Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HaYaT


EmiLY_pandora

Önerilen İletiler

HaYaT

 

Sizce nedir hayat?

Bir sınavdır hayat, hepimiz için değişik soruları ve cevapları olan büyük bir sınav. Her yaşımızda ayrı sınavlar veririz yaşam boyunca. Bazısında başarılı ,bazısında ikmale kalırız,bazısında ise sınıfta kalırız,Ama hep savaştır hayat.Acısıyla tatlısıyla son nefesimize kadar süren bir savaş....

Bir bebek dünyaya geldiğinde başlar savaşa . Annesinin memesini almak için gösterdiği çaba,emeklemesi,ilk yürüyüşü,ilk kelimeleri hepsi birer savaştır.Sonra okul yılları ,sınavlar,sınavlar,sınavlar.................

Sonra iş hayatı,sevgiler,heyecanlar,aşklar. Aşklar ki bazısı platonik,sevdiğini bilmezler,kalbin çarpar yanakların kızarır,gece uykuların kaçar,tatlı heyecanlar.Sonra evlilik,sevdiğini bulmuşsundur yada bulduğunu sanmışsındır. .Bu yeni savaş ,senin annen benim babam,eşinin ailesini kendi ailen gibi göremezsen zaten savaşı baştan kaybetmişsindir.Sonra çocuğun veya çocukların olur,onları yetiştirmek adam gibi adamalar yetiştirmek ,gurur duyacağın en büyük savaş. Bu arada bir çok kayıplar ,sevdiklerini,yakınlarını,dostlarını,ananı babanı ve belki de evladını kaybetmek , buna rağmen yaşamak....İnsanları sevmek hep sevmek,hayvanları sevmek tabiatı sevmek,hatalarını sevmek ve olgunlaşmak.Maddi ve manevi hep savaş.

Her savaştan yenik de çıksan galip de çıksan olgunlaşarak bir yenisine başlamak.Bitmez nefesinin sonuna kadar bitmaz.çünkü sen sınavdasın,ruhunu yüceltmek ,olgunlaştırmak için bütün zorluklara göğüs germelisin.Hayat bedenini terk ettiğn an bitiyormu?HAYIR asıl hayat ondan sonra başlıyor.Yalanlar ,riyakarlıklar,sahtekarlıklar en önemlisi de acılar bitiyor ve yücelmiş ,olgun,tecrübeli bir ruhla hayat başlıyor, ta ki olgunlaşmış ruhun yeni bir bedene girip yeni savaşlara başlayana kadar.

 

 

 

 

Kolay Gelsin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.