Φ ayaslan Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Bir marangoz bir tahtayı 9 dk da 3 parçaya ayırıyor kaç dakikada 4 parçaya ayırır. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Bir marangoz bir tahtayı 9 dk da 3 parçaya ayırıyor kaç dakikada 4 parçaya ayırır. 3 parçaya ayırma için 2 kesi gerekir 4 parça için önce bir kesiyle ikiye böler, üstüste koyup tektarar ikiyr böler ve dört parça olur 2 kesi 9 dakik ise bir kesi 4.5 dk. 4 parça için ilk kesi için 4.5 dk geçer üst üste konduğunda ilk kat için 4.5 dk. geçer ikinci kat için de 4.5 dk. geçer toplam 4.5x3=13.5 dk gerekir. Alıntı
Φ ayaslan Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Üstüste koymasımı gerekiyormu acaba Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Üstüste koymasımı gerekiyormu acaba üç hamle yerine iki hamlede keser süre değişmez tabi Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 bana göre 6 dk da keser... çünkü küpün boyutları eşittir.(ben tahtayı küp olarak düşündüm) küpün üst tabanından alt tabanına bir kesim işlemi üç dk sürer.. buna göre şekildeki gibi iki kesim işlemi yaparsak altı dk sürer... Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 küpün üst tabanından alt tabanına bir kesim işlemi üç dk sürer.. bunu nasıl hesapladınız o zaman 3 parçaya 6 dk.da keserdi eğer kerestenin 3e ayrılması gibi bir varsayımda bulunmazsak ilk 3e kesimin nasıl 9 dk sürdüğünü anlayamayız küpü düşünürsek küpü ikiye bölmek x dk ise böldüğümüz parçalardan birini en kısa kenarından ikiye bölme x/2 dk.sürer 1.5x=9, x=6 ve sizin gibi küpü iki kez kesmek 12 sn sürer Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.