Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Eğitime gönül vermiş Türk girişimciler tarafından dünyanın dört bir yanında açılan Türk okulları başarılarıyla sıkça kendinden söz ettiriyor.

Dost ve kardeş ülke Pakistan'da faaliyet gösteren Eğitim kurumları da bunlardan biri. Türkiye'nin gönüllü elçiliğini yapan bu okulların son ziyaretçisi ise Ali Coşkun oldu.

videoyu izlemek için

-http://www.samanyoluhaber.com/index.php?khide=1&ghide=1&hid=29601&sec=20-

nur tarikati ile ilgim yoktur bu okul açma Türkiyeyi dünyaya tanıtma adına her kim ne yapıyorsa saygıyla desteklerim. en katı solcuda olsa, komunist de olsa dünyanın öteki ucunda Türklük adına bişeyler yapıyorsa benim başımın üstünde yeri vardır.

Gönderi tarihi:

türklük adına bir şey mi yoksa. Cia üslerine dönüşen okullar mı :)

senin desteklediğin bi grup bu tür bırak okul acmayı kurs açsın Türklük adına bişeyler yapsın onuda desteklerim ama nerde!

cia üsleri yazmışsın kac kere gittin gördün?

rahmetli sn. ecevit bile bu okullara destek vermiş inandığını söylemiştir. büyük solcu dediğiniz ecevit bile destekliyor ya siz? onu boşver senin desteklediğin bi grup bi oluşum acsın bi okul Türklük namına bişeyler yapsın ama nerde anca cia der durursunuz. japonyasından tut filipinlerre kadar her her bölgede yüzlerce okul açılmış o ülkeler cia dememiş siz uzaktan diyebiliyorsunuz.

hem o okullara orada yaşayan burokratların cocukları belediye başkanı cocukları devlet adamlarının cocukları gidiyor. Ama sizin kadar hayalperest değil!

-------------------------------

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Toktamış Ateş, birçok ülkede eğitime katkı sağlayan Türk okullarının, Dışişleri’nin yapamadığı kadar ülkemizi tanıttığını, Türkiye ve Türkçe sevgisini bu ülkelere taşıdığını ifade etti.

--------------------------------

İhsan kalkavan

Peki bu okullarda nasıl bir öğretim yapılıyor?

Türkçe öğretiliyor, bütün dünyaya Atatürk, Atatürk’ün Nutku, İstiklal Marşı öğretiliyor. Vietnam’dan geldim yeni, hüngür hüngür ağladım orada! Buradaki müfredatın aynısı okutuluyor.

Kaç tane var peki bu okullardan?

800-900 tane... Üniversiteler 15-20 tane, sayılarını kimse bilemez ki. Her bölge ayrı yerlere bakıyor. Diyelim ki Vanlılar bir yere bakıyor, Urfalılar, Diyarbakırlılar başka ülkeye.

Gönderi tarihi:

Ölüm sınıfı

İstanbul'daki "yetersiz okullaşma"nın son kurbanı 8 yaşındaki Emre oldu. Baraka sınıfın elektriğine kapılan öğrenci can verdi.

Sultanbeyli'de 2 bin 500 öğrencili ilköğretim okulunun bahçesine ek derslik olarak konan konteynerler acı bir olaya sahne oldu. Konteynerlerin açıktaki kabloları ikinci sınıf öğrencisi Emre'nin ölümüne yol açtı.

TOP OYNARKEN OLDU

Teneffüste arkadaşlarıyla top oynayan küçük Emre, konteynerin üstüne kaçan topu almak istedi. İki konteynerin arasındaki kablolardan yukarı çıkmaya çalışırken cereyana kapıldı.

AİLESİ İSYAN ETTİ

Bir anda yere yığılan Emre'nin arkadaşları korku içinde öğretmenlere haber verdi. Hastaneye kaldırılan küçük öğrenci kurtarılamadı. Ailesi acı içinde isyan etti.

Konteyner sınıf can aldı

İstanbul Sultanbeyli'de derslik ihtiyacını karşılamak amacıyla okul bahçesine kurulan konteynerde açıkta bırakılan elektrik kabloları 8 yaşındaki Emre'nin ölümüne yol açtı.

Megakent İstanbul'da okul bahçesine derslik sıkıntısını gidermek için konulan konteynerler ilköğretim okulu ikinci sınıf öğrenci Emre Köroğlu'nun sonu oldu. Konteynerin üzerine düşen topunu almak isteyen minik öğrenci, açıktaki elektrik kablolarını tutunca akıma kapıldı. Küçük öğrenci feci şekilde can verirken babası, sorumluları dava etmeye hazırlanıyor. Sultanbeyli'dekiAhmet Yener İlköğretim Okulu'nun idaresi, üç yıl önce bahçeye derslik ihtiyacını karşımak için 6 konteyner yerleştirdi. Ardından da ana binadan konteynerlere elektrik çekti. Üzerinden yüksek gerilim hattının da geçtiği okulda yıllardır süren bu inanılmaz ihmal geçtiğimiz cuma günü bir minik cana mal oldu.

