Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

benim gibi internet bankacılığını sürekli kullananlardansınız

spy programlar tarafından

şifrenizin çalınmaması için

nasıl bir önlem almaktasınız?

bu yalnızca bir soru değil,

sizin cevaplarınızı aldıktan sonra

kendi yöntemlerimle birleştirip

ideal yöntemi bulmayı

(ve tabii sizinle paylaşmayı)

planlıyorum...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
benim gibi internet bankacılığını sürekli kullananlardansınız

spy programlar tarafından

şifrenizin çalınmaması için

nasıl bir önlem almaktasınız?

bu konuyla ilgilenen olmadı ama bugünlerde yeni çetelerin yakalandığını ve binlerce kişinin hesabından para aktardığını medyada görünce ben kendi önlemlerimi paylaşmak istedim.

İnternet bankacılığını kullanmanın o kadar çok avantajı var ki riski göze almak zorunda kalıyorum. Bankaya gidip beklememek, her saat hesaplara ulaşabilmek ve EFTnin ücretsiz olması gibi. Ama spy programlar tarafından şifrelerimin çalınma riski her zaman var.

4-5 yıl önce kendi yazılımcılık bilgimi kullanıp böyle bir spy program yapsam nasıl yapardım diye birkaç gün uğraştıktan sonra şöyle bir program yapmıştım:

Klavyede bastığınız her karakter zamanı ve pencere başlığıyla beraber kaydediliyor. Bazı bankalar sanal klavye uyguluyorlar, dolayısıyla klavyenize basmadığınızdan şifrenin kopyalanamayacağını düşünüyorlar. Oysa benim programımda pencere başlığında banka, şifre, parola gibi anahtar sözcüklerden biri geçiyorsa fareyle ekrana her tıkladığınızda ekranın fotoğrafı çekiliyor ve saklanıyor. Böylece sanal klavye de kullanılsa şifre çok kolay çalınabiliyor. Geriye otomatik olarak belli aralıklarla bu kayıtların e-postayla adresime gönderilmesi kalıyor.

Bu programı yaptıkltan sonra şifremin çalınmasını nasıl engellerim diye düşündüm ve şimdi şu yöntemi kullanıyorum:

Sıradan bir isim ve .txt veya .doc gibi olmayan uydurma uzantılı bir dosya açıp bu dosyanın içinde tüm şifrelerimi sakladım. tabi dosya içinde şifre veya banka gibi bir şey geçmiyor. Sonra registry ye girip bu dosyanın text dosyası gibi notepad ile açılmasını sağladım. Şimdi banka sayfasında şifre veya parola girmek gerektiğinde bu dosyayı açıp ilgili şifreyi seçip ctrl-c ile kopyalıyor ve bankanın sayfasına ctrl-v ile yapıştırıyorum. %100 güvenli bir yöntem değil belki ama benim spy programımla şifre çalınmasını engelliyor.

Yalnız iş bankasının şifre sayfasında ctrl-v yi kullanmayı engellemişler. Burada zorunlu olarak klavyeyi kullanıyorum ama örneğin şifrem 123456 ise önce 56 yazıyorum sonra fareyle başına gelip 1234 yazıyorum, yanş key logger programını yanıltmaya çalışıyorum. İş bankasına bu engellemeyi kaldırması için mail gönderdim ama tabi dikkate almadılar.

internet bankacılığını kullanan arkadaşlara böyle bir yöntem kullanmalarını öneririm. Anti virüs programlarının hiç bir koruyuculuğu yok. Antispy veya firewall programlarının çok güvenilir olanlarının yararı var ama internette ücretsiz dağıtılan programların kendilerinin de birer spy program olma şansları var.

tabi bu bilgileri verdikten sonra kendi şifre dosyamı flash diske aktarıp bilgisayardan silmem gerekecek :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.