Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl " Hasta ne konuşuyor, ne de söylenenleri anlıyor. Bazen saatlerce anlaşılmaz şeyler geveliyor. Zaman, yer ya da kişi kavramı yok. Yalnız, nasıl oluyorsa, kendi adı söylendiğinde tepki veriyor. Son altı aydır onun yanındayım, ne görünüşü için bir çaba sarf ediyor ne de bakım yapılırken yardımcı oluyor. Onu hep başkaları besliyor, yıkıyor ve giydiriyor. Dişleri yok, yiyeceklerin püre halinde verilmesi gerekiyor. Gömleği salyalarından dolayı sürekli leke içinde. Yürümüyor. Uykusu sürekli düzensiz. Gece yarısı uyanıp çığlıklarıyla herkesi uyandırıyor. Çoğu zaman mutlu ve sevecen, fakat bazen ortada bir sebep yokken sinirleniyor. Biri gelip onu yatıştırana kadar da feryat figan bağırıyor." Bu olayı okuduktan sonra, Ruskin öğrencilerine böyle birinin bakımını üstlenmek isteyip istemediklerini sorar. Öğrenciler bunu yapamayacaklarını söylerler. Ruskin, kendisinin bunu büyük bir zevkle yaptığını ve onların da yapması gerektiğini söyleyince öğrenciler şaşırırlar. Daha sonra Ruskin hastanın fotoğrafını dolaştırmaya başlar. Fotoğraftaki doktorun altı aylık kızıdır.
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl uzun bi zaman önce bi fuara katılmıstım orada engelli arkadasların actığı bir stand vardı ve bir yazı ; unutmayın sizlerde bir engelli adayısınız ..... senin yazın bana o günü anımsattı bircem sevgiler
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl sevdigim bir ablanın kızı vardı 2 yıl böyle yaşadı anne baba hepsi harap oldu cok acı ya allah kimsenin basına vermesin
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Selam Sewal ve Dilem ilginiz icin tesekkür ........ fakat sanirim ben yeterince konuyu anlatamamisim , özür.. yada hikayeyi yalnis anladim, dolayisi ile ozaman tabiki baslikta yalnis oluyor.. hikayeden anladigim benim su tabiyatin kanunu elbete cocuk cocuk kalmiyor yaslaniyoruz ve öyle zaman gelirki büyüklere bile cocuk gibisin diye bir cümle kullaniriz.. bence bu dogru bi cümle fakat bir cocuga bunu anlatamasin, büyük olani yas olarak büyük görür ve kücük olani kendi yasindan kücük ise kücük görür... peki nasil anlatabilirsin düsüncesi ile "yazilmis sandigim" bu hikaye.. bir vakit gelir cocuk, hata söyle söyleyim, bebeklere yapilan bakim ilgi yardim... yaslilara da yapilir... yaslandikca cocuksu oluyorlar.., sanirim bunu hepimiz biliyoruz, kaldiki unutkanlik, kendi ihtiyaclarini kendileri görememezlik vs.. gün icersinde görülmesi gereken her ne ise zorlasiyor bu insanlarda. sonucta bir cocuk gibi oluyorlar dememizde sanirim bu yüzdendir. Peki bir cocuga bunu nasil anlatabilirsin normal bir sekilde bizlerin anlayacagi bir sekilde anlatirsan sanirim kendince güler ve olurmu der " bak yasi kac" o büyük... hikaye ise onlarin dili ile anlayabilecegi misaler ile yorumlanmis. saygilar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.