Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 18 yıl selam, siz de bu forumda bazen aşağıdaki hata mesajını alıyorsunuzdur: Üzgünüz, forum yönetimi fazla arama kontrolü yapıyor . Lütfen tekrar denemeden önce, en azından 120 saniye bekleyiniz "fazla arama kontrolü" sözünden bir şey anlıyor musunuz? ben bi şey anlayamıyorum da. argo sözcük kontrolü dese anlayacağım. sanki yoğunluk nedeniyle serverdaki bir hatayı rasyonalize etmek için uydurmuşlar. bir bilgisi ya da tahmini olan var mı? bunu tabi adminlere sorup öğrenebilirdim ama sizin tahmininizi sorayım dedimdi.
Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 18 yıl Yazar bunu tabi adminlere sorup öğrenebilirdimama sizin tahmininizi sorayım dedimdi. bu konuyu yabancı forumlarda epeyce araştırdım "fazla arama kontolü" nun orjinali : "flood control" (aşım kontrolü) spam gibi otomatik olarak çok sayıda kayıt yapılmasını engellemek için iki kayıt (post) arasında bir süre geçmesini şart kılmayı amaçlıyor. Uzun araştırmalarım sonucu bulabildiğim özet açıklama bu AMA ben kayıt yapmadan yalnızca yeni iletileri görmek istediğimde de aynı hata mesajı veriliyor bunun açıklamasını bulamadım adminlere sormayı da düşünmüyorum çünkü kendime özeleştiri olarak yazdığım 2 y*zlülük sözünü argo olarak değirlendirip bana uyarı verecek zekada birilerinin bunu bilmesini beklemek mi
Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 18 yıl Bu benim başıma hiç gelmedi.Yani fazla arama kontrolü.Diğer bahsettiğin aşım kontrolü ise çok kez karşılaştığım bir uyarı.O da 120 değil 60 sn.. Şimdi ben mantığımla ve yazdıklarından yola çıkarak şu kanıya vardım;O yabancı forumlarda araştırıp bulduğun "flood control" burada da aynı şekiyle uygulanıyor.Bunun yanında benim hiç karşılaşmadığım ''fazla arama kontrolü''de forum içinde iletileri fazla tıklayanlar için konulmuş olsa gerek.. Sevgiler..
Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 18 yıl Yazar Bu benim başıma hiç gelmedi.Yani fazla arama kontrolü.Diğer bahsettiğin aşım kontrolü ise çok kez karşılaştığım bir uyarı.O da 120 değil 60 sn.. Şimdi ben mantığımla ve yazdıklarından yola çıkarak şu kanıya vardım;O yabancı forumlarda araştırıp bulduğun "flood control" burada da aynı şekiyle uygulanıyor.Bunun yanında benim hiç karşılaşmadığım ''fazla arama kontrolü''de forum içinde iletileri fazla tıklayanlar için konulmuş olsa gerek.. Sevgiler.. yeni ileti kaydetmek istediğimizde aşım kontrolu uyarısı gelebiliyor ama üstteki yeni iletileri tıkladığımda fazla arama kontrolu uyarısı çok sık geliyor veri tabanı uygulamalarını bilen biri olduğumdan bu uyarınının böyle sık gelmesini garipsemiştim ama pek önemli birşey değil aslında.....
Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 18 yıl site içi aramayı art arda yaptığımda bu uyarıyı alıyorum bende. ve ilk karşılaştığımda bu ne amaçla yapılmış olabilir ki dedim kendi kendime. Hadi flood kontrol yapıyorsun da birisi birşey arayacağında ikincisini aramak için neden 120 sn (3dk) beklesin? garip bir durum ama bunu böyle bir eleştiri olarak buraya taşıman daha da garip böyle birşeyin önemsendiğini görmek değişik
Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 18 yıl site içi aramayı art arda yaptığımda bu uyarıyı alıyorum bende. ve ilk karşılaştığımda bu ne amaçla yapılmış olabilir ki dedim kendi kendime. Hadi flood kontrol yapıyorsun da birisi birşey arayacağında ikincisini aramak için neden 120 sn (3dk) beklesin? garip bir durum ama bunu böyle bir eleştiri olarak buraya taşıman daha da garip böyle birşeyin önemsendiğini görmek değişik
Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 18 yıl Yazar site içi aramayı art arda yaptığımda bu uyarıyı alıyorum bende. ve ilk karşılaştığımda bu ne amaçla yapılmış olabilir ki dedim kendi kendime. Hadi flood kontrol yapıyorsun da birisi birşey arayacağında ikincisini aramak için neden 120 sn (3dk) beklesin? garip bir durum ama bunu böyle bir eleştiri olarak buraya taşıman daha da garip böyle birşeyin önemsendiğini görmek değişik ben bunu eleştiri olarak yazmadım, okuduysanız. düşünmeyi sevenlerin kafa yorabileceği bir durum olarak düşünmüştüm. sorum niye 120 sn bekletildiğimiz de değil. ben bu iletiyi arama yaparken almıyorum yani belli parametreleri doldurup search yaparken değil yeni iletileri tıklayınca alıyorum, bu sırada gelen fazla arama mesajının anlamını soruyordum daha yeni farkettim ki yeni iletileri tıkladığımda benim son girdiğim andan sonraki iletiler listeleniyor yani parametre olarak benim son girdiğim dakika kullanılıp bir sorgulama yapılıyor yani aslında bir arama yapıyorum fazla arama mesajı almam da anlamsız değil bu durumda. böylece sorumu kendim çözmüş oldum kafa yoran biri olsaydı(taurusmutis hariç) bu cevabı belki o da bulup bana yazabilirdi bunu beklemenin neresi garip?
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.