Φ YuceL Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2002 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2002 Eger yurtdisinda yasiyor iseniz ve askerlik ile ilgili sorulariniz varsa www.turkey.gov sitesinde sitesinde sizi tatmin edecek kadar bilgi var. Amerikada yasayan arkadaslar konsolosluklara gidip kendi bolgeleri ile ilgilenen Egitim Ateselikleri'nin telefon numaralarini alip askerlik erteleme islemlerini yaptirabilirler. Olay Avrupa ulkelerinde de ayni sekilde calisiyor. Bol sanslar. Saygilar. Alıntı
Φ aromantik Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2005 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2005 kısalsın artık bu askerliklikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk öğrenci affı çıkarsa şu an asker olanlarda yararlansın. Alıntı
Φ levcab Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Askerliği biraz zor kısaltırlar arkadaşım çünkü orduya maddi yönden çok desteği var.yiyecek,içecek ve parasal yönden yani.binevi askerin sırtından geçiniyolar.ama napalım madem vatanımız bura sesimiz çıkmıcak. Alıntı
Φ armor Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 12 ay olabilir diyorlardı ama Alıntı
Φ p.onbaşı Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 yaa bizde insan değilmiyiz şırnakta askerlik yaptık gündüz nöbet gece pusuya çıkıyoduk sabaha kadar....!!!sizde yapın kardeşim....!!! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 http://www.asal.msb.gov.tr/ merak ettiğiniz ya da size yardımcı olacak, muaflık tecil yurtdışında yaşıyanlar vs hepsiniburada bulabilirsiniz. Alıntı
Φ Hasret Aksami Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 selam evet askerlık hakkında tartısma var anlasılan burda ya sonucta bır bayragımız var özgurlugumuz var bunun ıcın yanı bu özgurluk ıcın 16 ay sıze fazlamı cıdden cok merak edıyorum evet benı önce gormemıs ola bılırsınız sı tenızı gezdım hosumja gıttı gercekten ınsanlar fıkır alır verısı var ama bu konuda bıraz daha dusuncelı olun derım sonucta bızım vatanımız bızım bayragımız bızım yurdumuz 16 cok degıl bence saygılarla bye Alıntı
Φ moss Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 selam evet askerlık hakkında tartısma var anlasılan burda ya sonucta bır bayragımız var özgurlugumuz var bunun ıcın yanı bu özgurluk ıcın 16 ay sıze fazlamı cıdden cok merak edıyorum evet benı önce gormemıs ola bılırsınız sı tenızı gezdım hosumja gıttı gercekten ınsanlar fıkır alır verısı var ama bu konuda bıraz daha dusuncelı olun derım sonucta bızım vatanımız bızım bayragımız bızım yurdumuz 16 cok degıl bence saygılarla bye valla arkadaslar vatan icin 18 ay veya 2 yil askerlik yapmak sorun degil bence.. ama orda ne yaptigimiz belli.. bi kactane pasa denilen adama hizmet ediyoruz..hatta pasa bile degil artik omuzunda rutbe olan adamlara orda hizmetci diye gonderiyorlar bizi oralara..baska bi sorun yok bence bundan baska..yoksa vatan icin herkes heryasta gider seve seve diye dusunuyorum Alıntı
Φ dewrim bulut kılıç Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 askerliğini yapanlar bilir onları sayma yapmayıp erteletenler fazla erteletmeyin belli bir yaştan sonra eğitimler selamlar ıvır zıvır insanın yetişmiş ve tecrübeli bünyesinde olumsuz stres ve vücudunda aşırı yıpranma yapıyor kendimden biliyorum 2 haftalık eğitimde bölüğün yarısı hafif yaralı 5-6 kişi ise kırık çıkık ve bilimum hastalık genç erlere dokunmuyor ama bize ağır geldi yapmayanlar ordan vatan millet sakarya edebiyatı yapmasınlar gelsin buraya alsın eline g-3 piyade tüfeğini giysin sırtına hücum yeleğini ekstradan postal denen ayak ağırlıkları önce yarım saat uygun adım yürü sabah sporu müteakiben bölük komutanının olağan fırça ve tehditleri bir istikamet ye yani elinde tüfek koşmaya başla 1. düdük yat sürün 2.düdük kalk koşmaya devam et komutanın sinirleri yatışınca yanaşık düzen eğitimi sağa dön sola dön düzgün yürü kolunu kaldır tüfeği doğru tut bunu 26 kişilik takım aynı anda ve senkronize olarak yap tabi bu eziyete sabah altıda kalkarak başlıyorsun erat için kalk 5 yat 10 tabi güzel bir 2-4 gece nöbeti gelmezse bu güzelliklerin hepsini yaşamadan askerlik edebiyatı yapmayın Alıntı
