Φ katakuta Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2006 Merhaba arkadaşlar. Şimdiye kadar kendime yakın gördüğüm felsefi düşünceleri inceledim.Ancak itiraf etmeliyimki hiç birine kendimi tam anlamıyla oturtabilmiş değilim. Birden aklıma '' kendin pişir kendin ye'' felsefesi geldi. Hem zaten kişlilik olarakta başkalarının tanımladığı kalıplara girmek yapıma uygun değil.Bundan dolayı kendi felsefi düşüncemi icat etmeyi düşündüm BANANEİZM Bananeizm; dinler ve tanrılarına inanmama konusunda ateizm,agnostİsizm ve deizm konusunda paralel düşünür. Ayrıldığı nokta ise tanrının varlığı konusunda ateizm gibi kanıtlanamadığı için kesin yoktur demez. Agnostisizm gibi, tanrının varlığı konusunda bilinmez de demez, şüpheci değildr Deizm gibi, tanrı vardır yaratmıştır ancak müdahele etmez şeklinde,tanrıyı pasif bir konumada düşürmez. Bananeizm, adı üstünde olduğu gibi,tanrının varlığı veya yokluğu konusunda banane der Ben bananeist,im arkadaşlar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2006 Merhaba arkadaşlar. Şimdiye kadar kendime yakın gördüğüm felsefi düşünceleri inceledim.Ancak itiraf etmeliyimki hiç birine kendimi tam anlamıyla oturtabilmiş değilim. Birden aklıma '' kendin pişir kendin ye'' felsefesi geldi. Hem zaten kişlilik olarakta başkalarının tanımladığı kalıplara girmek yapıma uygun değil.Bundan dolayı kendi felsefi düşüncemi icat etmeyi düşündüm BANANEİZM Bananeizm; dinler ve tanrılarına inanmama konusunda ateizm,agnostİsizm ve deizm konusunda paralel düşünür. Ayrıldığı nokta ise tanrının varlığı konusunda ateizm gibi kanıtlanamadığı için kesin yoktur demez. Agnostisizm gibi, tanrının varlığı konusunda bilinmez de demez, şüpheci değildr Deizm gibi, tanrı vardır yaratmıştır ancak müdahele etmez şeklinde,tanrıyı pasif bir konumada düşürmez. Bananeizm, adı üstünde olduğu gibi,tanrının varlığı veya yokluğu konusunda banane der Ben bananeist,im arkadaşlar Değerli "bananeist" arkadaşım. Anlaşılıyorki biz ateistlere parelel düşündüğünü söylüyorsun. Biz ateistler, senin inancına değilde, daha çok topluma katkına önem veririz. Bizim için mühim olanda o, sevgili "bananeist". Diğer inanç sahiplerine karşı, topluma dayatmaları olmadığı sürece hoşgörülümüsün ? Demokratmısın ? Diğer insanların fikirleriyle ve kimlikleriyle yaşam hakları olduğuna saygılımısın ? İnsancılmısın ? Tüm varsayımların, insan sevgisi üzerine değerlendirilmesi gereğine saygılımısın ? Dogmalarla, kurgularla toplumların yönetilmesine karşımısın ? Yenilikçimisin ? Bilimsel yeniliklere açıkmısın ? Emeğe saygın varmı ? Tüm ülke halklarının kardeşçe yaşamaları için çalışman varmı ? İnsanlığın baş belası emperyalizme karşı, düşüncelerin, mücadelen varmı ? Sevgili "bananeist" arkadaşım ; Bize gerekli olan yapın, bu saydıklarım. Eminim ve ümit ediyorumki, Türkçe'si beni ilgilendirmez anlamlı "bananeist" inancın sadece tanrı konusundadır. Diğer konularda da bizlerle paralel düşündüğüne inanıyorum. İyi dileklerimle. