Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
sayın katakuta... bir şeyin benzerini ortaya koymak demek onu taklit etmek demektir. Kuran taklit edilemez, birileri ayetler üzerinde değiştirme yapmaya yeltenebilir. mutlaka haberiniz vardır, dinler arası diyalogtan. 3 kitabı bir araya getirenler bile var...

ancak Kuran'nın bir benzerinin yapılmasından kasıt sizin söylediğiniz şey değil. Furkan Kuran demektir ayrıca... Kuran'ın ayetlerini değiştirmeye çalışmaları ise onun benzeri olması demek hiç değil tamamen komplodur. yani dejenere etmeye çalışmak ve bunun siyasi, dini, sosyal pek çok sebebi var. değişen dünyada daha neler görecek ve duyacaksınız bu kadar kolay sevinip el şaklatmayın arkadaşlar... ve hatta inanan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum gerçekten iman etmişseniz şüphe etmez ve güvenirsiniz... gördüğünüzü ve duyduğunuzu sandığınız şeyler illüzyon olabilir... (burayıda anlayabilen anlasın)

Sayın sardunyam, eğer kuranın Allah sözü olduğuna inanıyorsanız bu endişeleriniz tamamen yersiz.

Hicr 9- Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.

Ben şahsen müslüman olsam değil bir tane, bin tane de benzeri kitap yazsalar zerre kadar endişelenmez ve tepki vermezdim.Niye vereyim ki, her şeye gücü yeten Allahın koruması altında olanı, dünya alem bir araya gelse yinede dejenere edemezler diye düşünürdüm

Gönderi tarihi:
Sayın sardunyam, eğer kuranın Allah sözü olduğuna inanıyorsanız bu endişeleriniz tamamen yersiz.

Hicr 9- Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.

Ben şahsen müslüman olsam değil bir tane, bin tane de benzeri kitap yazsalar zerre kadar endişelenmez ve tepki vermezdim.Niye vereyim ki, her şeye gücü yeten Allahın koruması altında olanı, dünya alem bir araya gelse yinede dejenere edemezler diye düşünürdüm

sayın katakuta

Kuran'ın Allah kelamı olduğuna ve Hak olduğuna inanıyorum ki, endileşenmiyorum. Endişelenmiş olsaydım o zaman sizinle ya da aksini iddia edenlerle bir ispat yarışına girerdim... oysa ben aksine bu çabaların boşa çıkacağına, buna yeltenmelerin normal olduğuna, Kuran'a saldırmaların, onu değiştirmeye teşebbüs etmelerin gayet normal olduğuna inanıyorum... çünkü ne kadar Kuran'a inanmadıklarını söyleselerde hep onun üzerinden fikir beyan ediyorlar. Kuran'ı en az ona inanmışlar kadar gerçekçi buluyorlar ki sürekli takibindeler... bence bu bir yarış ve mağlubu belli bir yarış...

Madem inanmıyorsunuz bu çabanız neden? benzerini, kopyasını, taklitini yapmaya ya da yapanlara alkış tutmaya sebeb olan şey nedir? ben bunu merak ediyorum... hiç boşuna sizde bazı arkadaşlar gibi gerçekleri görün diye demagoji yapmayın, çünkü hiç inandırıcı değil...

selamlar

(not: bu topiclerde çok tartıştım, çok yazdım, çizdim... artık eskisi kadar yazmak ve tartışmak içimden gelmiyor kimseyle kavga etmek, kimseyi kırmak ve kırılmak istemiyorum... düşünce özgürlüğünün bayraktarlığını yaptıklarını iddia edenler nedense İslama inanmış olanların düşüncelerine tahammül edemiyorlar)

Gönderi tarihi:
Kuran'ı en az ona inanmışlar kadar gerçekçi buluyorlar ki sürekli takibindeler...

Gerçekçi bulduğumuz için değil, gerçek dışı bulduğumuz için Kuran'ı eleştiriyoruz.

Şimdi dünyanın yuvarlaklığı tartışılmıyor, çünkü herkes kabul etmiş bu gerçeği. Ama milyonlarca insan dünya düzdür diye iddia etse, o zaman da bu "dünya düzdür" iddiasına karşı binlerce yazı, itiraz çıkardı.

bence bu bir yarış ve mağlubu belli bir yarış...

bilimselci bu zihniyete güzel bir cevap yazmıştı, başlığın birinde, şu anda vaktim yok arayamaya, buraya onu yeniden yazarsa sevinirim.

en doğru düşünce benim düşüncemdir,

en doğru inanç benim inancımdır,

en doğru ol benim yolumdur

vs. gibi devam eden birşeydi.