Φ ercie Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 arakadaşım vermiş olduğun link problemli galiba www.turkey.gov bir bakarmısın. ben yurt dışında çalışıyorum ve askerliğimi ne kadar uzata bilirim diye bakıcam Alıntı
Φ Cagaser Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Arkadaslar, bu vatana degilde bu adamlara hizmet vermek gercekten aptal, üstümüze ***** diye binerek birde utanmadan *** diyorlar. Vataana kurban olalım, ama gidin bi askeri cezaevlerini görün askeri askere düsman ediyorlar, askeri ceza evlerindeki mahkumlar, kafasını kaldırması bile yasak, tek elle yemek yiyorlkar çift elini kullanamıyorlar, yüreürken yere bakarak yürüyecekler düz veya hava bakmak yasak, askeri ceza evlerindeki asker gardiyanlarda girdikleri bunalim nedeniyle askeri mahkumlara eziyet ve iskence yapiyorlar, ve buna göz yumuyoruz.. o insanlarin ne cektigini inanin size anlatamam.. ben diyarbakir 2. sinif askeri ceza evinde bulundum.. Gardiyan askerler kek yerler kekin posetini atmaya kalktiklarinde kogusun araligindan mahkumlara uzatirlar, butun askeri mahkumlarin o cöpe kalkip saldirmasi gerekiyor almak icin, eger kalkmaz ve gec kalkarsan iskence yapiyorlar, ilk giriste kapama var, kapamada bi güzel askeri mahkumlar er askerler yani , sizin her tarafinizi mosmor ediyor asagiliyor ve sizi kopek yerine dahi koymuyorlar... daha neler var neler arkadaslar aklima getirmemek icin yazmiyorum.. ama istek olursa ince ince yazip buraya gönderebilirim... Alıntı
Φ kangaroo_jack Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 ya arkadaşlar nasıl olurda bu vatani görevin kısalmasını istersiniz hayret ediyorum sen türksün ya sen yılmazsın 12 değil 12 yıl yaparım çünkü ben türküm Alıntı
Φ Project Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 dewrim bulut kılıç Sununa kadar katılıyorum Alıntı
Φ serotizm Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2006 askerliğini yapanlar bilir onları sayma yapmayıp erteletenler fazla erteletmeyin belli bir yaştan sonra eğitimler selamlar ıvır zıvır insanın yetişmiş ve tecrübeli bünyesinde olumsuz stres ve vücudunda aşırı yıpranma yapıyor kendimden biliyorum 2 haftalık eğitimde bölüğün yarısı hafif yaralı 5-6 kişi ise kırık çıkık ve bilimum hastalık genç erlere dokunmuyor ama bize ağır geldi yapmayanlar ordan vatan millet sakarya edebiyatı yapmasınlar gelsin buraya alsın eline g-3 piyade tüfeğini giysin sırtına hücum yeleğini ekstradan postal denen ayak ağırlıkları önce yarım saat uygun adım yürü sabah sporu müteakiben bölük komutanının olağan fırça ve tehditleri bir istikamet ye yani elinde tüfek koşmaya başla 1. düdük yat sürün 2.düdük kalk koşmaya devam et komutanın sinirleri yatışınca yanaşık düzen eğitimi sağa dön sola dön düzgün yürü kolunu kaldır tüfeği doğru tut bunu 26 kişilik takım aynı anda ve senkronize olarak yap tabi bu eziyete sabah altıda kalkarak başlıyorsun erat için kalk 5 yat 10 tabi güzel bir 2-4 gece nöbeti gelmezse bu güzelliklerin hepsini yaşamadan askerlik edebiyatı yapmayın yerden göğe kadar haklısın... Ben de 30 yaşımda gidiyorum.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.