Φ cronaldo Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 arkadaşlar neden pişirildiğinde veya haşlandığında en geç soğuyan sebze patatestir bilindiği gibi çok zor soğurlar yani niye patlıcan kabak felan çabuk soğurlarda patates geç soğur bunun bi açıklması varmıdırki??? ---------------------- ŞAMPİYONLUK ASLANIN AĞZINDA Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 oyle miymis?valla az once pisirdigim patatesli fasulye yemeginden bir patates,bir fasulye yedim,patates degil,fasulye agzimi yakti oyleyse patates sulu bir sebze olmadigi icindir belki Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 Patatesin sebzeler içinde bir ayrıcalığı vardır hiç lif içermeyen tek sebzedir havuç da buna yakındır ama diğer sebzelerin içinde lif vardır gerçi genelde lif oranı %10 u pek aşmaz ama demek ki ısıda fark yaratıyor. Zaten aynı boyutta bir patlıcan-kabak vb ile patatesi elinize aldığınızda patatesin daha ağır olduğunu farkedersiniz çünkü patates tıka basa nişasta ve su ile doluyken diğer sebzelerin içinde hem lif hem hava gibi yoğunluğu nişasta ve sudan az maddedeler vardır. Nesnelerin depo edebildikleri ısı kütleleriyle orantılı olduğundan kütlesi fazla olan patatesin sıcaklığını daha uzun süre koruması bunun nedeniyle olabilir. Kastettiğiniz kabuklu patates ise kabuk patatesin içindeki suyun buharlaşmasını engelleyeceğinden (ki varolma amacı en çok budur) ısının da kaybolmasını geciktirecektir. bu pek bilmece gibi değil ama ben de bilgiçlik taslamış oldum bahaneyle Alıntı
Φ cronaldo Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 harika açıklamışsın nobody eline sağlık tam beklediğim cevapdı işte bu tebrikler arkadaşım ------------------------ ŞAMPİYONLUK ASLANIN AĞZINDA Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2006 harika açıklamışsın nobody eline sağlık tam beklediğim cevapdı işte bu tebrikler arkadaşım ------------------------ ŞAMPİYONLUK ASLANIN AĞZINDA sağol be cronaldo bi işe yaradığım için sevindim bu mimiği ağlama sanmıştım ben terleme olduğunu sonradan anladım oysa gözden aşağı akan damlalar şeklinde bir ağlama mimiği olsaydı ve biz bunu üzüldüğümüzü belirtmek için kullansaydık ne iyi olurdu değil mi? (ben ilk mugmuge 'a gönderirdim ) Alıntı
Φ FeaRLesS_Xx Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 AcıkLamaya Üsendim.Tamamen Madde Yapısının FarkLıLıgından Kaynaklanıyor..Arkadasımız acıkLamıs zaten. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.