Madem inanmıyorsunuz bu çabanız neden? benzerini, kopyasını, taklitini yapmaya ya da yapanlara alkış tutmaya sebeb olan şey nedir? ben bunu merak ediyorum... hiç boşuna sizde bazı arkadaşlar gibi gerçekleri görün diye demagoji yapmayın, çünkü hiç inandırıcı değil...

Ortada bir meydan okuma var, duelloya davet var. Elbette birileri de bu davete cevap verecek.

...düşünce özgürlüğünün bayraktarlığını yaptıklarını iddia edenler nedense İslama inanmış olanların düşüncelerine tahammül edemiyorlar.

Hangi düşünce tahammülsüzdür kendin cevap ver: ikinci alıntı, aynen: bence bu bir yarış ve mağlubu belli bir yarış.

Kendi düşüncelerinin "Mutlak Güç"ten geldiğine inanıp, başka doğru olamayacağına inananlar mı tahammülsüzdür?

yoksa,

Doğru bildiklerini Mutlak Güc diye birşeye dayanmadan, Mutlak Güç diye birşeyin sopasını/cezasını göstermeden savunanlar mı?

Evrime inanmayanlar var ya, onlar cayır cayır yanacaklardır diye bir iddiası yok evrimi savunanların.

Ama,

Allah'a inanmayanlar var ya, onlar cayır cayır yanacaklardır diye bir iddiası var semitik din mensuplarının.

Kim tahammülsüz oluyor?

Kendi düşüncesine inanmayanlara tahammül edemeyip, korkunç işkencelerle tehdit eden mi?

Yoksa,

Bu tür tehditlerde bulunmayan mı?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
insanlar ikiye ayrılır... İslamı benimsemiş ve iman etmiş olanlar ya da iman etmese de saygı duyanlar... bir de kendilerine onu bir rakip olarak seçenler ve onun üzerinden tantana yapanlar... :)

Öyle bir şey yok sayın sardunyam.Ben şahsen saygı duyduğum için düşüncelerimi anlatıyorum

Medemki bu dünyada sosyal varlıklar olarak beraberce yaşıyoruz,öyleyse her konuda hep beraber karar verelim diyorum.

Bırakın arabın kültürü arabın olsun diyoruz.Biz türkler olarak onların kültürü olmadanda kendi aldığımız kararlarla, düşüncelerimizle hayatımıza yön verebiliriz diyoruz. Bu kültür yüzünden tarih içinde nice savaşlar oldu, insanlar öldürülde ve halende öldürülmeye devam ediyor diyoruz.

Maalesefki arap kültürüne sahip çıkanlar, çoğunlukta olmalarına bakarak,tüm insanlığa bu ilkel kültürü empoze etmeye çalışıyorlar.,hayatın her alanına sokmak istiyorlar.Dünyada muhammedden başkasının aklı çalışmaz,varsa yoksa muhammedin öğretileri diye tutturuyorlar.Bu insan aklına en büyük hakarettir diyoruz. Yani asıl saygısızlığı islam inanırları yapıyor.

Hem bilimin nimetlerinden faydalanıyorlar, hemde hemde bilimin vardığı sonuçları muhammedin öğretilerine,onun görünmez putuna mal ediyorlar.Bu kadarda olmaz ki diyoruz.

Bakın bu konuda kendimden bir örnek vereyim.

2002 tarihinde iş yerinde kimyevi bir madededen (siyanür) zehirlendim.Vücüdümdaki bütün organlar iflas etmişti. Altı hafta komada kaldım.Bu süre içerisinde solunum dahil ,vucudumun her fonksiyonu ancak cihazlarla yürütülüyordu. Akabinde ise 6 aylık bir rehabilitasyondan sonra yine sağlığıma kavuştum.Dünya tarihinde benden önce bu madde ile zehirlenen 9 kişi kurtulamamış yani ölmüş.Bu maddeden ilk defa kurtulan insan olarak dünya bilim litaretürüne girdim.Benim durumumun amerikada bilim dergilerinde yayınlanabilmesi için benden imza aldılar.

