Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

sadece izleyin arkadaşlar (heee öle birden bağaran bişe felan çıkmıyo haa :) )

http://www.glumbert.com/media/multiply

----------------------

SAMPIYONLUK ASLANIN AGZINDA

Gönderi tarihi:
  • Yazar

arkadaşlar bakıp geçmeyin lütfen bi bakın adam matematik işlemlerini nasıl yapıyor gerçekten gözlerinize inanamıyacaksınız bi bakın arkadaşlar bir sürü kişi bakmış hiç kimse cvp yazmamış...

Gönderi tarihi:

arkadaşım sende yöntemi dene bakalım öle her sayıyla yapamazsı o işlemleri. sadece birkaç sayıyla oluyor. denedim. :online2long:

Gönderi tarihi:

birşey sorabilir miyim affınıza sığınarak

o yaptığı çizgisel işlemler matematiksel midir? yoksa adam kafasına göre mi çizgi çekiyor.

Eğer matematiksel değilse onları neye göre ve neden o anki şekilde çekiyor? eğer matematiksel ise hangi matematik işlemidir? bilen bir arkadaş yazarsa sevinirim

Gönderi tarihi:

shatin mesela 21 ile 13 ü çarparken önce ikinin altını çiziyo altına iki çizgi çiziyo sonra birin altını çiziyo iki çizginin altına bir çizgi çekiyo.. işte gerisi de öyle öyle devam ediyo..

Gönderi tarihi:

oraları anladım da en son bir çizim yapıyor ya

sonra bazı kesişmeler yapıyor onları neye göre ve nerden nereye çizeceğine nasıl karar veriyor?

benim sorum o

adam güzel çarptı altına bi çizgi koydu çarptı nokta koydu falan tamam da sonra da bi grafik çiziyor ama o çizdiği eğrileri neye göre belirliyor? orada matematikte kullanılan bir teknik mi var yoksa adam kafasına göre mi çiziyor?

eğer kafasına göre çiziyorsa önce sonucu bulmuş olup sonra ona göre çizgi çekebilir de bana göre o yüzden soruyorum.

Gönderi tarihi:
oraları anladım da en son bir çizim yapıyor ya

sonra bazı kesişmeler yapıyor onları neye göre ve nerden nereye çizeceğine nasıl karar veriyor?

benim sorum o

adam güzel çarptı altına bi çizgi koydu çarptı nokta koydu falan tamam da sonra da bi grafik çiziyor ama o çizdiği eğrileri neye göre belirliyor? orada matematikte kullanılan bir teknik mi var yoksa adam kafasına göre mi çiziyor?

eğer kafasına göre çiziyorsa önce sonucu bulmuş olup sonra ona göre çizgi çekebilir de bana göre o yüzden soruyorum.

mantığını anlatmak için basitten başlayayım:

n sayıda paralel doğru çizip buna dik olarak m sayıda doğru çizerseniz

bunların kesişme noktalarının sayısı n x m i verir.

iki basamaklı sayılarda: ab x cd yi düşünürsek

önce a sayıda paralel doğru, bunun altına b sayıda paralel doğru çiziliyor

sonra bunlara dik c ve d sayıda iki grup doğru çiziliyor.

kesişimler sırasıyla a x c, a x d, b x c ve b x d yi verecektir.

iki basamaklı iki sayıyı alt alta koyup çarparken biz de zaten bu çarpımları yapıyoruz.

yani aslında çok basit bir mantık kulanılıyor ve normal çarpmadan daha zahmetli

eğer çarpım tablosunu bilmiyorsanız yararı olabilir, yoksa bir anlamı yok

zaten dikkat ederseniz kullanılan rakamlar 1,2,3 gibi bir birleriyle çarpınca 10u geçmeyen rakamlar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.