Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 18 yıl Yine düğmelerine basıldı Bir yerlerden talimat almışçasına harekete geçen ülkücü faşistler, hemen her gün bir üniversitede saldırı düzenlemeye başladı. Bir yerlerden talimat almışçasına harekete geçen ülkücü faşistler, hemen her gün bir üniversitede saldırı düzenlemeye başladı. İşi üniversitelerde silahla öğrenci yaralamaya kadar vardıran ülkücülerin saldırılarından, öğretim üyeleri de nasibini alıyor. Ege Üniversitesi’nde öğrenci yurdunu basan ve ertesi gün üniversite kampusunda 6 öğrenciyi yaralayan ülkücülerin son hedefi Ankara’daki öğrenciler oldu. Edinilen bilgilere göre, Ankara Hukuk Fakültesi’nin bulunduğu Cebeci’deki evlerine gitmek üzere olan yurtsever-devrimci öğrenciler, Hukuk Fakültesi’nin önünde kalabalık bir ülkücü grubun saldırısına uğradı. Pazartesi günü saat 22.30 sularında meydana gelen olayda, saldırganların demir çubuklar ve satırlar kullandığı öğrenildi. Olay yerinde bulunan polisin yurtsever öğrencileri kovaladığı ve ülkücü gruba müdahale etmediği belirtilirken, saldırı sonucu Sinan Benek ve Mustafa Yeşil adlı öğrenciler ağır yaralandı. Yaralılardan bilek damarı kesilen Sinan Benek, Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Benek, hayati tehlikeyi atlatırken, saldırı sırasında parmağı kopan Mustafa Yeşil isimli öğrencinin ise İbni Sina Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor. Saldırı girişimi Bu vahşi saldırıyı protesto etmek isteyen üniversite öğrencileri, önceki akşam Yüksel Caddesi’nde toplandılar. Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan öğrenciler, Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerde ve Ankara’da faşist saldırıların arttığına dikkat çektiler. Ortak açıklamayı okuyan Sercan Saydam adlı öğrenci, özgürlük ve demokrasi mücadelesi verenlere karşı bu tür saldırıların yapılmasını kınayarak, PKK’nin ilan ettiği ateşkes süresi boyunca askeri operasyonların yoğunlaştırıldığını, geçmişi aratmayan bazı uygulamaların ve ırkçı saldırıların arttığını söyledi. Söz konusu saldırıların ‘derin konseptin işi’ olduğunu kaydeden Saydam, “Bizler diyoruz ki, ne oligarşik sistemin olağanüstü olanakları, ne psikolojik hareket daireleri, ne saldırıların ilk basamağı olarak hazırlanan yasalar, ne de kendi pis işlerini yaptırdıkları it sürüleri Mezopotamya’nın güneşini teslim alamaz” dedi. Açıklamanın ardından öğrenciler dağılmak üzereyken, koşarak gelen ve elinde demir çubuk olduğu görülen bir kişi öğrenci grubunun arasına girdi. Bir anda ortalık karışırken, saldırgan, kimseyi yaralayamadan ilerideki polis grubunun içinden kaçtı. Saldırganı takip eden öğrencilerden Cihat Özçelik ise polis tarafından alıkonuldu. Polisin Özçelik’i gözaltına alması tepkilere neden olurken, öğrenciler saldırılara karşı tutum belirlemek üzere dağıldılar. (Ankara/EVRENSEL) -------------------------------------------------------------------------------- Öğretim üyelerine de saldırıyorlar Üniversitelerde hocalar da artık ülkücülerin boy hedefi haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Cengızbay’ın Citroen marka aracının tekerlekleri parçalandı. Ülkücü saldırganlar, “Üniversite bizim kalemiz. Sen buraya giremezsin. Sabrımızı zorlama” ifadelerinin yer aldığı bir not bıraktı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde daha önce yaşanan silahlı saldırı olayında 4. sınıf öğrencisi Aslan Oktay her iki ayağından yaralanmıştı. Aynı olayda, Abdullah Demir adlı 3. sınıf öğrencisinin ise burnu kırılarak hastanelik olmuştu. Gazi Üniversitesi, gazeteci Metin Uca’ya yönelik saldırı ile öğretim Üyesi Remzi Altınpolat’ın uzun saçlı ve küpeli olduğu gerekçesiyle “ülkücü” öğrencilerce dövülmesi olaylarına da sahne olmuştu. Ülkücü saldırganlar İzmir’de de Ege Üniversitesi Kampusu içinde öğrencilere saldırmış, ardından evlerine gitmekte olan 4 öğrenciyi dövmüşlerdi. Ülkücü faşistler, 4 Kasım Pazartesi akşamı da Ege Üniversitesi Kampusu içindeki öğrenci yurduna baskın düzenlemişlerdi. Ertesi gün baskını protesto eden öğrenciler de sopalı, bıçaklı ülkücü faşistlerin saldırısına uğramış, saldırıda yaralanan 6 öğrenci hastanede tedavi altına alınmıştı.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.