Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 19 yıl Türkiye' yi bir sarhoş idare ediyor Bir baloda Atatürk İngiliz elçisine: "-Ekselans, haber aldığıma göre, Avam Kamarasında filanca zat Türkiye'den bahsederken “Türkiye’yi sarhoşlar idare ediyor” demiş" Sefir derhal itiraz etti. Bu sözlerin derhal tashih edileceğini (düzeltileceğini) temine çalıştı. Bunun üzerine Atatürk: " Efendim mesele orada değil... Adam fikrini tashih etsin, isterse Türkiye'yi bir sarhoş idare ediyor desin ama arkadaşlarıma iftirayı yakıştıramıyorum" der. Kaynak: Niyazi Ahmet Banoğlu ( Niyazi Ahmet Banoğlu Kimdir: Niyazi Ahmet Banoğlu 1913 yılında Batum'da doğdu, 1924 yılından beri Türkiye'de. 1929 yılında haftalık Bereket Dergisi’nde gazetecilik mesleğine başladı. Politika ve İnkılap, Halk Dostu, Yedigün, Vakit, Hergün gazeteleriyle, Yedigün dergisinde mesleğini sürdürdü. İncili Çavuş adında bir gazete çıkardı. Tarihi araştırmalarıyla tanınan Banoğlu, 1957'de Tarih ve Coğrafya Dergisini yayınladı. 27 tanesi Atatürk konusunda olmak üzere yüzden çok eser verdi. 1937’de Atatürk kendisini Dolmabahçe Sarayı’nda kabul etti. Atatürk Hatay konusundaki baş makaleleri, Banoğlu’nun Yazı işleri Müdürü olduğu Kurun gazetesinde Asım Us imzasıyla yayınlandı. 6 Ekim 1992’de vefat etti.)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.