Benden önce aynı madde ile zehirlenenlerin neden öldüğü halde benim hayatta kalmamı doktorlara sorduğumda,o dönemlerde tıbbın şimdiki kadar gelişmemiş olduğunu,insan vücudünda zehirlenmiş kanı temizleyebilecek modern diyaliz cihazlarının olmadığından dolayı olduğunu söyledidler. İşte o andan itibaren ipler koptu ve bende islam dininiden çıktım.

Beni ziyaret eden yakınlarım, Allaha şükret seni o kurtardı diye, yine benim durumumu her konuda olduğu gibi muhammedin görünmez putuna bağlıyorlardı.Bende hayır diye isyan ediyordum, hayır beni Allah değil, gece gündüz demeden tüm insanlığın menfaati için kafa patlatan,deney yapan, bilim ile uğraşan elleri öpülesice son derece saygın ama sizin dininize göre kafir olan, kuranın insan yerine bile koymadığı o cehennemlik insanlar kurtardı diyordum ve halende söylemeye devam ediyorum.

Ayrıca bu vesileyle insanların menfaati için uğraşan tüm bilim adamlarını kamuoyu önünde en içten dileklerimle saygı ile anıyor ve ve teşekkürlerimi bildiriyorum. İyiki varsınız

Gönderi tarihi:
Arkadaş, ağzınız laf yapmasını çok beceriyor,ama gerçekten çok beceriyor.Yazdıklarınızda net birşey yok,felsefik ve yaldızlı laf kalabalığı hariç.maksadınız ne, neyin peşindesizinz belli değil.Bu tür lafı uzatanlardan oldum olaşı hoşlanmam.Anlatacak, verecek mesajı olan az konuşur öz konuşur.

Tarzınız aynen nasreddin hoca misali anladığım kadarı ile.

İki kişi tartışırken, Bizim hoca iyi niyetinden aralarını bulmak için, ikinizde haklısınız demiş. Diğer üçüncü biride hocanın yanına gelip, ama hocam nasıl olur bunlardan biri mutlaka haksız değilmi diye sorunca

hoca, sende haklısın demiş.

Hocam, görüyorum sizin yaklaşımınızı... Nasreddin Hoca dersi almadım ama Nasreddin Hoca'yı çok severim... Hoca'nın misali'de ara bulmak için değildir... Herşey göründüğü gibi değil... Bakın ben Nasreddin Hoca'nın Fıkralarına, sizin baktığınız gibi "Mizah" açısındn bakmıyorum... Nasreddin Hoca kimdir? "İnsanlara komiklik yapayım da gülsünler garibanlar, eğlensinler... Benimde kafa basmıyo, gidiimde eşeğe ters biniim bari" diye düşünen bir adam size göre ama emin olun O, bundan daha fazlası... Siz bardağın yarısının boş olduğunu görürsünüz, ben yarının dolu olduğunu... Gördüğümüz şey aynı, anladığımız şey farklı... Nasreddin Hoca herkese "haklısın" derken, "amanda şunların arasını buluvereyimde didişmesinler" dememiştir. Herşeyin özünde olan Tanrı, Şöyle düşün, evinde bir çok elektrikli alet var, hepsini çalışması şartı aynı: Elektrik... Çok basit bir örneklendirme ama affedin... Yani senin, benim, vazonun, sürahinin, ağacın, toprağın... herşeyin özünde O var... Ve Nasreddin Hoca biliyor ki herşeyin nedeni O... Biz buna "İşlemek" diyoruz... Senden işleyende O, başkasından işleyende O... Bu "Sen yapmıyorsun, günahı da, sevabı da işleyen O o zaman" demek değil... Senin öüzünde O varsa, sen karşındakine baktığında O'nu görebiliyorsan, O'dur... Hoca herkese "sende haklısın" demesi, onlarda Tanrı'yı görüyor olmasından geliyor... Ama siz yine "Felsefe Yapıyorsun" diyeceksiniz, hayır, ben sizin görmek istemediğinizi görüyorum...

