Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar LÖSEV kamu yararına çalışan bir vakıf olup Bakanlar kurulunun 04.11.2004 tarih ve 8110 sayılı kararı ile süresiz yardım toplamaya layık görülmüştür.

Lösemi çaresi olan bir hastalık olmakla birlikte tedavisi çok uzun süren ve oldukça pahalı bir hastalıktır.Ülkemizde bu tedavi 3 yıl sürmekte ve maliyeti150-200bin YTL yi bulmaktadır.Bu hastalığa yakalanan çocukların %87 si yoksul ailelerin çocuklarıdır.%11 i ise bırakın tedaviyi hastaneye gidecek parayı bile zor bulmaktadır.Bu nedenle kurban bayramı ile ilgili de olarak her sene olduğu gibi bir kampanya başlatılmıştır.Bu kampanyaya katılmak isteyenler ister bağışlarını kesimli kurban olarak çocukların beslenmesine katkıda bulunarak isterlersede kurban bedellerini gerekli yerlere yatırarak eğitim ve sosyal ihtiyaçlarına katkıda bulunabilecekler.Bunun içim gerekli bilgileri aşağıda vermek istiyorum :

Türkiyedeki tüm Finansbank şubelerinden havale ücreti alınmadan 0660 no.lu LÖSEV hesabına bağışlarınızı yapabilirsiniz.

Ayrıca daha ayrıntılı bilgi için tel.no.ları ve adresler şöyle:Ceptel:0532 723 04 44

Ceptel:0505 755 85 40

Ceptel:0543 318 28 98

www.losev.org.tr

[email protected]

LÖSEV -ANKARA :Reşit galip cad.İlk adım sok.No:14 06700Gaziosmanpaşa -Ankara Tel: 0312 447 06 60 faks:0312 447 68 33

LÖSEV -İSTANBUL:Nispetiye cad.Başa sok.No:11/3 34330 Levent-İstanbul Tel:0212 268 68 68 Faks:0212 282 65 01

Gönderi tarihi:

bir bağış bir hayat kurtarmaya sebeb olabilir. sevgili gelincik bu duyarlı yaklaşımından ötürü teşekkür ediyorum.

lösemi çaresi olan bir hastalık ancak tedavisi çok pahalı o yüzden herkesin gönlünden ne kadar yardım etmek geçiyorsa bir Finansbank şubesine gidip bağışta bulunmasını diliyorum. ben bulunacağım hemen...

gönlünüzün hep ferah olmasını diliyorum. iyiki varsınız...

Gönderi tarihi:

Ankara da yaşıyorum ben, geçen gün Gazi Üniversitesi Hastanesindeydim.10. kat çocuk bölümünde bir afiş gördüm, lösemili çocuklar için hastane de ayrı kan bankası kurulmuş.. ÇİLEK KAN BANKASI.. Eşime dedim bir kaç gün sonra gidiyoruz kan vermeye, çünkü bu hastaların çok fazla kan ve trombosite ihtiyacı var ve çoğu zaman elinizde paranızla bile zor ulaşabileceğiniz materyaller bunlar...

Bunları yazdım çünkü içimizde Ankara da yaşayan pek çok arkadaşımız vardır,onları bu bankaya kan vermeye çağırıyorum ben de.. Diğer dostlarımızın da kendi yaşadıkları illerde bu konuda duyarlı olmalarını rica ederim, özellikle üniversite hastanelerinde bu banka sanırım mevcut olmalı..Yoksa da normal kan bağışı ile de iyi bir şeyler yapmış olmanın huzuru ,içimizi bir nebze olsun aydınlatır diyorum..Bugün belki sağlıklıyız ama yarın için de aynı şeyi söyleyebilir miyiz? Biliyorum ki istersek çok şeyler yaparız... :sorcerer:

Bu konu hakkında beni çok gururlandıran bir anım vardır ;) Bu yıl 5. sınıf olan kızımın henüz 3. sınıfı okuduğu dönemde, bir takı yapma merakı başladı o ve tüm arkadaşları arasında.. Evlerdeki artık malzemeleri toplayarak çok hoş şeyler çıkardılar ortaya... Sıra bunları pazarlamaya gelmişti alıcılar ise hazır ,biz anneler , komşu teyzeler hatta beylere bile satmaya kalktılar..İşin ilginç tarafı satın aldığımız şeyleri yeniden onlara hediye ediyorduk kıyamayıp..

Satışları bitti, epeyce paraları var ve karar aşamasındalar ne yapsak paraları diye? Lunapark, alışveriş ve yemek yeme önerilerinin karşısında kızım, paranın LÖSEV e bağışlanması teklifini sunuyor ve bir büyükleri aracılığı ile internetten bağışı gerçekleştiriyorlar... Daha sonra LÖSEV onlara kupa ,rozet vs gibi onları hatırlatacak objeler yolladığında, kızım o rozeti yle gururla taşıdı ki yakasında :wub: ... Benim hislerimi ise hiç sormayın anlatamam, 9 yaşında bunları düşünebilen bir evlada sahip olduğum için binlerce kere şükür ettim Allah' ıma.. :)

Gönderi tarihi:

Eleştirileri göze alarak başlıyorum:

Ülkemizde lösemi ya da benzeri bir ciddi kronik hastalığı olup da

sosyal güvencesi olmayan kimse neredeyse yoktur.

Son derece zengin biri de olsanız

çocuğunuzun böyle bir hastalığı olduğunu öğrenince

kendinizi bir arkadaşınızın yanında çalışıyor gösterip

sigortalı olabilirsiniz.

Ki herkes böyle yapıyor.

Bunu niye yazıyorum?

LÖSEVi pek tanımıyorum

ama Bizim Lösemili Çocuklar Vakfını çokkkkk yakından tanıyorum

ve bu vakfın gelirlerinin tümünün vakıf çalışanlarına ya da

çalıştıkları ortamın konfor giderlerine ödendiğini biliyorum

bir kısmı tabi temizlikçi/hasta bakıcı gibi zorunlu giderlere

ama çoğu zaten devletten maaş almakta olan sağlıkçılara ek ödeme olarak ödenmekte.

Bu organizasyonu yapanların maddi bir çıkarı olduğunu söyleyemem doğrusu

ama kariyerlerini ve akademik konumlarını yüceltmek için ses getiren faaliyetlerde bulunmaları gerekiyor belki de.

Özetle zaten devlet güvencesinde olan hasta çocukları gerekçe gösterip yardım toplamak konuya uzak olanların vicdanını istismar etmekten başka bir şey değil.

Gönderi tarihi:

arkadasim gercekten cok guzel bir konuya deinmissin keske her kez bu tür konulara daha duyarli olabilse..... yüreyine saglik arkadasim,sayend azda olsa biraz bilgilendik bu konuda....tesekkürler

Gönderi tarihi:

Bundan bir kaç gün önce,komşumun biricik kızı yolda yürürken sürekli anne babasına çok yoruldum diyormuş.

ebeveynleri onun şımarıklığına verip bunu fazla önemsememişler (haklı olarak) Ancak yapılan tektikler sonucunda

o dünyalar güzeli kızımıza LÖSEMİ teşhisi konuldu.Bu çok acı ve kabullenilmesi zor durumu siz ne söylesinizde

anne baba kabullenmekte zorluk çeker...Allahım bütün acıları azaltmak senin elinde nolur yardım et........

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.