Φ nobody Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 her seçim döneminde çevremdekilerle tartıştığım bir konuyu size açayım dedim, bakalım bana hak veren çıkacak mı? ben genel seçimlerde oy kullanmıyorum çünkü %99.99 biliyorum ki benim oy kullandığım bölgede seçim sonucu tek oy farkla belirlenmeyecek. Ve benim oyum boşa gidecek. Hiç öyle şey olur mu? Herkes senin gibi düşünse ne olacak? Diyor herkes doğru, çok kişi benim gibi düşünse sonuca büyük etkisi olabilir. ama benim oy vermem başkalarının düşüncesini değiştirmeyecek ki! Peki oy versen ne kaybedersin derseniz: Oyumla iktidara gelenlerin yaptığı yanlış uygulamalardan ve yolsuzluklardan vs. dolayı kendimi suçlar ve pişmanlık duyarım hep. Aslında gerçekten çokkk güvendiğim biri olsa (bakınız:MKA) ona oy vermek isterim, tek oyumun mutlaka boşa gideceğinden emin olsam da. sizce oy kullanmamakta haksız mıyım? Alıntı
Φ kimsekim Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Tek bir oyla sonucun değişmeyeceğini öngörerek oy kullanmamak, oy kullanıldığı takdirde de, iktidar o oyla belirlenmişçesine pişmanlık duymak bana çelişkili görünüyor. Zaten oy kullanmasanız da, başa gelen iktidarın ceremesini çekecekler arasındasınız. Başkalarının belirlediği bir yönetimdense, kendi belirlediğiniz (%0.01lik şans da olsa) yönetimin sonuçlarına katlanmak daha mantıklı gibi. Hem bu ülkenin sizler gibi zeki insanların oylarına ihtiyacı var.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 her seçim döneminde çevremdekilerle tartıştığım bir konuyu size açayım dedim,bakalım bana hak veren çıkacak mı? ben genel seçimlerde oy kullanmıyorum çünkü %99.99 biliyorum ki benim oy kullandığım bölgede seçim sonucu tek oy farkla belirlenmeyecek. Ve benim oyum boşa gidecek. Hiç öyle şey olur mu? Herkes senin gibi düşünse ne olacak? Diyor herkes doğru, çok kişi benim gibi düşünse sonuca büyük etkisi olabilir. ama benim oy vermem başkalarının düşüncesini değiştirmeyecek ki! Peki oy versen ne kaybedersin derseniz: Oyumla iktidara gelenlerin yaptığı yanlış uygulamalardan ve yolsuzluklardan vs. dolayı kendimi suçlar ve pişmanlık duyarım hep. Aslında gerçekten çokkk güvendiğim biri olsa (bakınız:MKA) ona oy vermek isterim, tek oyumun mutlaka boşa gideceğinden emin olsam da. sizce oy kullanmamakta haksız mıyım? Oy kullanmak zaten bir vatandaşlık hakkıdır.Bundan kendi isteğinizle feragat etmek sizin bileceğiniz birşey elbette.Ama vereceğiniz oy başabaş görünen iki partiden birineyse,oyunuz 2 oy değerindedir.. Bazen verdiğimiz oylar,onayladığımız partinin iktidara gelmesi için değil,onaylamadığımız partinin iktidarını engelleme amacıyla da olabilir.Bence her vatandaşımız oyunu kullanmalıdır.. Sevgilerimle.. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Oy kullanmak zaten bir vatandaşlık hakkıdır.Bundan kendi isteğinizle feragat etmek sizin bileceğiniz birşey elbette.Ama vereceğiniz oy başabaş görünen iki partiden birineyse,oyunuz 2 oy değerindedir..Bazen verdiğimiz oylar,onayladığımız partinin iktidara gelmesi için değil,onaylamadığımız partinin iktidarını engelleme amacıyla da olabilir.Bence her vatandaşımız oyunu kullanmalıdır.. Sevgilerimle.. oy kullanmak bir vatandaşlık hakkı yanı sıra görevidir de. demokrasiye inanmış biri olarak benim de ön yargım böyle. ama irdeliğince bunun bir dogma olduğunu görürsünüz çünkü hiç bir şekilde benim tek oyumun seçimlerde işe yarayacağını bana kabul ettiremezsiniz. Bana "haklısın" demenizi beklemiyorum çünkü bu durumda pek çok kişinin oy kullanmamasına neden olabileceğinizi biliyorsunuz doğru söylemin yanlış sonuca yol açacağı bir paradox bu herhalde? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 oy kullanmak bir vatandaşlık hakkı yanı sıra görevidir de.demokrasiye inanmış biri olarak benim de ön yargım böyle. ama irdeliğince bunun bir dogma olduğunu görürsünüz çünkü hiç bir şekilde benim tek oyumun seçimlerde işe yarayacağını bana kabul ettiremezsiniz. Bana "haklısın" demenizi beklemiyorum çünkü bu durumda pek çok kişinin oy kullanmamasına neden olabileceğinizi biliyorsunuz doğru söylemin yanlış sonuca yol açacağı bir paradox bu herhalde? E boşuna uğraşmayalım o halde.. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 E boşuna uğraşmayalım o halde.. başlangıçta bakalım bana hak veren çıkacak mı? demiştimdemek ki çıkmayacak Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 başlangıçta demiştim demek ki çıkmayacak bence en çok oy alan iki parti arasında tekrar ikinci bir oylama yapılması halinde daha çok önem taşıyabilir. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 bence en çok oy alan iki parti arasında tekrar ikinci bir oylama yapılması halinde daha çok önem taşıyabilir. bu ikinci oylamada iki aday arasında tek oy fark yoksa oyum işe yaramamış olacaktır. muhtar seçiminde tek oy fark olabilir ama genel seçimlerde bu olasılık çokkk küçüktür. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 bu ikinci oylamada iki aday arasında tek oy fark yoksa oyum işe yaramamış olacaktır. muhtar seçiminde tek oy fark olabilir ama genel seçimlerde bu olasılık çokkk küçüktür. olayı tek oy fark olarak düşünürsek iki aday arası şart değil çok adaylar arasında da önemi olur.senin katılmadığın genel seçimlerde diyelimki 5 aday var 5 aday eşit oy aldığı takdirde senin tek oyun çok önem taşır. konu olasıklarsa hertürlü sonuç olabilir Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 olayı tek oy fark olarak düşünürsek iki aday arası şart değil çok adaylar arasında da önemi olur.senin katılmadığın genel seçimlerde diyelimki 5 aday var 5 aday eşit oy aldığı takdirde senin tek oyun çok önem taşır. konu olasıklarsa hertürlü sonuç olabilir milli piyango çekilişinde 000001 numaralı bilete ikramiye çıkmaz diye düşünülür, ama olasılıklar içerisinde yeri vardır.diye düşünüyorum. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Ya tek bir kişi üstüne yoğunlaşmanız hata aslında.Kararsızlar adı altında toplanan kesimdir sonuçları belirleyen.O yüzden seçimlere doğru çalışmalar arttırılır,her parti kendi safına kararsız oyu çekmeye çalışır.Zira kendi kemikleşmiş oyları zaten bellidir.. Şimdi,Nobody arkadaşım sadece kendi vereceği oyu düşündüğünden/hesapladığından bir etkisi olmayacağı fikrine kapılmış.Onun gibi olanların çoğalması sonucunda sonuçlar kesinlikle değişecektir.Resmi bir bütün olarak görmeyi deneyin bence.. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Oy kullanmamak seçimler sonucu ülkeyi millet adına kim yönetirse yönetsin demekle aynı şeydir bana göre. Ve bu ülkenin millet adına yönetilmesinde bir görüş belirtmeyen bir kişi de sonradan hiçbirşey söylememelidir. Vardır ya ya şimdi konuş ya da sonsuza kadar sus Görüşüm umarım kişisel algılanmaz ben genel olarak oy kullanmayanlar için bu görüşü savunurum. Çünkü hem kimseye oy vermeyeceksin hem de yorum yapacaksın bu bana göre bir çelişki. Nobody senin oy kullanman belki seçim sonucunu değiştirmeyecektir (bana göre değiştirecektir) ama en azından istediğin yönetimi seçmen için bir çaba sarfetmiş olacaksın ve sonradan eleştiri hakkın doğmuş olacak buna paralel olarak. İktidar ile muhalefet buna en güzel örnektir bence. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Nobody senin oy kullanman belki seçim sonucunu değiştirmeyecektir (bana göre değiştirecektir) ama en azından istediğin yönetimi seçmen için bir çaba sarfetmiş olacaksın ve sonradan eleştiri hakkın doğmuş olacak buna paralel olarak. İktidar ile muhalefet buna en güzel örnektir bence. yazdıklarınıza (parantez içindeki hariç) ve diğer arkadaşların yazdıklarına ben de katılıyorum. hem oy kullanmayıp hem de yönetimden şikayetçi olmak bence de yüzsüzlük. zaten ben de aslında (ciddi bir engelim yoksa) kendimi kötü hissetmemek için genelde oy kullandım. ideolojime katkıda bulunma adına yaptım aynı zamanda. başlıkta provake etmek için "kullanmıyorum ....." dedim. Oy kullandım ama hep "aslında oyum bir işe yaramayacak, boşuna kullanıyorum" diyerek kullandım. Şimdi de diyorum ki: madem oyum işe yaramayacak, bu oyla "vatandaşlık görevimi yapıyorum, partime katkıda bulunuyorum vs." diye düşünmek doğru mudur? Mantığımı aktarmakta zorlanıyorum, ama burada paradox gibi ilginç bir durum olduğunu düşündüğüm için devam ediyorum: partimize yardımcı oluruz diye gidip oy veririz ama sonuçta yardımcı olamayız çünkü seçim sonucu tek oyla belirlenmemiştir. aynen bodrumlunun dediği gibi piyangodan 000001 noya (ya da herhangi başka bir bilete) ikramiye çıkması kadardır yardımcı olabilme olasılığım. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 bir de şöyle bir olasılıkta var.senin gibi düşünen 1 milyon kişi olduğunu düşünürsek/herhalde tek sen düşünmüyorsun/bununda bu kişilerin işe yaramayacağını düşünerek te olsa attıkları oylar orana mutlaka etki edecektir diye düşünüyorum. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Bu iş aslında biraz şu yol kenarlarında olan musluklara benziyor. Hemen hemen hepsi damlatır ve damlanın düştüğü yere baktığınızda biraz biraz oyulduğunu görürsünüz. Tabiki de sizin açınızdan baktığımızda oyunuzun bir seçimi etkileme olasılığı 000000001 numaralı piyango biletine büyük ikramiye çıkması kadar zor bir ihtimaldir (gerçi ben öyle bir bilet numarası var mı onu da bilmiyorum ilk burada duydum ) Söylediğim gibi sizin açınızdan bakıldığında yani sizi örnek alacak insanlar olmayacağını düşünürekten oy kullanmamanız gayet normal bencede boş yere kullanmayın Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.