Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 18 yıl su eğimli bir yüzeyde nasıl yukarı akabilir? aktığını gözlerimle gördüm yukarı derken gerçekten yukarı diyorum eğimli bir yolun üzerinde ters eğimli başka bir yüzeyin yukarı kavramı karışıktır cevapta böyle bir durum yok
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 18 yıl *Araba camını ele alalım.Hızlı giden araçta ön camdaki su damlaları rüzgarın etkisiyle yukarı hareket eder.. *Su kapalı bir boru içersinde olursa basınç farkıda yerçekiminin tersine hareketi sağlar.. *Basamaklı kanal sisteminde de su yukarıya taşınabilir..
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 18 yıl Yazar *Araba camını ele alalım.Hızlı giden araçta ön camdaki su damlaları rüzgarın etkisiyle yukarı hareket eder..*Su kapalı bir boru içersinde olursa basınç farkıda yerçekiminin tersine hareketi sağlar.. *Basamaklı kanal sisteminde de su yukarıya taşınabilir.. tebrikler bu akşam arabamı yıkattıktan sonra kalan suların giderken resmen yukarı doğru aktığını gördüm.(sicim gibi) ikinci cevabında sanırım kapiller tüplerdeki sıvının yükselmesini kastediyorsun. Bunun nedeni yüzey gerilimidir, basınç farkı değil. sıvı yukarı doğru ilerler gerçekten ama soruda eğimli yüzeyde akma demiştim, yine de kabul edilebilir. üçüncü cevabını ise hiç anlayamadım.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.