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2006 Değerli "bananeist" arkadaşım. Anlaşılıyorki biz ateistlere parelel düşündüğünü söylüyorsun. Biz ateistler, senin inancına değilde, daha çok topluma katkına önem veririz. Bizim için mühim olanda o, sevgili "bananeist". Diğer inanç sahiplerine karşı, topluma dayatmaları olmadığı sürece hoşgörülümüsün ? Evet Demokratmısın ? Diğer insanların fikirleriyle ve kimlikleriyle yaşam hakları olduğuna saygılımısın ? Evet İnsancılmısın ? Tüm varsayımların, insan sevgisi üzerine değerlendirilmesi gereğine saygılımısın ?Dogmalarla, kurgularla toplumların yönetilmesine karşımısın ? Yenilikçimisin ? Bilimsel yeniliklere açıkmısın ? Emeğe saygın varmı ? Evet.Zaten onun için burada dogmatik düşüncelere karşı mücadele veriyorum.Yazılarımdan az çok belli oluyordur herhalde ? Tüm ülke halklarının kardeşçe yaşamaları için çalışman varmı ? Evet. Avrupa ülkesinde yaşıyorum.Müslüman arkadaşlar kızmasın ama anlatacaklarım doğru.Çevremdeki müslümanlar, ''devletin malı deniz yemeyen domuz'', gavurun malından bir şey olmaz düşüncesiyle sahte evraklar düzenleyerek hakları olmadıkları halde devletten sosyal yardım alıyor bir çoğu.Bu yaptıklarının ahlaksızlık ve hırsızlık olduğunu, devletin uzaydan gelen bir düşman olmadığını,devlet bütçesinin fertlerin vergilerinden oluştuğunu dolayısıyla devlete verdikleri bu zararın yine fertlere döndüğünü anlatıyorum.Yıllardır yapılan bu haksızlıklar sonucu bütçenin açık verdiğini ve devletin sosyal hizmetlerde kısıtlama yapmak zorunda kaldığını ve bundan da gerçekten muhtaç durumda olanların mağdur bırakıldığını hatırlatıyorum. Aslında bu saatlerce anatılacak bir konu ama bu kadar örnek yeter diye düşünüyorum İnsanlığın baş belası emperyalizme karşı, düşüncelerin, mücadelen varmı ? Bu çok kapsamlı bir mesele.Düşünüyorum ama bir türlü çözüm yolu bulamıyorum. Belkide benim eğitim seviyemi aştığı içindir Sevgili "bananeist" arkadaşım ;Bize gerekli olan yapın, bu saydıklarım. Eminim ve ümit ediyorumki, Türkçe'si beni ilgilendirmez anlamlı "bananeist" inancın sadece tanrı konusundadır. Diğer konularda da bizlerle paralel düşündüğüne inanıyorum. Zaten dogmalardan sıyrılmamın sebebide, insanların mutlu bir şeklide toplumda yaşamalarına, dinlerde yığınlarca olumsuz öge olduğu için elbette sizlerle bu konularda paralel düşünmem gayet doğal Saygılar Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Sevgili bananeist katakuta, "Benim gibi düşünenlerin mücadelesi,tanrı inancına değil,kutsal kitaplardaki tanrı inancınadır." diyordun. Ne oldu da fikir değiştirdin?İşin içinden çıkamayıp, bana ne mi dedin.Ne de olsa zor konular bunlar. Ben de kendimi önce "bilinmezci" sınıfına koymuştum.Sonra baktım orada tanrı inancına şüpheyle bakılıyor.Sonunda deist olduğuma karar verdim. Bana en yakını buydu. Hepsinin eksik veya ters gelen yanları mutlaka oluyor. Fakat, kutsal kitapları tanrının yazdırmadığı o kadar belli ki.... Sevgi ve saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Sevgili bananeist katakuta, "Benim gibi düşünenlerin mücadelesi,tanrı inancına değil,kutsal kitaplardaki tanrı inancınadır." diyordun. Ne oldu da fikir değiştirdin?İşin içinden çıkamayıp, bana ne mi dedin.Ne de olsa zor konular bunlar. Ben de kendimi önce "bilinmezci" sınıfına koymuştum.Sonra baktım orada tanrı inancına şüpheyle bakılıyor.Sonunda deist olduğuma karar verdim. Bana en yakını buydu. Hepsinin eksik veya ters gelen yanları mutlaka oluyor. Fakat, kutsal kitapları tanrının yazdırmadığı o kadar belli ki.... Sevgi ve saygılar. Sevgili halkalıyıldız. "Benim gibi düşünenlerin mücadelesi,tanrı inancına değil,kutsal kitaplardaki tanrı inancınadır." Demiştim. Bu düşüncemde hala bir değişme yok.Kutsal kitaplardan bağımsız bir tanrı inancına sahip kişilerin hayatın her alanına müdahele eden öğretileri yokki olanlarla mücedele edeyim.Benim söyemek istediğim tanrının varlğı veya yokluğu beni ilgilendirmiyor,o kadar üstünde durmuyorum, onun için banane diyorum. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Sevgili halkalıyıldız. "Benim gibi düşünenlerin mücadelesi,tanrı inancına değil,kutsal kitaplardaki tanrı inancınadır." Demiştim. Bu düşüncemde hala bir değişme yok.Kutsal kitaplardan bağımsız bir tanrı inancına sahip kişilerin hayatın her alanına müdahele eden öğretileri yokki olanlarla mücedele edeyim.Benim söyemek istediğim tanrının varlğı veya yokluğu beni ilgilendirmiyor,o kadar üstünde durmuyorum, onun için banane diyorum. aynen katılıyorum sevgili katakuta'ya. inançların bireysel yönü ilgilendirmniyor bizi. Bir deist'in, bir Yunus Emre'nin tanrı inancı da rahatsız etmiyor bizi. Bizi rahatsız eden semitik dinlerin görünmez putu. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 aynen katılıyorum sevgili katakuta'ya. inançların bireysel yönü ilgilendirmniyor bizi. Bir deist'in, bir Yunus Emre'nin tanrı inancı da rahatsız etmiyor bizi. Bizi rahatsız eden semitik dinlerin görünmez putu. Saygılar. Yalnız şu var ki, Yunus Emre'nin "Tanrı" inancı, Hz. Muhammed'le birlikte Kur'an-da belirtilen "Tanrı" inancıdır... Bunu diğer konuılarda da tartıştık biliyorsunuz, Yunus kesinlikle Deist değildir, eğer öyleyse, "Deisttir" demek yerine bunu bizzat Yunus'tan örnekleyerek kanıtlamanızı isterim... Öyleyse şunu sormak istiyorum: Yunus'un "Tanrı" inancına karşı olmazken, Kur'an-ın "Tanrı" inancına nasıl karşı olabiliyorsunuz? Bu bi Çelişki değil midir? Ben şöyle bir açıklama getireyim: -Kimin neye inandığı sizi ilgilendirmiyor değil mi? Evet... -Kimin bireysel bir kişilik olarak hangi dine mensub olduğu da sizi ilgilendirmiyor değil mi? Evet... -Kimin hangi dini seçip seçmediği, inanıp inanmadığıd sizi ilgilendirmiyor olmalı değil mi? Evet... -Kimin Nasıl bir "Tanrı" tanımı yaptığı da sizi ilgilendirmiyor öyleyse değil mi? Evet... O Zaman... -Kur'andaki Tanrı kavramınında sizi ilgilendirmemesi gerekir. -Bir Müslüman'ın nasıl bir Tanrı inancınasahip olduğununda sizi ilgilendirmemesi gerekir. -Bir insanın Müslüman olup olmaması da sizi ilgilendirmemelidir. Öyleyse ben burada söylenebilecek tek şeyi destekliyorum, ki o da Bilimselci arkadaşın yazdıklarıdır... (Bilimselci)Diğer inanç sahiplerine karşı, topluma dayatmaları olmadığı sürece hoşgörülümüsün ? Demokratmısın ? Diğer insanların fikirleriyle ve kimlikleriyle yaşam hakları olduğuna saygılımısın ? İnsancılmısın ? Tüm varsayımların, insan sevgisi üzerine değerlendirilmesi gereğine saygılımısın ? Dogmalarla, kurgularla toplumların yönetilmesine karşımısın ? Yenilikçimisin ? Bilimsel yeniliklere açıkmısın ? Emeğe saygın varmı ? Tüm ülke halklarının kardeşçe yaşamaları için çalışman varmı ? İnsanlığın baş belası emperyalizme karşı, düşüncelerin, mücadelen varmı ? Öyleyse neymiş? Sizin burada insanların "Tanrı" inancını yargılamanız gereksizmiş ve kendi açınızdan bir çelişkiymiş... Siz bence Bilimselci arkadaşın bu açıkladığı yönleriyle ele alın dinleri. Hangi din Tanrı'yı "Görünmez Put" olarak ele alıyor, kim öyle inanıyor yada inanmıyor, bunun sizi ilgilendirmemesi lazım... Sizin sadece Dinlerin "Toplumsal" etkisi ile ilgilenmeniz gerekir. Hem Bireysel inançlarla ilgilenmediğinizi söyleyip, hemde diğer forumlardaki nitelemelerinizle insanların "Tanrı" inançlarını yargılayıp, küçümseyip, "saçmalık" olarak değerlendirmek, etik olarak kendi içinizde bir Çelişki doğurmaktadır... Saygılarımla... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Hem Bireysel inançlarla ilgilenmediğinizi söyleyip, hemde diğer forumlardaki nitelemelerinizle insanların "Tanrı" inançlarını yargılayıp, küçümseyip, "saçmalık" olarak değerlendirmek, etik olarak kendi içinizde bir Çelişki doğurmaktadır... Sayın Boşiq, Kendi içimizde de, aynı görüş gurubu içerisinde de, çelişkimizin olmadığını zaten ifadelerimiz kanıtlamakta. Değerlendirmelerinizi daha dikkatli yapın lutfen. Değerli "bananeist" arkadaşım.Diğer inanç sahiplerine karşı, topluma dayatmaları olmadığı sürece hoşgörülümüsün ? Evet Semitik dinler evrensellik iddiasında bulunan dinler. Ortada everensellik iddiası olduğu için, inansın veya inanmasın herkesi ilgilendiren, bugün olmassa bile yarın herkesin hayatına, düşüncesine, yaşayışına müdahale etme potansiyeli olan dinler bunlar. Ben ve benim gibiler de, bu tehlikenin bertaraf edilmesinin en iyi yolunun, bu evrensellik, tanrıdan gelmişlik, "ebedi/mutlak doğruluk" iddiasının çürütülmesi olduğunu gördüğümüz için, bu dinlerin içinde barındırdıkları inanç ve ritüellerin putperest kaynaklarını burada göstermeye, mutlak doğru ile alakalarının olmadığını göstermeye çabalıyoruz. Yoksa kimseyle alıp veremediğimiz yok, kimseyi mat etmeye çalıştığımız da yok. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Yalnız şu var ki, Yunus Emre'nin "Tanrı" inancı, Hz. Muhammed'le birlikte Kur'an-da belirtilen "Tanrı" inancıdır... Bunu diğer konuılarda da tartıştık biliyorsunuz, Yunus kesinlikle Deist değildir, eğer öyleyse, "Deisttir" demek yerine bunu bizzat Yunus'tan örnekleyerek kanıtlamanızı isterim... Öyleyse şunu sormak istiyorum: Yunus'un "Tanrı" inancına karşı olmazken, Kur'an-ın "Tanrı" inancına nasıl karşı olabiliyorsunuz? Bu bi Çelişki değil midir? Ben şöyle bir açıklama getireyim: -Kimin neye inandığı sizi ilgilendirmiyor değil mi? Evet... -Kimin bireysel bir kişilik olarak hangi dine mensub olduğu da sizi ilgilendirmiyor değil mi? Evet... -Kimin hangi dini seçip seçmediği, inanıp inanmadığıd sizi ilgilendirmiyor olmalı değil mi? Evet... -Kimin Nasıl bir "Tanrı" tanımı yaptığı da sizi ilgilendirmiyor öyleyse değil mi? Evet... O Zaman... -Kur'andaki Tanrı kavramınında sizi ilgilendirmemesi gerekir. -Bir Müslüman'ın nasıl bir Tanrı inancınasahip olduğununda sizi ilgilendirmemesi gerekir. -Bir insanın Müslüman olup olmaması da sizi ilgilendirmemelidir. Öyleyse ben burada söylenebilecek tek şeyi destekliyorum, ki o da Bilimselci arkadaşın yazdıklarıdır... Öyleyse neymiş? Sizin burada insanların "Tanrı" inancını yargılamanız gereksizmiş ve kendi açınızdan bir çelişkiymiş... Siz bence Bilimselci arkadaşın bu açıkladığı yönleriyle ele alın dinleri. Hangi din Tanrı'yı "Görünmez Put" olarak ele alıyor, kim öyle inanıyor yada inanmıyor, bunun sizi ilgilendirmemesi lazım... Sizin sadece Dinlerin "Toplumsal" etkisi ile ilgilenmeniz gerekir. Hem Bireysel inançlarla ilgilenmediğinizi söyleyip, hemde diğer forumlardaki nitelemelerinizle insanların "Tanrı" inançlarını yargılayıp, küçümseyip, "saçmalık" olarak