Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 18 yıl arkadaşlar biraz geyik olabilir ama yinede soracağım kafa ile baş aynı şeymidir eğer aynıysa neden kafamızda tasarlarızda başımızda değil neden olaylar hep kafamıza değilde başımıza gelir
Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 18 yıl bence bunlar kalıplaşmış sözlerdir..... bu yüzden baş yerine kafa kullansak garibize gider...
Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 18 yıl Yazar bence bunlar kalıplaşmış sözlerdir.....bu yüzden baş yerine kafa kullansak garibize gider... benim sorduğum baş ile kafa aynı anlamımı taşıyor. ilgine teşekkür ederim. ben ce aynı anlam taşıyor örnek:yarışı baş başa bitirdiler yarışı kafa kafaya bitirdiler.deyince aynı şeyden bahsedildiğini anlıyoruz. peki bunlar neden aynı anlama gelmiyor. başı bozuk-kafası bozuk kafaya taktı-başına taktı kafayı çekti-başı çekti
Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 18 yıl yalnız o söylediklerin deyim ve deyimler çok uzun süredir söylenegelen şeyler olduğu için farklı şekilde söylendiklerinde anlam bozukluğu olur. baş; öndelik/önderlik/ilklik anlamlarında da kullanılabilir ama kafa kullanılmaz Türkçede kullanımları açısından farklı sanırsam
Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 18 yıl Yazar yalnız o söylediklerin deyim ve deyimler çok uzun süredir söylenegelen şeyler olduğu için farklı şekilde söylendiklerinde anlam bozukluğu olur. baş; öndelik/önderlik/ilklik anlamlarında da kullanılabilir ama kafa kullanılmaz Türkçede kullanımları açısından farklı sanırsam bende onu diyorum kullanımları farklı gibi görünsede aynı anlama gelen yüzlerce örneği var mesela baş/önderlik/ilklik/önde olma durumu iken baş ağrısı/vucuttaki bir organ oluyor. argoda kafa atmak/tos vurmak olurken aynı argoda/taksiciler aracını kafaya çeker./yani başa...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.