Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bergüzar Gökçe Korel, 2 Eylül 1982 İstanbul doğumlu. Babası ünlü oyuncu Tanju Korel annesi Hülya Darcan. Zeynep isminde 1 Mart 1975 istanbul doğumlu birde kardeşi var. Bergüzar'ın isminin ingilizce çevirisi ise "Keepsake". Bergüzar, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunu. Oyunculuğa kendi isteğiyle başladı. Babası çok destek verdi. Oyunculuk ile tanışması lise yıllarında tiyatro üzerine bir iki çalışması ile oldu. "Sihirli Anahtar" oyunculuk ajansına bağlı olarak çalışıyor. Bergüzar Korel ilk oyunculuk deneyinimi, annesi Hülya Darcan ve babası Tanju Korel'in hem yapımcılığını üstlendikleri hemde oynadıkları TRT'de yayınlanan "Zeytin Dalı" isimli TV dizisinde yaşadı.

İkinci oyunculuk deneyiminde ise, senaryosunu babası Tanju Korel'in yazdığı "Kırık Kanatlar" dizisinde oynadı. Daha sonra "Şen Olasın Ürgüp" isimli televizyon için yapılmış filmde oynadı.

Bergüzar'ın Kurtlar Vadisi Irak filminde oynama öyküsü ise ilginç. Filmde oynama teklifini, babası hastanede hayata gözlerini kapamadan iki dakika önce gelen telefonla almış. Babası Tanju Korel 21 Eylül 2005 tarihinde akciğer kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Annesi, "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" diyerek, görüşmeye gitmeye ikna etti.

Oyunculuk

* Kurtlar Vadisi Irak, Sinema filmi, 2006 * Şen Olasın Ürgüp, TV filmi

* Kırık Kanatlar, TV dizisi

* Zeytin Dalı, TV dizisi, 2005

* Binbir Gece , TV Dizisi 2006

Turk Sinemasi’nin iki onemli ismi Tanju Korel ile Hulya Darcan’in kizlari Berguzar Korel, Kanal D’de yayinlanan "Binbir Gece" adli diziyle bir anda milyonlarin dikkatini uzerine cekti. Dizideki fedakár anne roluyle sanat dunyasindaki cikisini surduren genc oyuncunun tek uzuntusu, birkac ay once hayatini kaybeden babasinin basarilarini gorememis olmasi.

Binbir Gece daha ilk bolumunde milyonlara ulasti, izlenme rekorlari kirdi. Bekliyor muydunuz boyle bir basari?

Projeye guveniyordum, ekip de cok iyi... Bence hakli bir basari...

Siz de canlandirdiginiz Sehrazat karakteriyle herkesi duygulandirdiniz. Oglunun hayatini kurtarmak icin patronuyla bir gece birlikte olmayi kabul eden anne, bircok kisinin gozlerini yasartti... Nasil biri Sehrazat?

Bergüzar Korel - Sehrazat’in hayati yok. Ne kadinligi, ne aski, ne sevgilisi... Onun hayatindaki tek sey oglu ve oglunu yasatmak ugruna goze alamayacagi sey yok.

Bir rolu kabul ederken neleri goz onune alirsiniz? Onemli olan o karakterin seyirciye verecegi mesaj mi yoksa sizin karakterinizin onunla ortusuyor olmasi mi?

Bergüzar Korel - O karakterin hayatta ne kadar karsiligi var, gercekci mi yoksa sadece senaryo sayfalarinda kalan bir tip mi? İnsanlarin gormek istedigi mi yoksa yasanilir bir sey mi? Bunlari goz onune aliyorum. Mesela simdilerde sete gidiyorum, oynuyorum, eve geldigimde de Sehrazat kimligi devam ediyor. Bunu hissetmek cok onemli...

Sehrazat canlandirmasi cok da kolay bir karakter degil ama...

