Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

selam,

siz de bu forumda bazen aşağıdaki hata mesajını alıyorsunuzdur:

Üzgünüz, forum yönetimi fazla arama kontrolü yapıyor . Lütfen tekrar denemeden önce, en azından 120 saniye bekleyiniz

"fazla arama kontrolü" sözünden bir şey anlıyor musunuz?

ben bi şey anlayamıyorum da.

argo sözcük kontrolü dese anlayacağım.

sanki yoğunluk nedeniyle serverdaki bir hatayı rasyonalize etmek için uydurmuşlar.

bir bilgisi ya da tahmini olan var mı?

bunu tabi adminlere sorup öğrenebilirdim

ama sizin tahmininizi sorayım dedimdi.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
bunu tabi adminlere sorup öğrenebilirdim

ama sizin tahmininizi sorayım dedimdi.

bu konuyu yabancı forumlarda epeyce araştırdım

"fazla arama kontolü" nun

orjinali : "flood control" (aşım kontrolü)

spam gibi otomatik olarak çok sayıda kayıt yapılmasını

engellemek için iki kayıt (post) arasında bir süre geçmesini şart kılmayı amaçlıyor.

Uzun araştırmalarım sonucu bulabildiğim özet açıklama bu

AMA ben kayıt yapmadan yalnızca yeni iletileri görmek istediğimde de

aynı hata mesajı veriliyor

bunun açıklamasını bulamadım

adminlere sormayı da düşünmüyorum

çünkü kendime özeleştiri olarak yazdığım

2 y*zlülük sözünü argo olarak değirlendirip

bana uyarı verecek zekada birilerinin

bunu bilmesini beklemek mi :stuart::stuart::stuart:

Gönderi tarihi:

Bu benim başıma hiç gelmedi.Yani fazla arama kontrolü.Diğer bahsettiğin aşım kontrolü ise çok kez karşılaştığım bir uyarı.O da 120 değil 60 sn..

Şimdi ben mantığımla ve yazdıklarından yola çıkarak şu kanıya vardım;O yabancı forumlarda araştırıp bulduğun "flood control" burada da aynı şekiyle uygulanıyor.Bunun yanında benim hiç karşılaşmadığım ''fazla arama kontrolü''de forum içinde iletileri fazla tıklayanlar için konulmuş olsa gerek..

Sevgiler..

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Bu benim başıma hiç gelmedi.Yani fazla arama kontrolü.Diğer bahsettiğin aşım kontrolü ise çok kez karşılaştığım bir uyarı.O da 120 değil 60 sn..

Şimdi ben mantığımla ve yazdıklarından yola çıkarak şu kanıya vardım;O yabancı forumlarda araştırıp bulduğun "flood control" burada da aynı şekiyle uygulanıyor.Bunun yanında benim hiç karşılaşmadığım ''fazla arama kontrolü''de forum içinde iletileri fazla tıklayanlar için konulmuş olsa gerek..

Sevgiler..

yeni ileti kaydetmek istediğimizde

aşım kontrolu uyarısı gelebiliyor

ama üstteki yeni iletileri tıkladığımda

fazla arama kontrolu uyarısı çok sık geliyor

veri tabanı uygulamalarını bilen biri olduğumdan

bu uyarınının böyle sık gelmesini garipsemiştim

ama pek önemli birşey değil aslında.....

Gönderi tarihi:

site içi aramayı art arda yaptığımda bu uyarıyı alıyorum bende.

ve ilk karşılaştığımda bu ne amaçla yapılmış olabilir ki dedim kendi kendime. Hadi flood kontrol yapıyorsun da birisi birşey arayacağında ikincisini aramak için neden 120 sn (3dk) beklesin?

garip bir durum ama bunu böyle bir eleştiri olarak buraya taşıman daha da garip :) böyle birşeyin önemsendiğini görmek değişik :)

Gönderi tarihi:

ve ilk karşılaştığımda bu ne amaçla yapılmış olabilir ki dedim kendi kendime. Hadi flood kontrol yapıyorsun da birisi birşey arayacağında ikincisini aramak için neden 120 sn (3dk) beklesin?

garip bir durum ama bunu böyle bir eleştiri olarak buraya taşıman daha da garip :) böyle birşeyin önemsendiğini görmek değişik :)

;):)

Gönderi tarihi:
  • Yazar

ben bunu eleştiri olarak yazmadım, okuduysanız.

düşünmeyi sevenlerin kafa yorabileceği bir durum olarak düşünmüştüm.

sorum niye 120 sn bekletildiğimiz de değil.

ben bu iletiyi arama yaparken almıyorum

yani belli parametreleri doldurup search yaparken değil

yeni iletileri tıklayınca alıyorum, bu sırada gelen fazla arama mesajının anlamını soruyordum

daha yeni farkettim ki

yeni iletileri tıkladığımda

benim son girdiğim andan sonraki iletiler listeleniyor

yani parametre olarak benim son girdiğim dakika kullanılıp bir sorgulama yapılıyor

yani aslında bir arama yapıyorum

fazla arama mesajı almam da anlamsız değil bu durumda.

böylece sorumu kendim çözmüş oldum

kafa yoran biri olsaydı(taurusmutis hariç)

bu cevabı belki o da bulup bana yazabilirdi

bunu beklemenin neresi garip?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.