çağı Post-modern çağda; şimdilik ikili mutlu görünüyor.. şimdi çağlardan hangisini istiyorsunuz? ateistler bilimde de din konusunda olduğu kadar bilgililer midir? ateistler bilimde bilgili olmak zorunda mıdırlar? ateistler dini hurafelerden arındırmakta bence gereklidirler. Alıntı
Φ nbuffy Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Ateistlerden rahatsız olmasaydın, ateistlerle ilgili mesnetsiz iddialarda bulunmazdın. Şimdi de imzama mı taktınız? sızde ınananlardan rahatsız oluyorsunuz..yalan mı?? rahatsız olmasanız bu konusmalar neden olsun kı ? ve bu tarz konuları da hep sız acıyorsunuz. var mı yokmu dıye arastıran sızsınız ?? bız zaten varlıgına ınanıyoruz..mesnetsız ıddalarda bulunan da yıne sızlersınız.. saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Teist evrimci modeli, evrimcilerin özellikle son yıllarda teşvik ederek oluşturmaya çalıştıkları bir modeldir. Oysa, evrim teorisi bilimsel bir gerçek değildir ve ilahi dinlerin yaratılış hakkındaki açıklamaları ile tamamen çelişir. Allah’a ve Kutsal kitaplara inanan insanların, böyle bir kompleks içinde olmaları ve inançlarının bir kısmını gözardı ederek, bilimin de reddettiği bir teori ile uzlaşmaya çalışmaları son derece yersizdir. Öncelikle ilk cümlenize karşı olduğumu belirtmek isterim. "Teist Evrimci" diye bir tanımlama yoktur öncelikle... Şu da vardır ki aslına bakarsanız "Evrim" niçin "İnanç"a karşı olmak zorundadır onu da anlamış değilim. "Yaratılış" bir "Oluş"tur, süreçtir... "Ol" imgesi görecelidir. Ayrıntılamaya gerek yok, zamanında çokça yazdım... Bunlar bir yana, İlahi Dinlerin "Yaratılış" hakkındaki söylemleri "Bilimsel" değer taşır mı, yoksa "İnançsal" hükümler midir ve nitelememidirler? Hangi Bilimsel araştırmalardan almışlardır temellerini? Dinlerin kutsal kitapları Bilimsel Teoriler mi ortaya koyuyor ki "Yaratılış", "Evrim Teorisi"ne koşut olsun? "Evrim" kanıtlanmamış olsa bile "Bilimsel" bir düşünce ya da teoridir... Böyle bir teoriye ancak "Bilimsel Bir Teori" ile karşıt ya da alternatif olunabilir. "Akıllı Tasarım" düşüncesi de "Hıristiyanlarca" (özellikle Yehova Şahitleri'nce) bu yüzden ortaya atılmış bir teoridir. Ki aslen teori bile değildir çünkü kaynağını Maddeden almaz, Bilimsel değildir. Bu haliylede "Evrim Teorisi" karşısında Alternatif ya da diğer seçenek olamaz... Bu yüzdendir ki "İnançlar" ile "Bilim" birbirini nitelemez... "Bilim" ile Tanrı açıklanamaz... Sınanamaz, denenemez... Doğrulanamaz... Ele alınıp incelenemez... Hiç bir soyut varlık için bu yapılamaz... Özetle "İnançlar İnançtır..." İnanırsanız gerçek, inanmazsanız yalandır... Ve inançlar sadece ve sadece Bireysel bir duygudan öte bir şey değildir. İnandığınız Tanrı'nın varlığını, kendinizden başkasına ispatlayamazsınız. İnanmadığınız Tanrı içinde bu geçerlidir... Saygılarımla... Alıntı
Φ sunrıse Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2007 Bir tarafta kendini kandıran,aldatan birşeylere inanmak isteyen insanlar diğer tarafta söyledikleriyle yaptıkları bir birini tutmayan yalancılar...Ben diyorum ki hayatta en fena şey insanın kendine dahi dürüst olmaması.Çünkü hiçbir zaman gerçek karaktere sahip olamayacak ve eğer birgün mucize olurda hatalarının farkına varırsa çok çok geç olacak... Şu bir gerçek (benim gerçeğim) asla ama asla kimsenin beni yönlendirmesine izin vermeyeceğim..Çünkü yönlendirme varsa çıkarda vardır bu sadece maddi çıkar demek değil manevi çıkarda olabilir..Ben iyi olmanın doğruyu görmenin kitapta değil kafada bittiğine inanıyorum..Aslında asıl gerçek bu.Ama insanlar birşeylere inmanmak zorunda cennete ve cehenneme..