Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Akl-ı evvel ulemanın!!! arada bir yazıp zevk aldığı fakat aslında muhteviyatı en az kendi kafası kadar münhal olan hususlar vardır ki bu mevzular maktuatta meydana çıkar hakkında birkaç erbab-ı kalem!! yazı yazar sonra unutulur bütün bunlar sonra birisi tekrar hatırlatır…Şimdi bunları ele alalım…

Akl-ı evvel ulema-yı şerif ve gureba-yı fikrin muvakkaten ele aldığı hususların asliyette bir manası olmadığını ve hatta bu fikirleri ortaya atanların da bunun gayetle şuurunda olduğunu eklemeyi zinhar unutmayalım…

A ) Siyaset-i hariciye ; Bu ulema ne zaman Ab’den bir tokat yese yahut da AB ülkelerinden birisi ile bozuşsa söylediği hep aynı şeydir ; Efendim Avrupa’dan başka birlik mi yok biz de Çin’le birleşiriz, Rusya’yla ittifak yaparız..hatta bu çeşitlerin daha büyük terane-i milliyesi vardır ki duyar duymaz herkes de bir tebessüm meydana gelir ; Efendim biz de Türki cumhuriyetlerle birleşiriz. Bir de bunun terane-i diniyyesi vardır ; O zaman biz de Müslüman ülkelerle birleşiriz….; Fakat en gaz yapanı ise şudur ; terane-yi ulusiye ; efendim birleşmeye ne gerek var Türk’ün Türk’ten başka dostu yok o da ulusalcıysa biz bize yeteriz…Bunlardan birini duyarsan ey evlat istediğin tarafınla gülebilirsin, ağzınla gülmeni tavsiye ederim..

Zira bu ilkel uyanıkların söylediği gibi bir şey olmaz olabilemez, dünyada bir reel siyaset vardır, mesela ben coca cola satmam sattırmam diyemezsin, bunu bir Taliban dedi onların da coniler motherlarını ağlattılar….hakikat budur…

B ) Afat-ı tabiyye’ye gizlenme ; Efendim Türkiye bu kişilere göre bir teslimiyetler ülkesidir, mesela sürekli tekrarlanan manşetlere bakalım ; İstanbul kara teslim, Antalya sele teslim, Ankara gaza teslim vesaire vesaire ; oysaki evlat olan yetkililerin beceriksizliğidir, sürekli kar altında kalan pek çok memlekette böyle hadiseler yaşanmaz zira onlar tedbir alır bizimkiler ise bütün suçu tabiata atarlar ; buna göre kar yağmamalı, yağmur yağmamalı, deprem olmamalı bir dostumun dediği gibi öyle deveyi ebem de güder…

( sonra devam edelim )

bozan

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.