TOPUNU ALMAK İSTEDİ

2 bin500 mevcutlu okulun ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Emre Köroğlu, teneffüste arkadaşlarıyla top oynamak istedi. Ancak top, derslik olarak kullanılan konteynerlerden birinin üzerine kaçtı. Topu almak için iki konteynerin arasındaki boşluktan yukarı tırmanmaya çalışan Emre, açıkta bulunan elektrik kablolarına tutununca akıma kapıldı. Hemen Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emre, hayatını kaybetti. Ölümüyle arkadaşlarını ve ailesini yasa boğan talihsiz çocuk, okulunun yanı başında bulunan Karapınar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Korkunç olayın ardından dün ders başı yapan arkadaşları minik Emre'nin mezarı başında gözyaşı döktü.

TEHLİKEDELER

Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlatırken,oğlunun ardından gözyaşı döken Hüseyin Köroğlu da okul yöneticileri hakkında şikayetçi olacağını söyledi. Acılı baba, "Oğlumla son kez cuma sabahı okula giderken görüştük, öğle saatlerinde ölüm haberi geldi. Eelektrik hattını o şekilde yaptıran ve konteynırların arısını kapatmayan okul yöneticilerinden şikayetçi olacağım" dedi. Küçük Emre'nin ölümü, velileri de harekete geçirdi. Okulda toplanan velilerden Sebahattin Gür, yüksek gerilim hattı altında bulunan okulda öğrencilerin kanser riskiyle yaşadıklarını belirterek, "Okul başka yer yokmuş gibi yüksek gerilim hattının altına yapılmış, 2 bin 500 çocuk burada tehlike altında. Cözüm bekliyoruz" dedi.

Yalçın BEL- MERKEZ

kaynak : http://arsiv.sabah.com.tr/2004/09/28//gnd106.html

başlığı görünce 1 dakikalık bi araştırma yapıp öyle cevap vereyim dedim.

yukarıda ki haber İstanbulda geçiyor.

istanbul...ülkenin kültür sanat ticaret vs vs başkenti.metropol...bir de bunun doğusu güneydoğusu var...

sizler dünyada okullar açmaya devam edin...

Gönderi tarihi:

senin desteklediğin bi grup bu tür bırak okul acmayı kurs açsın Türklük adına bişeyler yapsın onuda desteklerim ama nerde!

cia üsleri yazmışsın kac kere gittin gördün?

rahmetli sn. ecevit bile bu okullara destek vermiş inandığını söylemiştir. büyük solcu dediğiniz ecevit bile destekliyor ya siz? onu boşver senin desteklediğin bi grup bi oluşum acsın bi okul Türklük namına bişeyler yapsın ama nerde anca cia der durursunuz. japonyasından tut filipinlerre kadar her her bölgede yüzlerce okul açılmış o ülkeler cia dememiş siz uzaktan diyebiliyorsunuz.

hem o okullara orada yaşayan burokratların cocukları belediye başkanı cocukları devlet adamlarının cocukları gidiyor. Ama sizin kadar hayalperest değil!

-------------------------------

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Toktamış Ateş, birçok ülkede eğitime katkı sağlayan Türk okullarının, Dışişleri’nin yapamadığı kadar ülkemizi tanıttığını, Türkiye ve Türkçe sevgisini bu ülkelere taşıdığını ifade etti.

--------------------------------

İhsan kalkavan

Peki bu okullarda nasıl bir öğretim yapılıyor?

Türkçe öğretiliyor, bütün dünyaya Atatürk, Atatürk’ün Nutku, İstiklal Marşı öğretiliyor. Vietnam’dan geldim yeni, hüngür hüngür ağladım orada! Buradaki müfredatın aynısı okutuluyor.

Kaç tane var peki bu okullardan?

800-900 tane... Üniversiteler 15-20 tane, sayılarını kimse bilemez ki. Her bölge ayrı yerlere bakıyor. Diyelim ki Vanlılar bir yere bakıyor, Urfalılar, Diyarbakırlılar başka ülkeye.

inan ben sıkıldım artık şu fettullahçı ağızlarından :)

birde objektif kaynak sunar gibi sundukları kaynaklar ne ?

"zaman, samanyolu tv, aksiyon dergisi " vs yani gülen tartikatının yayın organları.

Fettullah Gülen Türkiyedeki tarikat üyelerine türklük öğretmişmiki, dışarıdaki okullarında okuyanlara öğretsin :)

Adam oturur düşünür, özbekistanda başarısız olan Turuncu devrim denemesinden sonra, neden hüküemt yanlıları Gülen okullarını taşladı bastı ya da kırgızistanda.

