Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tekerlekler..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hepiniz şahit olmuşsunuzdur.Tv'de veya sinemada giden,hareket eden arabaların tekerlekleri ya duruyor gibi,ya çok yavaş dönüyor gibi ya da geri dönüyormuş gibi görünür.Sebebini açıklayabilecek arkadaş var mı..?

Gönderi tarihi:

Hepiniz şahit olmuşsunuzdur.Tv'de veya sinemada giden,hareket eden arabaların tekerlekleri ya duruyor gibi,ya çok yavaş dönüyor gibi ya da geri dönüyormuş gibi görünür.Sebebini açıklayabilecek arkadaş var mı..?

googlda bir sürü açıklama var.ama kendi yorumumu yapmak daha hoş olacak sanırım...

fizikte saniyede dönme sayısına frekans deriz.eğer tekerin dönme sayısı ile film karelerinin ilerleme sayısından küçükse normal görünür..

eğer tekerin dönme sayısı film karelerinin ilerleme sayısına eşitse bir an duruyormuş gibi görünür...

eğer tekerin dönme sayısı film karelerinin ileleme sayısından büyükse teker geri dönüyormuş gibi görünür....

umarım olmuştur..

Gönderi tarihi:

Olmuş Mosyna'cım..Tebrik ederim..:clover::)

Film 24 kare/sn olarak çekilir.Eğer tekerleğin bir turu 360 derece/sn olursa duruyor gibi,sözgelimi 380 derece/sn oluyora çok ağır dönüyor gibi,yine sözgelimi 340 derece/sn oluyorsa geriye dönüyor gibi görünür..

Gönderi tarihi:

Olmuş Mosyna'cım..Tebrik ederim..:clover::)

Film 24 kare/sn olarak çekilir.Eğer tekerleğin bir turu 360 derece/sn olursa duruyor gibi,sözgelimi 380 derece/sn oluyora çok ağır dönüyor gibi,yine sözgelimi 340 derece/sn oluyorsa geriye dönüyor gibi görünür..

teşekkürler dostm.. :clover:

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

konu cevaplanmış kapanmış ama ben yeni okudum ve aklıma bişey takıldı. tekerleğin geri geliyomuş veya duruyomuş gibi görünmesini gerçek hayatta da görüyorum yani sadece ben değil herkes görüyodur bunun açıklaması ne olaki? ;)

Gönderi tarihi:

konu cevaplanmış kapanmış ama ben yeni okudum ve aklıma bişey takıldı. tekerleğin geri geliyomuş veya duruyomuş gibi görünmesini gerçek hayatta da görüyorum yani sadece ben değil herkes görüyodur bunun açıklaması ne olaki? ;)

günlük hayatta yaşadığın o anları da film şeridi gibi düşün..

ha sinemada görmüşsün ha sokakta..

hayatım gözümün önünden bir film şeridi gibi geçti..... :clover::blushing:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.