Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 18 yıl bir çiftçi var ki elindeki 12 sırığı yere dikmek ve diktiği sırıklarla 6 tane 4'lü sıra elde etmek istiyor, nasıl bi şekil olabilir ?
Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 18 yıl bir çiftçi var ki elindeki 12 sırığı yere dikmek ve diktiği sırıklarla 6 tane 4'lü sıra elde etmek istiyor, nasıl bi şekil olabilir ? altı köşeli yıldızın iç ve dış köşelerine konulunca 6 sırada 4er sırık oluyor. ancak; uğraşırken 7 sırada 4er sırık olabileceğini de gördüm hadi bakalım siz de uğraşın biraz not:altı köşeli yıldızı düzgün bir şekilde şöyle çizebilirsiniz: bir eşkenar üçgen çizin bunun üzerine öncekinin 180 derece rotasyona uğramışı olan bir üçgen daha çizin.
Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 18 yıl altı köşeli yıldızın iç ve dış köşelerine konulunca 6 sırada 4er sırık oluyor.ancak; uğraşırken 7 sırada 4er sırık olabileceğini de gördüm hadi bakalım siz de uğraşın biraz uğraşan yok galiba ama ben yine de sormak istiyorum 7 sırada 4er sırığı yapabilen var mı?
Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 18 yıl Yazar diktim ikizkenar üçgen, sağ alt köşeden sol kenara iki çizgi, sol alt köşeden sağ kenara iki çizgi, bir de tepeden aşağı dik ikizkenar olması gerekmez tabi
Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 18 yıl diktim ikizkenar üçgen, sağ alt köşeden sol kenara iki çizgi, sol alt köşeden sağ kenara iki çizgi, bir de tepeden aşağı dik ikizkenar olması gerekmez tabi sorunun orjinalinde 6 sıra istendiğinden emin misiniz?
Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 18 yıl Yazar evet sorunun orijinalinde 6 isteniyor ama soruyu geliştirmiş olduk artık 7
Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 18 yıl evet sorunun orijinalinde 6 isteniyor ama soruyu geliştirmiş olduk artık 7 hatta 13 sırık verip 8 sıra da isteyebiliriz artık
Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 18 yıl Yazar evet hatta bu sorunun 3 boyutlusu da güzel olurdu hem evde mikadoları yapıştırıp deneyebiliriz
Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 18 yıl şu fizik sorularına verdiğim cevaplara bi yorum yapsan da yanlışsam biraz daha düşüneyim (maymun bisiklet balon)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.