Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2006 18 yıl Ben İstanbul doğumluyum. Babam Malatyalıdır. En son oynadığım rol itibarıyla Karadenizli sanılıyorum. Hatta ciddi olarak Karadenizli olduğumu iddia edip, bahse girenler bile var. İşin doğrusu ben 1965 İstanbul doğumluyum. Babam Malatya, babaannem Elazığlıdır. Berlinli sayılırım... Çocukluğumun bir dönemi Berlin'de geçti. Biz 6 kardeşiz. Bunların ikisi Berlin doğumludur. Annem ve babam Almanya'ya çalışmaya geldiklerinde ben ve kardeşlerime babaannem bakmıştı. 1980 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yaptılar. Okul tatillerinde Berlin'e geliyordum. Okulda çok tembeldim; zar zor liseyi bitirdim. Hiçbir zaman çalışkan bir öğrenci olamadım. Liseyi İstanbul'da bitiremeyince Elazığ'da bitirebildim. Tiyatroya da orada okulun Tiyatro Kolu'na girerek başladım. Tiyatronun çok keyifli bir uğraş olduğunu keşfettim ve İstanbul'a dönünce devam ettirdim. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü'ne girdim. 1990-91 yılında da mezun oldum. Konservatuarda da iyi bir öğrenci olamadım. Zaman zaman bırakmak istedimse de hocam Ahmet Levendoğlu mani oldu. İlk amatör sahne çalışmalarım Konservatuara girmeden önce EGE Tiyatrosu'nda Turgut Özak'ın "Duvarların Ötesi"nde oynadım. Bunun dışında birkaç çocuk oyununda oynadım. Konservatuar zamanında TRT için "Gençler Dizisi"nde oynadım. İlk profesyonel oyunculuğum Ali Atik, Ayşegül Atik'le bir çocuk oyununda oynamış, para kazanmıştım. Konservatuar öğretmenlerim... Konservatuarda hocalarım arasında Ahmet Levendoğlu, Yıldız Kenter, Cüneyt Türel, Suat Özturna, Müjdat Gezen, Engin Uludağ, Toron Karacaoğlu gibi değerli hocalardan eğitim aldım. Fikret Kuşkan, Ziya Kürkit, Jülide Kural ve Binnaz Mörey gibi arkadaşlar da sınıf arkadaşalrımdı. İlk oyunum bir müzikaldi Konservatuardan mezun olduğum 1991 yılında Tiyatro Stüdyosu'nda "Kan Kardeşleri" (Blood Brathers) adlı müzikalde Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Celal Perk, Jülide Kural, Derya Alabora ve Ahmet Levendoğlu ile beraber oynadım. Sonra yine aynı tiyatroda 1993-94 sezonunda "Derin Bir Soluk Al" oyunumu oynadım ve tiyatro hayatımı noktaladım. Bu oyunla Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldım. Televizyon dizileri ve film çalışmalarım... 1994 yılındaki son oyunum "Derin Bir Soluk Al"dan sonra, sunuculuk, televizyon dizileri ve film çalışmalarım oldu. İlk sinema çalışmam "Suyun Öte Yanı" oldu. Daha sonra "Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni", ve bana "Altın Portakal Ödülü"nü kazandıran "Yengeç Sepeti" filmi, "Bir Kadının Anatomisi" ve "Deliyürek"le yine "Altın Portakal Ödülü"nü aldım. "Bumerank Cehennemi" adlı sinema filmi ile de MGD Yılın En İyi Erkek Sinema Sanatçısı ve Antalya'da "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü aldım. Son olarak ta "Kurtlar Vadisi" ve "Aşkımızda Ölüm Var" adlı televizyon çalışmalarımla yine MGD Yılın En Sevilen TV Dizisi Oyuncu Ödülü aldım. Tayyip Erdoğan Projesi yanlış bir anlaşılma idi... Bir politikacının hayatıyla ilgili bir projemiz vardı. Ancak yanlış bir anlaşılma sonucu Tayyip Erdoğan'ın hayatı sanıldı. Bu projenin uzaktan yakından Tayyip Erdoğan'la bir ilişkisi yoktur. Ömer Lütfü Mete'nin yazdığı bir başka başbakanı anlatan bir projeydi. Şartlar , zaman ve imkanlar bu projeyi şimdilik ertelememize sebep oldu. Ancak projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz. Son filmim Kalbin Zamanı... Kalbin Zamanı, sinema tadından hoşlanan insanlar için yapılmış bir film idi. Günümüzde oluşturulan popüler kültür doğrultusunda yapılan filmlerin çok ötesinde bir filmdir Kalbin Zamanı. O yüzden de gerektiği değeri bulamadı, gerektiği yerde de duramadı. Zaten o kaypak zemin üzerinde de