Foruma geldiğiniz günden beri hep aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz.Gerçek tektir ancak herkes farklı anlar,

Bir şeye komik diyorsan, yanlış diyorsan neden ve niçin komik olduğunu açıklayacaksın.Bunu yapmadan sadece komik yakıştırması yapmak, üstelik birde ben böyle anlıyorum diye geçiştirmeye çalışırsanız bu ******* ifadesidir.

Bazı insanların çürütemedikleri iddialar için '' düz mantık'' yakıştırması mesnetsiz bir karalamaktan başka bir şey değildir. Sizde bunu yapmışsınız.Oysaki düz mantık yerilecek bir tavır değil aksine erdemli bir davranıştır.Düz mantığı eleştirenler acaba ******* erdemli görüyorlar ?

Arkadaşım, size yada benim gibi düşünmeyen arkadaşlarıma hoşgörülü davranmam mı rahatsız etti sizi? Böyle yapmayıpta, Admin arkadaşların noktaladığı ithamlarınızı mı yapmalıydım, hoşunuza mı giderdi? Kibirli mi olayım? Ben sizden yada başkasından fazla birşey bildiğimi söylemedim hiç bir zaman, sadece farklı baktığımı söyledim... Hoşgörülü olmayayım mı? Peki sizin dediğinize uyup, sataşsam, ettiğiniz gibi hakaret etsem o zaman ne diyeceksiniz benim için? Bazen düşünüüyorum, acaba bazı teröristler sizin gibi insanların dayatmaları sonucu mu terörist oluyor diye... Bakın Düz Mantık o kadr da bir erdem değildir. Bu düz mantık konusunda Temel'in bir Akvaryum Fıkrası vermişler sitede, bulup okursanız, öğrenirsiniz ve daha iyi anlarsınız bazı arkadaşlarımızın kurduğuı düz mantığın ne kadar düz mantık olduğunu...

Hakkımda suizanla konuşuyorsunuz. Ben haksöz mutlaka isabet etmiştir diye bir iddiada bulunmadım.Sizin yaptığınız bilimsel metod değil derken,bir iddiayı ele alıp çürütmeden sadece komik demekle yetinmeyi kast etttim.Hem kaldıki kendi felsefenize ters düşüyorsunuz,mademki nasreddin hoca misali herkesi haklı çıkarmayı prensip edindiniz,öyleyse haksöz içinde aynı şeyleri söyleyeceksiniz.Oda kendi penceresinden bir nevi farklı anlıyor diyeceksiniz. Komik diye alay etmeyeceksiniz

Şimdide saygısız olduk iyimi? Müthiş bir felsefe dersi almışsınız anlaşılan.Nasılda yağ gibi suyun üstüne çıkmayı beceriyorsunuz, pes.

Arkadaşım, metodun niçin Bilimsel olmadığını ve niçin komik olduğunu Haksöz'e gelen eleştirilerden çok açık olarak anlayabilirsiniz... Benim ayrıca anlatmama gerek yok... Kimseler gayet iyi şekilde, siz etmese de en azından beni tatmin edecek şekilde anlatmışlar... Bir çok arkadaşın katkısı olmuş... Yöntem, Teknik yada içerik olarak açıklamışlar... Ek olarak ne söyleyeyim ki? Ha ama illa ki bi açıklama istiyorsanız, açın bir konu ve orda talep edin, alıntılayarak açıklayayım tekrar dicem ama gerek yok, çünkü zaten her söylediğine cevap verilmiş... Ha yine yetmezse, özelden yine anlatayım niye Bilimsel değil, boşuna aynı konuda forum işgal etmeyelim... Ayrıca ben herkesi Haklı çıkarmayı amaç edinmedim... Siz kendi düşüncenizde haklı olduğunuzu düşünmüyor musunuz? E bir başkası da öyle düşünüyor... Herkes öyle düşünüyor... Ben ise inandığım şeyler doğrultusunda (ki Nasreddin Hoca misalinde açmaya çalıştım), herkeste aynı şeyi görüyorum... Ne size nede başkasına ithamlarından dolayı kızmıyorum, yadırgamıyorum... Napayım yani, sizin gibi Kibirleneyim mi? Bu mu haklı çıkaracak beni? Eğer Kibir beni haklı çıkaracaksa, boşverin, ben haksız olmaktan memnunum... Ha size yine bu "Felsefe" veya "Laf Salatası" olarak gelecek biliyorum ama, valla arkadaşım ben halimle huzurluyum, canın sağolsun...