Vay be ABD demek ki bizim dostumuzmuş. Baksana Tüm dünyada türklüğe hizmet eden bir adamı. Tahsis ettiği Çiftlikte ağırlıyor ve CIA ajanlarıyla da koruyor. Vay vay vay :)

Gönderi tarihi:

Adam oturur düşünür, özbekistanda başarısız olan Turuncu devrim denemesinden sonra, neden hüküemt yanlıları Gülen okullarını taşladı bastı ya da kırgızistanda.

Vay be ABD demek ki bizim dostumuzmuş. Baksana Tüm dünyada türklüğe hizmet eden bir adamı. Tahsis ettiği Çiftlikte ağırlıyor ve CIA ajanlarıyla da koruyor. Vay vay vay :)

1.cisi kırgızıstandaki olaylarda devletinde üniversitei, bankası yağmalandığı gibi bir Türk'e ait otelde yağmalanmıştır. gülen okulu diye tabir edilen kırgızistandaki 12 okuldan sadece 1 tanesine saldırı olmuştur.

2.cisi dünyadaki okulların listesine bak kaç tanesinin abd ile arası iyi. abd ile ilişkisi olsa bu okullara izin verirlermi üst düzey burokratlar cocuklarını bu okullara gönderir mi?

K. Amerika

Kanada: Dil kursları.

ABD: 5 Özel okul, 50"nin üzerinde kültür merkezi.

Meksika: 1 okul ve kültür merkezi.

G. Amerika

Kolombiya: 1 kültür merkezi.

Bolivya: 1 kültür merkezi.

Şili: 1 kültür merkezi.

Arjantin: 1 kültür merkezi.

Brezilya: 1 kültür merkezi.

Avrupa

Azerbaycan: 12 okul.

Gürcistan: 3 okul.

Rusya Federasyonu: 6 okul.

Ukrayna: 2 okul.

Moldova: 2 okul.

Litvanya: 1 kültür merkezi.

Letonya: 1 kültür merkezi.

Estonya: 1 kültür merkezi.

Romanya: 4 okul.

Bulgaristan: 3 okul.

Makedonya: 4 okul.

Arnavutluk: 4 okul.

Bosna-Hersek: 2 okul.

Macaristan: 1 dil okulu, 1 kültür merkezi.

Slovakya: 1 kültür merkezi.

Çek Cumhuriyeti: 1 kültür merkezi.

Polonya: 1 kültür merkezi.

Almanya: 3 okul, dil okulları ve kültür merkezleri.

Avusturya: 1 dil okulu.

Italya: 1 kültür merkezi.

Isviçre: Öğrenci yurdu ve kültür merkezi.

Hollanda: Öğrenci yurdu ve kültür merkezi.

Belçika: Öğrenci yurdu, dil okulu ve kültür merkezi.

Fransa: Kültür merkezi ve dil kursu.

Danimarka: Dil kursu ve kültür merkezi.

Beyaz Rusya: 1 dil okulu.

Norveç: Dil kursu ve kültür merkezi.

Isveç: Dil kursu ve kültür merkezi.

Finlandiya: 1 kolej, dil kursu ve kültür merkezi.

Ingiltere: Öğrenci yurdu, dil okulu, kültür merkezi.

Portekiz: 1 kültür merkezi.

Ispanya: Kültür merkezi ve dil kursu.

Afrika

Fas: 4 okul.

Cezayir: Dil okulu.

Mısır: Dil okulu ve öğrenci evleri.

Moritanya: 1 okul.

Mali: 1 okul.

Nijer: 1 okul.

Çad: 1 okul.

Sudan: 2 okul.

Etiyopya: 1 okul.

Senegal: 1 okul.

Gambiya: 1 okul.

Gine Bissau: 1 okul.

Gine: 1 okul.

Burkina Faso: 1 okul.

Gana: 1 okul.

Togo: 1 okul.

Nijerya: 4 okul, kültür merkezi.

Kamerun: 1 okul.

Orta Asya Cumhuriyeti: 1 okul.

Kongo: 1 okul.

Uganda: 1 okul.

Kenya: 4 okul.

Tanzanya: Eğitim kompleksi. (Dispanserleri, spor salonları olan kompleks ilköğretim okulu ve liseyi kapsıyor.)

Malavi: 1 okul.

Mozambik: 1 okul.

Madagaskar: 1 okul, 1 kültür merkezi.

Güney Afrika: 4 okul.

Asya

Kazakistan: 29 okul.

Tacikistan: 13 okul.

Kırgızistan: 12 okul.

Türkmenistan: 20 okul.

Özbekistan: 1 okul.

Afganistan: 4 okul.

Pakistan: 6 okul, 1 kültür merkezi.

Hindistan: 3 okul, 1 dil kursu.

Nepal: 1 okul.