değerlendirmek, etik olarak kendi içinizde bir Çelişki doğurmaktadır... Saygılarımla... Siz anlamazsınız ben anlarım. *********** .Kardeşim sen ne islamı biliyorsun, ne tasavvufu,nede yunus emreyi. Sadece gelip burda ******** ediyorsun.Melamilik konusunda incitmemek için konuyu kapattım ama madem herşeyi turşu yapmaya meraklısın devam edelim öyleyse Yalnız şu var ki, Yunus Emre'nin "Tanrı" inancı, Hz. Muhammed'le birlikte Kur'an-da belirtilen "Tanrı" inancıdır... Bunu diğer konuılarda da tartıştık biliyorsunuz, Yunus kesinlikle Deist değildir, eğer öyleyse, "Deisttir" demek yerine bunu bizzat Yunus'tan örnekleyerek kanıtlamanızı isterim... Aşk imamdır bize, gönül cemaat Kıblemiz dost yüzü, daimdir salat Beş namaz tertibi bir vakte geldi beş bölük olup ben kime kıla taat Bana namaz kılmaz diyen, ben kılarım namazımı Kılar isem kılmaz isem, Allah bilir niyazımı Haktan başka kimse bilmez, kafir müslim kimdir Ben kılarım namazımı hak geçirirse nazımı Birileri onu namaz kılmadığı için tekfir etmiş ki, kendide itiraf ediyor zaten namaz kılmadığını.Ancak benim namazın sizinkine benzemez diyor.tabi sadece namaz değil kıbleyide, kabeyide inkar ediyor. Şimide kuranın tanrısına bakalım ne diyor namaz konusunda Furkan 31- Başkasından geçerek hep O'na gönül verin ve O'ndan sakının. Namaza devam edin ve müşrilerden olmayın. Müddesir 42- "Nedir sizi Sekar'a sokan?" diye. Müddessir 43 Onlar şöyle cevap verirler: Biz namaz kılanlardan değildik, Yeri gelmişken birazda ben vaaz vereyim Muhterem müslümanlar; Kuranda ne hac, ne oruç, nede başka bir ibadet için böylesine tehdit bulamazsınız.Oruç için bazı durumlarda tututlmazsa sonradan kaza edilebileceğini söyleyen kuran, namaz konusunda asla kazasına cevaz vermez. Kurana göre namazı bırakmak, cehenneme gitmeyi gerektiren bir suçtur..Müctehid imamlarınızın ''inkar ederse kafir olur ama tembellikten kılmıyorsa kafir olmaz'' şeklindeki ictihadları yanlıştır.Hadislerde de namaz kılmayanların kafir olduklarına dair bir çok hüküm vardır..Sakın imamların ictihadına güvenerek namaz konusunda gevşek davranmayın.Onlar bununlada kalmayıp kuranda birde kaza namazı konusunu ortaya atarak müslümanların namaz konusunda iyice lakayt davranmalarına sebep olmuşlardır.Onların ilimi kariyerlerine güvenen milyonlarca müslüman demekki tembellikten dolayı namaz kılmamak kişiyi dinden çıkarmıyor düşüncesiyle çok rahat bir şeklide namazlarını savsaklamaktadırlar. Ahirette sizi ne imamlar nede yunus emre kurtarabilir. Benden söylemesi Devam edelim Dost yüzün görüncek şirk yagmalandi Onun için kapıda kaldi şeriat Biz kimse dinine hilaf demeziz Din tamam olacak dogar muhabbet Yunus emre kimsenin dinine batıl demeyiz diyerek kuranın tanrısını yalanlıyor Al-i İmran 19 Allah nezdinde hak din İslam'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın ayetlerini inkar edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur. Al-i İmran 85 Kim, İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır. Ayrıca kuranın en hassas olduğu şirk konusunuda değinmiş.Huyum kurusun ben düz mantıkcı olduğum için kıyısından köşesinden dolanmam.