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Kur'an'da çelişki diyorsunuz ama hala dogru dürüst bir çelişki yazamıyorsunuz...Derleme bir kitabı öne çıkarıp benzeri yapıldı diyorsunuz.Zaten birebir aynı olsa bu Kur'an'ın kendisi olur, yok ona benzer demek, ne kadarı benzer ne kadarı benzer degil. Hem benzer olmayan yanları varsa bu zaten Kur'an degildir.Yani gene benzeri yazılamamış olur......Neyse asıl mesele şu ; Kur'an'ın ihtiva ettigi ilke, esas ve telkinler de bir çelişki olup olmadıgıdır.....İnanmayanlar için ; '' yüzyıllardır bıkıp, usanmadan okunan her zaman ve şartta okunan bir kitap ( farzedelim ki ) İlahi de olmasa takdire şayan bir durumdur .....

Gönderi tarihi:

sayın katakuta, zaten ben inanmasa bile saygı gösterebilenler demiştim siz kendiniz koyun şıklardan birine kendinizi... hoşgörünüz varsa bu ortaya mutlaka çıkar, olmayanların nasıl çıkıyorsa...

brainslapper... adınız da tefaffuzu zor bişey...

kendin cevap ver demişsin... ne kadar amiyane bir tabir... işte tahammülsüzlük budur... sen gocunmuyorsan neden bu kadar hiddetleniyorsun? dünyanın yuvarlak olduğu ispat edildi, aksini iddia eden olsa bir sürü şey yazılır diyorsun... sığ düşünceler bunlar... bir derinliği ve gerçekçiliği olmayan hiç bir şey 1400 yıl ayakta kalamaz, sizden öncede onu yıkmaya çalışanlar vardı, sizden sonra da olacak ama ya sonuç ne olacak?

kanıt dediğiniz şeyler ancak sizi tatmin eder ya da sizin gibi düşünenleri... oysa ortada kanıt diye birşey yok.

Gerçek Tek'tir. Farklar ise algılardan kaynaklanır... Biz "Gerçeği" farklı algıladıkça yada farkların aslında ne olduğunu anlayamadıkça, "Bize Ait Gerçekler"de hep farklı farklı olacaktır. "Tek Gerçeğe" ulaşabilmek, tüm farklılıkların aslında tek "Bir" gerçeği anlattığını anlayabilmekten geçer: "Ene'l Hakk"

bunu çok beğendim... imzanız çok güzel... sayın Tengeriin boşig

Gönderi tarihi:
kendin cevap ver demişsin... ne kadar amiyane bir tabir... işte tahammülsüzlük budur... sen gocunmuyorsan neden bu kadar hiddetleniyorsun?

Burda amiyane tabir yok. kendi savunduğun şeyleri, kendin çürütüyorsun, ben ona dikkatinizi çektim.

dünyanın yuvarlak olduğu ispat edildi, aksini iddia eden olsa bir sürü şey yazılır diyorsun... sığ düşünceler bunlar...

Neden sığ düşünce imiş? Sen sığ dediğin için mi? Verdiğim örneğin yanlışlığını ispatla. Sığ deyip içini boş bırakma.

bir derinliği ve gerçekçiliği olmayan hiç bir şey 1400 yıl ayakta kalamaz, sizden öncede onu yıkmaya çalışanlar vardı, sizden sonra da olacak ama ya sonuç ne olacak?

İnsanlık tarihi kaç yıl geriye gidiyor henüz tam hesaplanamıyor. Belki 50.000 yıl, belki 100.000 yıl, belki daha eski.

1600'lere kadar dünya düz sanılıyordu. Öküzün başındaki bir tepsi sanılıyordu. Demekki, yanlış düşünceler sadece 1400 yıl değil, binlerce yıl yaşayabiliyormuş.

kanıt dediğiniz şeyler ancak sizi tatmin eder ya da sizin gibi düşünenleri... oysa ortada kanıt diye birşey yok.

Kanıt olarak sunduğumuz şeyleri çürütecek tek bir söz yok, sadece "ortada kanıt diye birşey yok" gibi, içi boş bir laf var.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kur'an'da çelişki diyorsunuz ama hala dogru dürüst bir çelişki yazamıyorsunuz...