Bangladeş: 4 okul.

Moğolistan: 4 okul.

Japonya: 1 okul, 5 dil okulu, kültür merkezleri. şimdi 2 oldu

Güney Kore: 1 kültür merkezi.

Malezya: 1 okul.

Vietnam: 1 okul.

Kamboçya: 2 okul.

Burma: 2 okul.

Tayland: 3 okul.

Irak: 4 kolej.

Israil: Kültür merkezi.

Yemen: 1 okul.

Okyanusya

Avustralya: 7 okul.

Endonezya: 4 okul.

Filipinler: 4 okul.

Gönderi tarihi:

Gülen cemaatine bağlı olarak Azerbaycan'da bir üniversite, 9 lise ve bir ilkokul, Nahçıvan'da 3 lise, Kazakistan'da 27 lise ve bir ilkokul, Kırgızistan'da 11 lise, Türkmenistan'da bir üniversite, 16 lise ve bir dil merkezi, Tacikistan'da 5 lise faaliyet gösteriyor.Gülen cemaatinin Özbekistan'daki okulları ise 1999 ve 2000 yıllarında kapatılmıştı. Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov , kendisine yönelik suikasta adı karışanlardan bazılarının Gülen cemaatine mensup olduğunun anlaşılması üzerine, bu okulların kapatılması emrini vermişti. Gülen cemaatinin bu ülkelerdeki okullarından yetişmiş bazı devlet görevlilerinin, kritik noktalarda göreve gelmesinin, söz konusu ülkeler açısından büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret edilirken bir başka önemli sıkıntı noktasının da bu okullarda görev yapan öğretmenler olduğu belirtiliyor.

Medya,

"Fettullah Gülenin Rusyadaki okulları CIA bağlantısı tespit edildiği gerekçesiyle birbir kapatılıyor"

yeni mesaj

CIA'cılar Fethullah Okullarında

Ama ABD, CIA ajanlarını kamufle etme ihtiyacı bile duymamış, hepsinin cebineb diplomatik pasaport koymuştu.

Özbekistan'da diplomatik pasaportla bulunan ABD'li "öğretmen"lerin çoğu, Fethullah Gülen cemaatinin okullarında çalışmaktaydılar. İngilizce dil "öğretmeni" olarak gösterilmişlerdi.

Kırgızistan'da da 50-60 kadar Amerikalı "öğretmen" vardı. Bunlar da diplomatik pasaportluydu. Ve Kırgızistan'da "Fethullahçı" diye bilinen okullarda "öğretmenlik" yapıyorlardı.

Fethullah Gülen'in okulları, eğitim dili olarak da Türkçeyi değil, İngilizceyi kullanmaktadır. Özellikle hazırlık sınıflarında haftalık ortalama 24 saati bulan İngilizce derslerine, çoğu okulda ABD'li ve İngiliz "öğretmenler" giriyor

Washington Haber

Tabi sen bunları, Samanyolu TV de izleyemezsin, zaman gazetesinde okuyamazsın :)

Özbekistanda devlet başkanına düzenlenen suikaste katılanlardan bağzıları Gülen cemaati okullarında öğretmen kadrosunda görünüyor. Cebinde diplomatik dokunulmazlık pasaportu taşıyan CIA ahanları Gülen cemaati okullarında Öğretmen görünüyor. ve siz bize masal anlatıyorsunuz :)

Gönderi tarihi:

Gülen cemaatine bağlı olarak Azerbaycan'da bir üniversite, 9 lise ve bir ilkokul, Nahçıvan'da 3 lise, Kazakistan'da 27 lise ve bir ilkokul, Kırgızistan'da 11 lise, Türkmenistan'da bir üniversite, 16 lise ve bir dil merkezi, Tacikistan'da 5 lise faaliyet gösteriyor.Gülen cemaatinin Özbekistan'daki okulları ise 1999 ve 2000 yıllarında kapatılmıştı. Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov , kendisine yönelik suikasta adı karışanlardan bazılarının Gülen cemaatine mensup olduğunun anlaşılması üzerine, bu okulların kapatılması emrini vermişti. Gülen cemaatinin bu ülkelerdeki okullarından yetişmiş bazı devlet görevlilerinin, kritik noktalarda göreve gelmesinin, söz konusu ülkeler açısından büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret edilirken bir başka önemli sıkıntı noktasının da bu okullarda görev yapan öğretmenler olduğu belirtiliyor.

Medya,

"Fettullah Gülenin Rusyadaki okulları CIA bağlantısı tespit edildiği gerekçesiyle birbir kapatılıyor"

yeni mesaj

CIA'cılar Fethullah Okullarında

Ama ABD, CIA ajanlarını kamufle etme ihtiyacı bile duymamış, hepsinin cebineb diplomatik pasaport koymuştu.

