Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

arkadaşlar civayı yaksak veya yakmaya çalışsak sonuç ne olur civa yanmaz felan gib laflar demeyin civayı yakmaya çalışsak sonuç ne olur????

ŞAMPİYONLUK ASLANIN AĞZINDA

Gönderi tarihi:

arkadaşlar civayı yaksak veya yakmaya çalışsak sonuç ne olur civa yanmaz felan gib laflar demeyin civayı yakmaya çalışsak sonuç ne olur????

Civa çok uçucu bir element olduğundan oda sıcaklığında kolayca buharlaşır. Zehirli bir element olduğu için sıcaklık arttıkça buharlaşma hızı artacağı için tehlike boyutuda artar. (Alıntı)

Ayrıca aşırı genleşir,malum termometrelerde kullanılan sıvı civadır..

Gönderi tarihi:
  • Yazar

güzel bir yaklaşım taurus ama tam aradığım cevap bu değildi yinede tşk ilgin için

Gönderi tarihi:

Civa çok uçucu bir element olduğundan oda sıcaklığında kolayca buharlaşır. (Alıntı)

Ayrıca aşırı genleşir,malum termometrelerde kullanılan sıvı civadır..

Ben oda koşullarında sıvı diye biliyordum ama kolay buharlaştığına pek şahit olmamıştım...

Civa yakılırsa derken oksijenle verdiği reaksiyon soruluyor sanırım, çünkü oksijensiz ortamda yanma gerçekleşmez.

Civa oksijenle civa oksit (HgO) oluşturur ama bunu da yakarak yapabileceğimizi sanmıyorum daha çok elektroliz yöntemi kullanılıyor ( Hg+H2O --->HgO+OH-)

Sanırım yakılsa elde edeceğimiz denklem şu şekilde olur:

2Hg+O2---->2HgO

Gönderi tarihi:
  • Yazar

evet güzel yaklaşım seninkide ama hala aradığım tam cevabı bulamadım :)

Gönderi tarihi:

Aradığın cevap ''hava civa olur''mu..:D :D

Gönderi tarihi:
  • Yazar

:) :) :) yok yokk az daha uğraşın :lol:

---------------------

Gönderi tarihi:

kimya bilgim yetersiz ama cevap şu olabilir mi?:

civanın alev alma derecesi kaynama derecesinden büyük olduğundan yanmadan önce kaynayıp buharlaşır???

Gönderi tarihi:

cronaldo sana olacak şeyi söyliyeyim...buharı kaynatmakla aynı şeyi elde ederiz.

ne elderiz diye soracaksınız şimdi dondurur ısıtırız..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.