Kaç kere forumu oku diyeceğiz daha?

İnanmayanlar için ; '' yüzyıllardır bıkıp, usanmadan okunan her zaman ve şartta okunan bir kitap ( farzedelim ki ) İlahi de olmasa takdire şayan bir durumdur .....

Acaba sonsuz cehennem korkusu ve sonsuz cennet ödülü, olmasaydı o kitabı okuyan çıkarmıydı?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kaç kere forumu oku diyeceğiz daha?

Acaba sonsuz cehennem korkusu ve sonsuz cennet ödülü, olmasaydı o kitabı okuyan çıkarmıydı?

Saygılar.

kaç kere okuyacagım ya aynı şeyi, burdan yazamazmısınız........... ALLAH(cc) 'tan HAVF ; Bilinen veya hissedilen bir işaretten dolayı irkilmek, bir tehlike karşısında ne olacagı endişesi içinde olmaktır. O'nun cezasından ve azap tehdidinden çekinerek itaat yolunu tutma ve günahlardan kaçınmadır....RECA ; Ümitle ve severek, bilinen veya hissedilen bir şeyi kalbden gelen bir özlemle beklemek demektir.....Havf ve Reca ya dair bir çok ayet vardır.Bu ümit ve korku insan olmanın bir geregidir.İnsanlar her zamanda ve çagda birşeylerden korkar ve gene birşeylere karşı ümit içinde olur.Bu Kur'an'a inanıp inanmamakla da alakalı degildir.Her insan için geçerlidir.Benim hiç birşeyden korkum yok diyen hiç kimseye inanmam.Tamamen insansı bir duygulardandır korku ve ümit.................Kimi insanlar da Kur'an'da bahsedilen gelecegi kesin bir güne inanarak korku ve ümit duyabilir.Bu korku ve ümitle Kitaba sarılmaları bu Kitabın çelişkili olmasını gerektirmez.Kimileri korku ile kimileri ise sevgi ile yola gelir ve bunlar sadece manevi alem için degil maddi alem içinde normal şeylerdir. ( gözünü sevdigim korkusu sen nelere kadirsin gibi :) )...............İnsanlık tarihini kaç yıl geriye götürürseniz götürün, hakla batılın, dogru ile yanlışın ( FURKAN ) arasını ayıran Kitaplar mevcuttur.Allah Adem (as) ile insanlıgı başlattı.Biz böyle inanırken beş onbin yılın lafı mı olur.Tabi siz yanlış düşüncelerin Adem ile başladıgına da inanabilirsiniz ama bu bize anlamsız gelir birşey ifade etmez...saygılar....

Gönderi tarihi:

Gerçek Tek'tir. Farklar ise algılardan kaynaklanır... Biz "Gerçeği" farklı algıladıkça yada farkların aslında ne olduğunu anlayamadıkça, "Bize Ait Gerçekler"de hep farklı farklı olacaktır. "Tek Gerçeğe" ulaşabilmek, tüm farklılıkların aslında tek "Bir" gerçeği anlattığını anlayabilmekten geçer: "Ene'l Hakk"

bunu çok beğendim... imzanız çok güzel... sayın Tengeriin boşig

Sağolun Arkadaşım :):clover:

Gönderi tarihi:

"Ey Muhammed! De ki: “Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur’ân’ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir.” (İsra-88)

Evet dikkat ediniz..

Benzeri diyor..!

Bunun uzaktan yakından benzerliği yoktur..

Var olanın üzerinde bir kaç oynama sonucu ortaya çıkan şey benzerlik değildir..

Benzerlik farklı konuda işleyiş, belagat ve hitabet açısından olmalıdır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

sayın BrainSlapper

siz yenisiniz benim önceki iletilerimden haberiniz olmaya bilir, ortaya atıp net cevap veremediğimden değil aynı şeyleri tekrar etmekten sıkıldığım için ve bir kısım insanların bazı tavırlarından ötürü detaylara girmiyorum.

en azından şimdilik. birgün istersem yine tartışmaya girebilirim. ama şuan istemiyorum. sorduğunuz pek çok soruya çok güzel ve doğru cevap veren fikirdaşlarım var bende onlardan çok farklı düşünmüyorum sadece ayrıntılarda farklı bakıyoruz hepsi o...

selamlar hepinize...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.