Bergüzar Korel - Dogru. Sehrazat’i oynamaya ilk basladigimda elimi kolumu koyacak yer bulamadim. Mesela ben buyuk adim atarim, Sehrazat ise oyle yurumez. Fazla konusmaz. Bunlari dusunerek rol uzerinde calistim. Ekibimin de bana cok yardimi oldu, bunu inkar edemem. O acidan cok sansliyim.

Bir gecede goz onunde olan isimler arasina katildiniz, sizi taniyanlarin sayisi artti. Mutlu musunuz hayatinizdan?

Bergüzar Korel - Cok sey degisti hayatimda, ama bu sorun getirmedi. Tam aksine simdi cok mutluyum. Sadece bazi seyler bir anda degismeye basladigi icin o degisime ayak uydurmaya calisiyorum.

Birkac ay once babaniz Tanju Korel’i kaybettiniz. Yaptiginiz cikislari goremedi, bu icinize dert olmustur sanirim...

Bergüzar Korel - Elbette, olmaz mi? Onu kaybetmenin acisi bir yana, imza attigim basarilara tanik olamamasina cok uzuluyorum. Babam hayatta olsaydi mutlaka benimle gurur duyardi. Keske hayatta ve benim yanimda olsaydi.

Ama babaniz ve anneniz Hulya Darcan’la "Zeytin Dali" adli dizide oynama sansini yakalamistiniz. Bu biraz olsun teselli oluyordur.

Bergüzar Korel - Evet. Ailem oyuncu olmami pek istememisti aslinda. Cok mesakkatli ve riskli bir ise soyundugumu soyluyorlardi. Babam "Bir is yapar, gundeme gelirsin. Ama alti ay sonra kimse seni hatirlamayabilir. Sabun kopugu gibi yok olman mumkun" diyordu. Bunca uyariya ragmen oyunculugu sectim.

Neydi bu iste sizi boylesine ceken?

Bergüzar Korel - Benim cocukken oyuncu olmak gibi bir idealim yoktu. Voleybolcuydum, spor yapiyordum. Asil amacim sporcu olmakti. Sonra sakatlandim, derken lise bitti. Sinema-televizyon okumak, kamera arkasinda olmak isterken, bu taraf agir basti. Mimar Sinan Universitesi’nde sinava girdim, ilk senemde kazandim. Konservatuvarin da cok zorluklari var. Buna bir de bizim piyasamizin zorluklari eklenince, sabir sart oluyor.

"Zeytin Dali"nda yakinlarinizdan nasil tepkiler almistiniz?

Bergüzar Korel - Bana "Cok sanslisin, annen ve babanin sayesinde dizidesin" diyenler oldu. Oysa ben isletme ya da iktisat okumamistim, tiyatro okumustum. Odiziye de babamin istegiyle baslamadim. Role uygun olmasaydim secilmezdim. Yonetmenin, yapimcinin ve babamin ortak karari ile bu iste yer aldim. O yuzden insanlar boyle konustugunda yadirgiyorum. Cunku bizde asla torpil soz konusu olmadi.

KURTLAR VADİSİ’NİN TEK KADINI

Berguzar Korel, ilk buyuk cikisini "Kurtlar Vadisi-Kuzey Irak" filmiyle yapti. Filmin tek kadin karakteri olan ve cekimler sirasinda buyuk zorluklar yasamasina ragmen pes etmeyen genc oyuncu, simdi de Sehrazat karakteriyle ekranda... Ve yine herkesi etkileyen bir karakteri oynuyor.

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
Nefret ediyorum bu kadındannnnnnnnnnnn!! Onu bi daha Necati'min yanındna görmek istemiyorum!!!!!!!!!!!1 :angry::angry::angry::angry:

:lol:

Merak etme şu aralar Halit Ergenç'in yanında zaten :lol::P

Gönderi tarihi:

Bu kız da cok hoşuma gidio :wub:

:lol:

Merak etme şu aralar Halit Ergenç'in yanında zaten :lol::P

Öldürdün kıs sen beni :lol:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.