Φ berceste Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 neden hepimizde bir genelleme hastalığı başını almış gidiyor?? Bir kişi gördüğümüzde eğer giyim tarzı bizimkine uymuyorsa hemen yorum yaparız şöyle böyle diye.. Yada şucu bucu diye bir zihniyet almış gidiyor başını bir kişinin herhangi bir sözünden tavrında sen şucusun deriz hemen... Bazılarına göre bir kişi başörtülü vs.. ise İran rejimi istiyor demektir Bazılarına göre kürtler Türkiye düşmanıdır.. Bazılarına göre ise sadece doğru olan kendi düşüncesidir ... Bu uzayıp gider vs vs.. Peki neden herkesi genelleyip istediğimiz şekle sokmaya çalışıyoruz??? Neden insanların ırkına veya giyinişine bakarak yargılıyoruz?? Neden at gözlüklerini çıkarıp hayata daha geniş bir pencereden bakamıyoruz çok merak etmişimdir doğrusu????? Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 görünüşe bakarak %100 bir insan hakkında karara varmamız doğru olmaz.ama kişinin yaşam tarzını da görüntüsü,giyimi kuşamı yansıtır.emin olmamakla birlikte şöyle-böyle bir fikir edinmek te yanlış olmaz ..diye düşünüyorum... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Ama her giyim kuşami görüntüsü düzgün olan kişide iyi insan olduğu kanısına warmamıza yetmez sanırım... Kılık kıyafet görüntü bi yere kadar belki o insan hakkında fikir sahibi olmamızı sağlar.. Unutmamak gerekki insanlar AY'a benzer karanlık yüzlerini asla göstermezler... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 yapcazya illa bişeyler.......genellemeyle üste çıkıyoruz işte......adı üstünde hastalık...... Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 bu galiba insanın algılamasıyla ilgili bir durum.benzer ögeleri toplayıp sonuca ulaşıyoruz.psikolojide adı vardır kesin de ben bilmiyorum.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Insanin beyni böle daha iyi calisio sanirim berceste... yani kategorilerde düsünmek daha kolay, bir sekilde beyin bütün bilgileri aligaliyp degerlendirmek zorunda ve bunu icin bazi folderler kullanio ama benimde cok dert yanidigim bi konu, naparsin insanevladi yapilcak bi si yok... önyargisiz insan yoktur herhalde su dünyada, ama yargilarimizi en aza indirgemeyi deneyebiliriz en azindan die düsünüyorum... Saygilar Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 önyargisiz insan yoktur herhalde su dünyada, ama yargilarimizi en aza indirgemeyi deneyebiliriz en azindan die düsünüyorum... Saygilar kesinlikle.... Birde başkalarının yaşam tarzı ve fikir dünyasına saygıyı da öğrenmemiz gerekiyor.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 kesinlikle.... Birde başkalarının yaşam tarzı ve fikir dünyasına saygıyı da öğrenmemiz gerekiyor.. evet kesinlikle katiliorum sana !!!! Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Her keze insan gözüyle baktığımız zaman sanırım bu tür sorunlar olmayacak... İnsanları sınıflara ayırmaya bayılıyoruz... İnsanları yargılamaya bayılıyoruz... İnsanları zümrelere bölmeye bayılıyoruz... KAwga etmeyi çok sewer bi topluluk olduk... SAygılı olmayı unuttuk ... ne zmaan insan olduğumuzun farkına wardığımız gün inanıyorum Ki insanlar tekrar birbirlerine saygı duymayı hatırlayacaktır... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.