Özbekistan'da diplomatik pasaportla bulunan ABD'li "öğretmen"lerin çoğu, Fethullah Gülen cemaatinin okullarında çalışmaktaydılar. İngilizce dil "öğretmeni" olarak gösterilmişlerdi.

Kırgızistan'da da 50-60 kadar Amerikalı "öğretmen" vardı. Bunlar da diplomatik pasaportluydu. Ve Kırgızistan'da "Fethullahçı" diye bilinen okullarda "öğretmenlik" yapıyorlardı.

Fethullah Gülen'in okulları, eğitim dili olarak da Türkçeyi değil, İngilizceyi kullanmaktadır. Özellikle hazırlık sınıflarında haftalık ortalama 24 saati bulan İngilizce derslerine, çoğu okulda ABD'li ve İngiliz "öğretmenler" giriyor

Washington Haber

Tabi sen bunları, Samanyolu TV de izleyemezsin, zaman gazetesinde okuyamazsın :)

Özbekistanda devlet başkanına düzenlenen suikaste katılanlardan bağzıları Gülen cemaati okullarında öğretmen kadrosunda görünüyor. Cebinde diplomatik dokunulmazlık pasaportu taşıyan CIA ahanları Gülen cemaati okullarında Öğretmen görünüyor. ve siz bize masal anlatıyorsunuz :)

Kuznetzov: Hayatımda kalıcı tek şey Rus-Türk okulu

Türk okulunu Moskova'daki bin 500 okuldan ayıran en önemli özellik, matematik, kimya, biyoloji

gibi derslerin İngilizce verilmesi. Okula cebinde parası olan değil başında aklı olan girebiliyor

Okul fikrinin ilk muhataplarından biri Genrich Dimitriyeviç Kuznetzov. Rusya Federasyonu Eğitim Bakan Yardımcılığı'ndan sonra, Moskova Hükümeti Eğitim Komitesi Başkan Yardımcılığı görevindeyken karşılaşmış Moskova'da Türk okulu teklifiyle. Önceleri direnmiş, sonra da “peki” demiş, “bir yıl dayanamaz giderler” endişesini de taşıyarak. Nedense o gün kıramamış karşısındaki gençleri. Türklerin bir yıl sonra Moskova'dan gitmediklerini görünce sevinmiş ve desteğini esirgememiş. Öyle ki, emekli olunca eğitim danışmanı olmuş, ardından üç yıl okulun müdürlüğünü yapmış. Şimdi de Mütevelli Heyet Başkanı olarak “Bu okul hayatımın en anlamlı yıllarını geçirdiğim, benden geriye kalacak tek şey” diyor.

Genrich Bey, Türklerle tanışınca öğrendim diyor: “Bir Türk mantalitesi olarak her şeyi sevmeyi.”

Moskova'da 'en uzun' on yıl herkes çok şey kazandırmış.

Rusya'da bir okulun on yılı geride bırakması ne anlam ifade ediyor?

Kendini ispat etmiş bir müesseseyle karşı karşıyasınız. Bu gün kimse 56 No.'lu Moskova Uluslararası Okulu'nu sorgulayamaz. Çünkü veliler, öğrenciler tarafından talep edilen, Moskova'nın önde gelen okulları arasına girmiştir.

Rus sistemi Moskova Uluslararası Türk Okulu'na nasıl bakıyor?

Bu okulun değerini en iyi tartabileceklerden birisi benim. Rusya Federasyonu Eğitim Bakan Yardımcılığı, Washington'da eğitim yetkilisi, Moskova Hükümeti Eğitim Komitesi Başkan Yardımcılığı yaptım. Emekli olunca Türk dostlarıma eğitim danışmanlığı, ardından da üç yıla yakın açtıkları okulun müdürlüğünü yaptım. İki yıla yakındır da mütevelli heyet başkanı olarak katkıda bulunmaya çalışıyorum. 2000'de de Rusya Federasyonu'nda 'Yılın Öğretmeni' Ödülü'nü Putin'in elinden aldım. Sistem bu okulu benimsememiş olsaydı verilen diplomaya mührünü basmazdı.

Bu okulun bulunduğu Batı bölgesi belediye başkanı “Bölgemiz Rus tarihinde iki önemli olaya ev sahipliği yapıyor; uzaya giden Gagarin'e ve Türk okuluna” diyor.

Ben sağlam bir ateistim

Türkiye'de eskiden “Komünistler Moskova'ya” diye tepki gösterilirdi. Ne zaman ki Moskova'da bir Türk okulu açıldı, o slogan da düştü. Bu okul üzerinden Moskova bize daha sıcak, daha gidilebilir bir yer halinde geldi.

(5.11.2006)

.................................