duramazdı da. Çünkü o film başka şeyler anlatıyordu. Var olan, şu anda yaşadığımız korkunç popüler kültüre hizmet eden bir film değil!.. Sanat ağırlıklı bir film Kalbin Zamanı... Dizilerde çabuk parlayan gençler... Çeşitli televizyon dizilerinde bir anda parlayan gençlerin hepsi sönecek, geriye bir şey kalmayacak. Doğada da aynı şey olur; doğa kendi elemesini yapar, işe yaramayanlar dökülür; değerli olanlar üstte kalır. Tabiki üstte kalanlar yetenekli olanlar olacaktır. Bu arada "Ben artık yaşlandım; mankenlik yapamıyorum, oyunculuk yapayım..." diyenler de var. Gerçekten yetenekliyse, bu işe inanıyor ve de yetenekliyse oyunculuk yapabileceğine inanınırım. Ancak yüzde 90'nı elimine olacaktır. Oyunculuk eğitimi illaki okulda olacak demek değildir. Kendini yetiştiren, oyunculuk eğitimi almamış birçok oyuncu arkadaşımız var. Yetenek ve kendini yetiştirme, geliştirme olayıdır. Beni mafya dizisiyle aynı paralelde görenler... Birçok köşe yazarı da beni mafya dizisiyle aynı paralelde görenleri destekleyici yazılar yazdılar, onlara çanak tuttular. Benim yaşam biçimimden, arkadaşlarımdan ve çevremle olan ilişkilerimden haberi olmayan, diziyi seyrettikten sonra beni böyle bir çevre içinde, gittiğim yerlerde benim ciddiyetimi görenler, bunun rolümden dolayı böyle yaşadığımı zannettiler ve böyle yazılar yazdılar. Oysa benim çöpçü de , milletvekili de arkadaşım olabilir. Hatta başbakanla da el sıkışabilirim. Ben toplumun her kesiminden insanları tanımak zorundayım. Çünkü ben oyuncuyum; benim malzemem onlar. Bugün bir başbakanı oynarken, yarın bir çöpçüyü oynayabilirim. Bu imajın ortaya çıkmasına bu popüler kültürü eleştirirken aslında bu popüler kültürün nimetlerinden yararlanmak isteyen bir sürü yazar arkadaşın da katkısı oldu. Son proje... Yine Türkiye'yi karıştıracak bir proje var. Yine insanların biraz gözünü açması gerektiğine, aslında memleketimiz üzerinde oynanan oyunların çok farklı olduğunu, bize aslında televizyon dizilerinde anlatılan pembe bir dünyanın içinde yaşamadığımızı, televizyonda gördüğümüz hayatın içersinde var olan sistemin bize aslında uygun olmadığını ve yediden yetmişe artık çok ciddi olarak kafamızı kaldırıp etrafımıza bakmamız gerektiğini anlatan bir projemiz var. Senaryosu ve organizasyonu üzerinde çalışılıyor. Ben başroldeyim. Bir televizyon dizisi. Bunun dışında bir de sinema filmi projesi var. Tiyatro sahnesini ve tozunu özledim... Tiyatro eğitimi almış oyuncular, tiyatronun sürekli var olmasınan inanırlar. Çünkü tiyatro sahnesi, tiyatro oyuncularının antrenman ve izlenme yeridir. Sahnenin tozunu, sahne üzerinde tiyatro eseri oynamayı, diğer oyuncu arkadaşlarla rolleri paylaşmayı ve alkışları çok özledim. İnanın burnumda tütüyor... Umarım en kısa zamanda yine tiyatro sahnesinde olurum. Bu güzel sohbet için teşekkür ederim Oktay Bey. Bundan sonraki söyleşimizi tiyatro sahnesinde yapmak umuduyla... Umarım en kısa bu özlemim sona erer...
Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2006 18 yıl Yazar Oktay Kaynarca 27 ocak 1965 Malatya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Anasanat Dalı Yüksek Lisans bölümünden mezun oldu. Tiyatro, televizyon sektörlerinde oyuncu, sunucu ve yapımcı olarak çalıştı. Halen çalışmaları yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere devam ediyor...
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 18 yıl Ben her zaman onu bizim çakır abi olarak bilirim! Ama diziden ayrılınca çıkardığı dizilerle kendini harcadı be yazık oldu abime!
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 18 yıl Ya ever güzel projeler amane bilim yani biz onu çakır abi olarak tanıdık. Büyük bi hayran kitlesi vardı. Ama bi kısmını kaybetti bence..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.