Şirk yağmalandı ne demek bilrimisiniz? Ne güzel tarif etmiş vahdeti vucudu bir cümlede.Allaha şirk koşabilmek için, Alllahtan başka varlıkların olması şarttır.Allahtan başka varlıkların olmadığını savunan bir düşüncede elbette,Allaha ortak koşmak diye bir şey söz konusu olamaz.Neye taparsan tap hatta kendine bile,yinede şirk sayılmaz. Zaten diğer bir mısrasında bunu açıkça söyler yunus emre Ete Kemiğe Büründüm, Yunus Diye Göründüm.. İyi ama Kuranın tanısı yüzlerce ayette kendisine şirk koşanları cehennem atacağını söylüyor. Ne olacak şimdi ? Gitti bu kadar ayet çöpe Humhane ile puthane, mescit olmus gerçek cane Gel verme işin ziyane, yalancılık nendir senin Hakikat bir denizdir, şeriat onda gemi Çoklari gemiden çıkıp denize dalmadilar Muhterem müslümanlar, evet yunus haklıdır, ha camide namaz kılmışsın ha kilisede bir papaza gidip ginah çıkarmışsın veya bir budist tapınağında,ayin yapmışsın hepsi aynı kapıya çıkar, hepsi islama uygundur diyebiliyormusnuz. Sayın boşig, hadi diyelimki ben yanlış anlıyorum, peki yunus emre için ölüm fetvası veren koskoca osmanlı şeyhülislam damı islamı yanlış bildiği için ölüm fetvası vermiş ? Meşhur bir konu olduğu ve bildiğiniz var sayarak kaynak vermeye bile gerek görmüyorum Not; Yunus emrenin şiirleri, Ahmed Hulusi,nin Risale,i gavsiye şerhi adlı eserinden alınmıştır.Dolayısyla şiierlerin kaynğı konusunda bana itiraz edemezsiniz. Çünkü Ahmet hulusi, de modern bir vahdeti vucudcudur.Bu konuda bir çok eserleri vardır.Dolayısıyla onun yunusa ait olmayan şeyleri yazması olanak dışıdır. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Sayın Boşiq, Kendi içimizde de, aynı görüş gurubu içerisinde de, çelişkimizin olmadığını zaten ifadelerimiz kanıtlamakta. Değerlendirmelerinizi daha dikkatli yapın lutfen. Emin misiniz? KataKuta arkadaşın, diğer konularda yaptığı "Noktalanmış" Hakaretleri, aşağılamaları veya diğer arkadaşların Müslümanlara ve onların "Tanrı" sına yönelik nitelemelerini incelerseniz beni daha iyi anlarsınız, çünkü bu konuya yazı yazmak, diğer konularda yazdığımız yazılardan bizi bağısız kılmaz... Arkadaşımızın o nitlelemelerini ben alıntılayıp tekrar tekrar gösterdim, ama nedense dürüstlük timsali kimseler çıkıp özür bile dileyemediler... Keşke kendi tarafınıza olan dürüstlüğü, karşı tarafada gösterebilseniz... Neyse, konuyu kişiselleştirip uzatmanın bir alemi yok... Dikkat ederseniz, ben size bir niteleme de bulunmadım ve hatta sizin görüşünüzü referans gösterdim ama neyse, önemli değil, siz cevap vermek hissi duyduysanız, olabilir tabi... Diğer konularda yazılmış olan nitelemeleri incelerseniz sanırım daha iyi kavrarsınız. Umarım ben yanlış anlıyorumdur ama iddia ediyorum ki önemli olan Adaletli olmaktır... Ayrıca şu "Mat Etme İddiasının Olmadığını" söyleyebilen arkadaş bayağı bir güldürdü beni... Bende diyorum ki; tevekkeli değil bu arkadaş kimseyi anlama çabasında değil, sorularımızı bile yanıtlamıyor... İlginç doğrusu... :) Ben çelişkilerinizi yada tutarlılığınızı yada en basit tabiriyle görmem gerektiğini görüyorum ve burada bu açıdan yazabileceğim başka bir şey daha yok sanırım, çünkü konu uzatılacak bir konuda değil zaten... Size ve arkadaşlarımıza başarılar dilerim... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Ayrıca şu "Mat Etme İddiasının Olmadığını" söyleyebilen arkadaş bayağı bir güldürdü beni... Bende diyorum ki; tevekkeli değil bu arkadaş kimseyi anlama çabasında değil, sorularımızı bile yanıtlamıyor... İlginç doğrusu... :) Hangi sorun yanıtsız kaldı??? Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.