Ukrayna'da Kırım -Türk Lisesi müdürü ve öğretmeni “Üstün Hizmet” madalyası ile ödüllendirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde Türk müteşebbisler ve Kırım Eğitim Bakanlığı tarafından müşterek işletilen Zeki Çocuklar Yatılı Koleji Müdürü Mehmet Şevketoğlu ve Fizik Öğretmeni Dr. Nikolay Karpenko'ya "üstün hizmet" madalyası verdi.

(19.10.2006)

-----------------------------

Uluslararası Bükreş Koleji, Yeni Eğitim Sezonuna Bükreş Valisi İle Start Verdi

Lumina Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Bükreş Koleji, yeni öğretim yılına Bükreş Valisi Mioara Mantale ile merhaba dedi.

(07.09.2006)

----------------------------

özbekistanın okulları kapatması siyasidir o zamanlar Türkiyede olan özbekistanda aranan 2 suçlunun krizi dolasıyla cıkmıştır. o zamanda özbekistan Türkiyede okuyan özbek öğrencileride derhal kendi ülkelerine çağırmıştı.

Gönderi tarihi:

K. Amerika

Kanada: Dil kursları.

ABD: 5 Özel okul, 50"nin üzerinde kültür merkezi.

Meksika: 1 okul ve kültür merkezi.

G. Amerika

.

.

.

Avustralya: 7 okul.

Endonezya: 4 okul.

Filipinler: 4 okul.

güzel rakamlar...

keşke bende 2005-2006 öğretim yılı içinde okula giderken neler çeken köprüsüz derelerden geçen abartmıyorum TRT'nin yaptığı belgesellerde duyduğum okula giderken kış vakti dağlardan inen kurtlardan korkan hatta ölümle sonuçlanan yolculukların rakamlarını verebilsem...

haa birde cahil falan demişsin ya ona çok gülüyorum :) ne zamandan beri Azerbeycan Avrupa da bulunuyor :D

Gönderi tarihi:

güzel rakamlar...

keşke bende 2005-2006 öğretim yılı içinde okula giderken neler çeken köprüsüz derelerden geçen abartmıyorum TRT'nin yaptığı belgesellerde duyduğum okula giderken kış vakti dağlardan inen kurtlardan korkan hatta ölümle sonuçlanan yolculukların rakamlarını verebilsem...

haa birde cahil falan demişsin ya ona çok gülüyorum :) ne zamandan beri Azerbeycan Avrupa da bulunuyor :D

Türkiyedeki okullarıda senin bildiğin dernekler sol görüşlü gazete ve dergiler yapsın? benimde bildiğim Türkiyede yüzlerce yurt ve evleri var. burs verdiği öğrenciler var. sende bi kaç rakam ver senin sempati duyduğun dernekler, dergiler, gazeteler ne kadar öğrenciye burs kalacak yer kırtasiye masrafı yapmış merak ediyorum.

Gönderi tarihi:

Kazım Koyuncu Açıkhava’daydı

Kazım Koyuncu’nun kansere yenik düşerek hayatını kaybetmesi sonucu ertelenen “Hey Gidi Karadeniz” konserinde çok sayıda sanatçı bir araya gelerek sanatçıyı andılar. Gecede Koyuncu’nun sahne performansından görüntüler sinevizyonla Açıkhava seyircisine sunuldu.

Pek çok sanatçı

“Karadeniz kültürünü tanıtmak ve hayatın renklerine katmak” amacıyla Akan Prodüksiyon tarafından 3 yıldır gerçekleştirilen, “Hey Gidi Karadeniz” konseri Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Projenin mimarı olan Kazım Koyuncu anısına yapılması kararlaştırılan konserin sunuculuğunu Nihat Sırdar üstelendi.

Sunay Akın, Fuat Saka, Şevval Sam, Bayar Şahin ve İbrahim Can’ın sahne aldığı konsere, Haluk Levent, Mor ve Ötesi Grubu’ndan Harun Tekin, Nazan Öncel, Leman Sam, Grup Yorum, Yaşar Kurt ve Hilmi Yarayıcı gibi pek çok sanatçı da destek vererek sahne aldı. Sanatçılardan Haluk Levent, Kazım Koyuncu anısına Karadeniz sahillerinde çektiği “Çemberimde Gül Oya” adlı şarkısının klibini de ilk kez Harbiye Açıkhava Tiyatrosu seyircisiyle paylaştı. Koyuncu’nun ailesinin de katıldığı konserde Kazım Koyuncu’nun kardeşi Oğuz Koyuncu’ya konser geliri bağışlanacak vakıflar teşekkür plaketi verdiler.

