Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

3-4 adet bostan patlıcanı

yarım kilo kuzu veya dana eti (tercihe göre)--kuşbaşı doğranmış

1 adet kuru soğan

2 adet domates

salça

2 adet sivri biber

sıvı yağ

tuz,kekik

 

Bostan patlıcanlarını alaca soyun ikiye (boyuna) kesin ve tatlı kaşığı yardımıyla içini oyun,kase şeklinde kalsın,bol tuzlu suda yarım saat bekletin.düdüklü tencereye biraz sıvı yağı kuşbaşı doğranmış soğanı ekleyin hafif kavurun,ince doğranmış sivri biberi,yemeklik doğranmış domatesi,eti,salçayı yeteri kadar tuzunu,kekiğini ve 1 su bardağı kadar su koyup kısık ateşte 20 dakika pişirin.(suyunun fazla kalmasının sakıncası yok daha sonra kullanacağız..) Patlıcanları kurulayıp önlü arkalı kızartın dikkat edin yağ çekmesin..kızarttığınız patlıcanların fazla yağını alarak fırın tepsisinin içine alın içlerine hazırladığınız içi koyun.üzerine halka domates ve yarım kesilmiş biber koyun etin kalan suyunu üzerine gezdirin,fırına verin..200 derecede 25-30 dk kadar pişirin..afiyet olsun!

 

PÜF NOKTASI:patlıcanları çok kızgın ve bol yağda kızartırsanız daha az yağ çeker.. içini güzel oyun patlıcanlar kalın olmasın..

ÖNERİ:patlıcanları kızartmadan da çiğden yapılabiliyormuş,ben denemedim ama güzel oluyormuş,en kısa zamanda deneyeceğim..

Tarih: Düzenleyen: mystic river

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.