Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TANRIYA İNANMAYAN PAPAZ... (Ben kutsal kitapta yazıldığı gibi bir Tanrı’ya inanmıyorum. Kutsal kitapta anlatıldığı gibi bir yaradılışa da inanmıyorum)

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Tanrıya inanmayan papaz*...

Ben kutsal kitapta yazıldığı gibi bir Tanrı’ya inanmıyorum.

Kutsal kitapta anlatıldığı gibi bir yaradılışa da inanmıyorum.

Meryemin bakire olduğuna ve Tanrı tarafından hamile bırakıldığına,

İsa’nın da tanrının oğlu olduğuna inanmıyorum...

İncil’de ki yaradılış teorisi ve Tanrı tanımı çok saçma ve mantıksız. Çocukken bile bütün bunlar bana çok saçma gelirdi, şimdi iyice saçma geliyor. Benim inandığım Tanrı İncil’de anlatıldığı gibi komik ve basit olamaz.’’

Bunları söyleyen bir papaz. Adı Thorkild Grosböl. Danimarka’nın en zengin bölgelerinden birinde icra ediyor mesleğini. Bir ön bilgi olarak hatırlatayım. Danimarka bir krallık ve bizim anladığımız anlamda sistem laik değil. Bizde ki Diyanet İşlerine tekabül eden bir kilise bakanlığı var. Ve devlet dine bu bakanlık aracılığı ile karışıyor. Papazlar oldukça uzun ve ciddi bir teolojik eğitim alıyorlar. Yani kimse 2 günde papaz falan da olmuyor.

Elbette şimdi bir papazın çıkıp kutsal kitapta ki Tanrı’ya inanmadığını söylemesi, üstelik çocukluğundan beri inanmadığını söylemesi ciddi bir durum. En azından bakanlık, kilise ve kamuoyu açısından. Bu papazın görev süresi boyunca kıydığı bütün nikahların, yaptığı bütün kutsamaların, katıldığı bütün cenazelerin dine uygun olmadığı yetmiyormuş gibi, yıllar boyunca her pazar kilise de cemaati de aldatmış olduğu iddia ediliyor şimdi.

İşin daha da ilginç tarafı cemaat papazını destekliyor. Bu desteğini de yürüyüş yaparak gösterdi üstelik. İncil’de ki Tanrı’ya inanmayan papazı desteklemek için yaptıkları yürüyüşte taşıdıkları pankartta ise ‘’ Biz ona inanıyoruz ! ‘’ yazıyordu.

Söz konusu komite ise tamamen Tanrı’ya inanmayan papazı destekleyen cemaat üyelerinden oluşuyor. Şimdi ayıklayın pirincin taşını bakalım.

Günümüzde Danimarka protestan kilisesinin geldiği en uç tartışma noktası bu. Daha önce de değişik olaylar karşısında, benzer tartışma ve bölünmeler yaşamıştı Danimarka kilisesi.

Sizin anlayacağınız bu Danimarka kilisesinin ilk vakası değil. Ama yine de Tanrı’ya inanmayan papaz, bu ülkede bile hayal gücünün sınırlarını zorladı doğrusu. Böylesi de ancak Danimarka’da olabilirdi zaten.

* Thorkild Grosböl’e Tanrıya inanmayan papaz adını Danimarka basını taktı.

http://www.acikgazete.com/?action=journalist&aid=2265

Gönderi tarihi:

Ortaçağın ilkel düşünceleri, toplumlar tarafından artık terkediliyor.

Hristiyanlık ve tüm inançlar, bilimle ilgisi olmayan kurgulardır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.