Konserde coşkunun ve duygusallığın doruğa çıktığı an ise Kazım Koyuncu’nun geçtiğimiz yıl Rumeli Hisarı’nda verdiği konserden sinevizyona yansıtılan görüntülerde yaşandı. Sanatçının sahne performansı dakikalarca ayakta alkışlandı. Konserin tüm gelirleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Kanserle Savaş Vakfı ve Nesin Vakfı’na aktarılacak.

sonradan görmeler gibi buraya şunu verdik oraya bunu bağışladık demiyoruz.gerekli vakıflara bağışlıyoruz.bunun gibi niceleri var tabii :)

Gönderi tarihi:

Kazım Koyuncu Açıkhava’daydı

Kazım Koyuncu’nun kansere yenik düşerek hayatını kaybetmesi sonucu ertelenen “Hey Gidi Karadeniz” konserinde çok sayıda sanatçı bir araya gelerek sanatçıyı andılar. Gecede Koyuncu’nun sahne performansından görüntüler sinevizyonla Açıkhava seyircisine sunuldu.

Pek çok sanatçı

“Karadeniz kültürünü tanıtmak ve hayatın renklerine katmak” amacıyla Akan Prodüksiyon tarafından 3 yıldır gerçekleştirilen, “Hey Gidi Karadeniz” konseri Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Projenin mimarı olan Kazım Koyuncu anısına yapılması kararlaştırılan konserin sunuculuğunu Nihat Sırdar üstelendi.

Sunay Akın, Fuat Saka, Şevval Sam, Bayar Şahin ve İbrahim Can’ın sahne aldığı konsere, Haluk Levent, Mor ve Ötesi Grubu’ndan Harun Tekin, Nazan Öncel, Leman Sam, Grup Yorum, Yaşar Kurt ve Hilmi Yarayıcı gibi pek çok sanatçı da destek vererek sahne aldı. Sanatçılardan Haluk Levent, Kazım Koyuncu anısına Karadeniz sahillerinde çektiği “Çemberimde Gül Oya” adlı şarkısının klibini de ilk kez Harbiye Açıkhava Tiyatrosu seyircisiyle paylaştı. Koyuncu’nun ailesinin de katıldığı konserde Kazım Koyuncu’nun kardeşi Oğuz Koyuncu’ya konser geliri bağışlanacak vakıflar teşekkür plaketi verdiler.

Konserde coşkunun ve duygusallığın doruğa çıktığı an ise Kazım Koyuncu’nun geçtiğimiz yıl Rumeli Hisarı’nda verdiği konserden sinevizyona yansıtılan görüntülerde yaşandı. Sanatçının sahne performansı dakikalarca ayakta alkışlandı. Konserin tüm gelirleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Kanserle Savaş Vakfı ve Nesin Vakfı’na aktarılacak.

sonradan görmeler gibi buraya şunu verdik oraya bunu bağışladık demiyoruz.gerekli vakıflara bağışlıyoruz.bunun gibi niceleri var tabii :)

okulların gösterilmesi bir teşviktir. sayın ecevitte bunu desteklemekteydi. yakında onun adınada bir okul yapılacakmış. devletin yapamadığı tanıtımı bu okullar yapıyor yoksa Türk milletini barbar olarak bilen dünyalılar var.

Gönderi tarihi:

okulların gösterilmesi bir teşviktir. sayın ecevitte bunu desteklemekteydi. yakında onun adınada bir okul yapılacakmış. devletin yapamadığı tanıtımı bu okullar yapıyor yoksa Türk milletini barbar olarak bilen dünyalılar var.

başlarım barbar bilen dünyalılara.okullar açtıkça bizi tanıyorlar öyle mi ? bırak Allah aşkına çok sevdiğiniz özendiğiniz amerikalıların dünyadan haberi yok.adamların televizyonların da haberler verilmiyo.kimisinin hala ikiz kulelerden haberi yok.buna kankam amerikada şahit olmuş.kendimizi ona buna beğendireceğimize kendi sorunlarımızı halletmeliyiz.yani bugün bi amerikalının aferin güzel okullar açmışsınız demesi beni zerre kadar mutlu etmez.(bi amerikalı zaten bana bu kadar yakın olamaz dalarım ona.yeminim var birinin dağıtacam suratını)

nurcular bana karışmasın ben onlara zaten karışmam.ama ilk önce kendi ülkemizin çocuklarına birşeyler yapalım diyorum.her dediğimize muhalefet olmayın.işin özü bu.İLK ÖNCE KENDİ KARDEŞLERİMİZ!

