Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 bi özgün soru daha neyse ki cevabı karmaşık değil de anlatırken tartışmıycam aşağıdaki sayı tablosundaki . ile boş bırakılmış yerleri sayılarla doldurmamız isteniyor, koşul şu: sonuçta her sütunun ve her kolonun toplamı kendi aralarında sabit olacak. Yani aşağıdan yukarı toplamlar hep x e eşit, soldan sağa toplamlar hep y ye eşit olacak. x veya y =0 olamaz. Ancak ben sizden tabloyu doldurmanızı istemiyorum, zaten bu tür sorular bana çok sıkıcı geliyor. Sorum şu: öyle bir yöntem bulun ki aşağıdaki tablo on katı daha büyük bile olsaydı çok kolayca çözülsün. yani deneme yanılma yapmadan nasıl çözeriz? veya her . yerine x y z vs. koyup denklem kurmadan. bir arkadaş determinant yoluyla çözülür demişti ama x10 olunca çok çok zorlanır. oysa basit bir çözümü var ama şimdiye kadar kimse bulamadı 7426.. 364..5 37..73 4..826 ..6347 Alıntı
Φ bahadırx Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 noktalar yerine sayı koyun diyorsunuz ama hiç ipucu vermiyorsunuz biraz ipucu litfen Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 noktalar yerine sayı koyun diyorsunuz ama hiç ipucu vermiyorsunuz biraz ipucu litfen kusura bakmayın özgün soru olduğundan ve kimse tarafından çözülemediğinden ipucu vermeyeyim ki çözene hakkıyla BRAVO diyeyim, (diğer özgünler pi,lig fixturu ve kırmızı-beyaz çözülemedi, bayan adı fazlasıyla çözüldü, kırmızı-beyazı eskiden yaklaşık çözenler olmuştu yarışma özgün değil ama matematiksel sonuç bulan çıkmadı) Alıntı
Φ ESKİYA Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 kusura bakmayın özgün soru olduğundan ve kimse tarafından çözülemediğinden ipucu vermeyeyim ki çözene hakkıyla BRAVO diyeyim, (diğer özgünler pi,lig fixturu ve kırmızı-beyaz çözülemedi, bayan adı fazlasıyla çözüldü, kırmızı-beyazı eskiden yaklaşık çözenler olmuştu yarışma özgün değil ama matematiksel sonuç bulan çıkmadı) Kırmızı beyaz sizin hatanız vardı eksik bilgi içermesidi siz orda doğrucu anlamını yada yalancı anlamını şu şekilde verseydinizDOĞRU=GÖRDÜĞÜ DOĞRULARI SÖYLER YALANCI=GÖRDÜĞÜ DOĞRULARIN TAM TERSİNİ SÖYLER AMA BUNU YAPMADINIZ DİREK DOĞRUCU VE YALANCI KELİMESİNİ KULANDIZ. DOĞRUCU=BİLİNEN DOĞRULARI EKSİKSİZ OLARAK VEREN KİŞİ DEMEK YALANCI=BİLİNEN DOĞRULARI TAM TERSİNİ SÖYLEREK DİYEN DEMEKTİ. BU ANALAMA GELİYOR. MESELA ŞU MATEMATİKÇİLERİ DÜŞÜREN SORU VARDI VARSAYIM ÜZERİNE SORU OLUNMAZ.ANLATIRKEN TARTIŞMAYA GİRMEYECEKMİŞ SİZ HATTALARINIZ GÖRMEDİĞİNİZ SÜRECE BİR ÇOK TARTIŞMAYA GİRECEKSİZ.BUNU BİLİN BÖYLE... Alıntı
Φ cronaldo Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 benim bi fikrim var... (İŞ)TCELL vallaa bu soru aklımı karıştırdı cevaplara bakmadan indim aşağıya çözecemm çözecemm -------------------- ŞAMPİYONLUK ASLANIN AĞZINDA Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.