İyi inanın ama kendi adınıza konuşun ve kendi adınıza inanın..Benimle tartışmak istiyen herkezi [email protected] da beklerim.. Eğer dinler bilimle alakalı olsaydı bütün ilahiyatçılar dünyanın en iyi bilim adamları olurdu.Marsa fezaya falan giderlerdi..Ama sopayla nehirleri yarmanın aydan ezan sesi duymanın bilimsel açıklaması yozluk cehalet kara ****** olabilirmi?Ben son olarak şu soruyu sormak istiyorum.Acaba kuranı kerimi okudunuzmu bir sayfasını açıp baktınızmı..Süperman, conan,örümcek adam,batman,binbir gece masalları okuyan gençlik birde kuranı okuyun sonra dini bilmiyorsunuz gözünüze perde inmiş diya sallamayın.Kılla tüyle olmuyor bu işler..Felsefe deseniz hiç olmuyor.. Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2007 Bugün kendine ataist diienlerin çoğu 1. dinin Allah ın ne olduğunu bilmezler 2.biraz bilgileri varsa da kolay olanı şeçip kabul etmezler.Bugün en fanatik yaratıcı karşıtları bile ( evrimciler) bir güçten söz ederler ki bu insanlar bilimin doruklarına ulaşmış kişilerdir.Aklını biraz kullanabilen kişi bir varlıktan söz eder,bunu modern bilim kanıtlar hemde 100000 kere.Din nedir e girmek istemiyorum yada Allah nedire. Ataistlere dönmek istiyorum,dediğim gibi bu kişiler bence önce din nedir onu anlamaya çalışmalıdır.Yok ben kolay olanı şecerim diyenler için söylüyorum; o halde siz bir ataist olamazsınız,çünkü ataist olmak için Allah ın ne olduğunu bilmeniz gerekir önce. Katılmıyorum.. Ateizm seçmiş olmak, herhangi bir dine ilgi duymamış olmak anlamına gelmez. Aziz Nesin ateisttir, fakat dini eğitim almıştır. Bizim inancımıza göre bu bir ''hidayet'' meselesidir. Demekki dinlerden veya yaratıcı fikrinden tatmin olmamıştır. Bu asla kolaycılık değil, tam tersine zorluğu seçmektir. Çünkü bize göre, İslam insanın fıtratına (yaratılışına) en uygun yaşam şeklini sunar. Ateizm ise insanı sürekli ''cevabını bulamayacağı'' sorularla hırpalar. Aklını yorarak varoluş ve sonuç hakkında, müslümanların inanmakla elde ettiği cevapların alternatiflerini bulmaya çalışır. Bir çok ateist düşünürün intihar etmesinin altında bu sebep yatar. Aklını kullanan veya bilimsel kanıt arayan bir kişi, sadece bunlarla Allah'a kavuşamaz. Eğer öyle olsaydı, bütün ilim adamları müslüman olurdu ve ''gaybe imanın'' bir anlamı kalmazdı. Alıntı
Φ Xanthippe Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Katılmıyorum.. Ateizm seçmiş olmak, herhangi bir dine ilgi duymamış olmak anlamına gelmez. Aziz Nesin ateisttir, fakat dini eğitim almıştır. Bizim inancımıza göre bu bir ''hidayet'' meselesidir. Demekki dinlerden veya yaratıcı fikrinden tatmin olmamıştır. Bu asla kolaycılık değil, tam tersine zorluğu seçmektir. Çünkü bize göre, İslam insanın fıtratına (yaratılışına) en uygun yaşam şeklini sunar. Ateizm ise insanı sürekli ''cevabını bulamayacağı'' sorularla hırpalar. Aklını yorarak varoluş ve sonuç hakkında, müslümanların inanmakla elde ettiği cevapların alternatiflerini bulmaya çalışır. Bir çok ateist düşünürün intihar etmesinin altında bu sebep yatar. Aklını kullanan veya bilimsel kanıt arayan bir kişi, sadece bunlarla Allah'a kavuşamaz. Eğer öyle olsaydı, bütün ilim adamları müslüman olurdu ve ''gaybe imanın'' bir anlamı kalmazdı. Insanlar arasinda aklini kullanmayanlar veya kullanamayanlarda var, birakin onlarda inanclarina siginsinlar herkes bir sekilde yasamini sürdürmeli degil mi ? ayrica imzanizi sevdim Alıntı
Φ delibeto Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Anlamıyorum Tanrı'ya yada Allah'a inanmak icin bir dinin taraftari olmak sart mıdır? Dinler savaslara , olumlere ve yıkımlara neden oluyorken, ben nasıl olur da ben su dindenim derim? Allah bunu mu emreder? Her dinin mensubu bir digerinin cehenneme gidecegini kabullenir, kendi de dininin gerektirdiklerini yaparsa cennete gidecektir... Cok gusel bir dusunce bu degil mi? Neden butun kitaplarda yazan felsefeyi yada dusunce ve hayatı almıyoruz, gerisi formalite degil midir? Cogu, zaten insanın kendi bedeniyle ilgili ibadetlerdir, ama din once diger insanlari dusunmeyı ıstemez mı bızden? Neden o zaman bu ibadetler din sayılır da asıl ıstenen sey 2. plana atılır? Neden? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.