Gönderi tarihi:

başlarım barbar bilen dünyalılara.okullar açtıkça bizi tanıyorlar öyle mi ? bırak Allah aşkına çok sevdiğiniz özendiğiniz amerikalıların dünyadan haberi yok.adamların televizyonların da haberler verilmiyo.kimisinin hala ikiz kulelerden haberi yok.buna kankam amerikada şahit olmuş.kendimizi ona buna beğendireceğimize kendi sorunlarımızı halletmeliyiz.yani bugün bi amerikalının aferin güzel okullar açmışsınız demesi beni zerre kadar mutlu etmez.(bi amerikalı zaten bana bu kadar yakın olamaz dalarım ona.yeminim var birinin dağıtacam suratını)

nurcular bana karışmasın ben onlara zaten karışmam.ama ilk önce kendi ülkemizin çocuklarına birşeyler yapalım diyorum.her dediğimize muhalefet olmayın.işin özü bu.İLK ÖNCE KENDİ KARDEŞLERİMİZ!

yazımıiyi okursanız dünyalılar dedim. abd liler demedim. sadece abd de değil okullar.

kendi ülkemizdede yapıyorlar. ama ismi irtica oluyor yobaz olur. benim üniversiteden arkadaslarıma cok burslar verildi şimdi karşılık bile istenmiyor ama işi iyi olan arkadaslarımda şimdi başka öğrencilere burs veriyor. 2 taneside bu senin beğenmediğin okullarda öğretmen. ben şahsen nurcu veya başka cemaatten değilim.

Gönderi tarihi:

yazımıiyi okursanız dünyalılar dedim. abd liler demedim. sadece abd de değil okullar.

kendi ülkemizdede yapıyorlar. ama ismi irtica oluyor yobaz olur. benim üniversiteden arkadaslarıma cok burslar verildi şimdi karşılık bile istenmiyor ama işi iyi olan arkadaslarımda şimdi başka öğrencilere burs veriyor. 2 taneside bu senin beğenmediğin okullarda öğretmen. ben şahsen nurcu veya başka cemaatten değilim.

hiç birşey karşıklıksız değil!zorla namaz kıldırdıklarını vs ibadetleri zorla yaptırdıklarını artık bilmeyen yok.

Gönderi tarihi:

hiç birşey karşıklıksız değil!zorla namaz kıldırdıklarını vs ibadetleri zorla yaptırdıklarını artık bilmeyen yok.

benim ders çalışmaya gitiğim burs alanlar namaz kılmıyordu. ama bak yalan olmasın süleymancılar cemaatinde kalan arkadasıma kot giymek yasaktı. nurcularda böyle bi durum söz konusu değildi. ibadetine karışmıyorlardı. ayrıca dünyanın öteki ucunda açtıkları okulllardaki hristiyan öğrencilerede namaz kıl diyecek halleri yokya.

Gönderi tarihi:

yaw kurban olayım durup durup bana dışarıda açtıkları okullar deme.herşeyi örnek ver ama okulları örnek verme.benim kimseye bi önyargım yok.nurcusuna bilmem neyine karışmam bana karışmadıkça ama hep dedim yine diyorum İLK ÖNCE BENİM MEMLEKETİMİN EĞİTİM SORUNLARINI halletsinler.halledelim.yani bu başlık ilk diil aslında.bunun gibi başlıklar daha önce de açıldı ve benim yine anlatmak istediğim buydu.

Gönderi tarihi:

Hala bıkmadınızmı bu CİA ajanını savunmaktan...

Daha ne bekliyorsunuz...

FİLİSTİNLİLER ÖLÜRKEN ONLARI ÖLDÜRENLERİN TARAFINDA YER ALAN BU SORUMSUZ ADAMI SAVUNMAKTAN BIKMADINIZMI...

IRAKI YAĞMALAYAN İSRAİL VE ABD TARAFINDA YER ALAN BU DİNCİ SORUMSUZ ADAMI SAVUNMAKTAN BIKMADINIZMI...

DÜNYANIN HER TARAFINDA ABD HİMAYESİNDE OKULLAR AÇIP CİA AJANLARINI BARINDIRAN BU SORUMSUZ DİNCİ ÇARPIK DÜŞÜNCELİ CUMHURİYET KARŞITI ADAMI SAVUNMAKTAN BIKMADINIZMI...

Bize ne anlatıyorsunuz..

Dünyada Türkiye sevilmiyormuş...

Yokya onuda hocan mı söyledi...

O hocan sadece onu söylemiyor...

Cumhuriyet ŞEYTANDIR da DiYOR

ATATÜRKE HAKARET TE EDİYOR

VİDEOLARINI İZLEDİK VE GÖRDÜK:....

************* arkadaşlar bu forum yeteri kadar hocayı tartıştı...

arkadasım benimde arkadaslarım abd de kalıyor calışıyor şimdi onlarda bush yanlısımı oldu. cia konusunda tek bir kanıt gösterememişsiniz öncede okudum forumları.

Gönderi tarihi:

arkadasım benimde arkadaslarım abd de kalıyor calışıyor şimdi onlarda bush yanlısımı oldu. cia konusunda tek bir kanıt gösterememişsiniz öncede okudum forumları.

çalışırken vergi vermiyor mu senin arkadaşın ? o vergilerle bomba yağdırıyor heryere.basit bi bakış açısı ama amerikaya zerre kadar iyi niyet besleyemiyorum...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.