Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2006 18 yıl Türkiye’ye 30 adet F-16 ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Türkiye’ye 30 adet yeni “F-16 Block 50” tipi savaş uçağı satılması için Kongre’ye bildirimde bulundu. AA Güncelleme: 20:09 TSİ 29 Eylül 2006 CumaWASHINGTON - Pentagon’un ilgili birimi Savunma Güvenlik İşbirliği Dairesi (DSCA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin, uçaklarla birlikte önerilen bütün ilgili sistemleri almaya karar vermesi durumunda, satışın bedelinin yaklaşık 2,9 milyar dolar tutacağı belirtildi. Lockheed Martin şirketince üretilen F-16’lar, halen dünyanın en modern savaş uçakları arasında sayılıyor. Pentagon’un bildirimine Kongreden iki hafta içinde itiraz gelmezse, satış kesinleşecek. Uzmanlar ve yetkililer, herhangi bir itirazın beklenmediğineişaret ediyor. DSCA’in açıklamasında, Türkiye’ye yeni F-16 satışının, bölgedeki askeri dengeyi ve ABD’nin Kıbrıs sorununa müzakerelerle çözüm bulunmasını teşvik çabalarını olumsuz etkilemeyeceği kaydedildi. Açıklamada, “Bu satış, Türkiye’nin askeri kabiliyetlerinin ilerletilmesi yoluyla ABD’nin dış politikasına ve ulusal güvenlik hedeflerine katkıdabulunacak. Satış, Türk Hava Kuvvetlerinin Türkiye’yi savunma yeteneğini geliştirecek ve teröre karşı küresel savaşa ve NATO operasyonlarına katkısağlayacak” denildi. 30 adet “F-16 Block 50” tipi savaş uçağıyla birlikte 42 adet General Electric uçak motoru, dost-düşman ayırt etme sistemleri, AN/APG-68(V)9 radarları, yer istasyonları, AN/ALQ-178 elektronik savunma sistemlerive diğer ilgili savunma sistemlerinin de Türk Hava Kuvvetlerine verilmesi öngörülüyor. Uçağın ana üreticisi Lockheed Martin’in yanı sıra BAE Advanced Systems, L3 Communications, McDonnell Douglas, Northrop Grumman, General Electric veRaytheon şirketleri, sistemleri imal edecek firmalar arasında yer alıyor. Uçakların üretimine, Türk savunma sanayiinin de katkıda bulunması bekleniyor. Yunanistan da geçen yıl 30 adet yeni F-16 uçağı alımı için ABD ile anlaşma imzalamıştı.
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 18 yıl Merak ettim fiatlarını ve baktım. Unit cost: F-16A/B , $14.6 million (fiscal 98 constant dollars); F-16C/D,$18.8 million (fiscal 98 constant dollars 30x14.6 =438 milyon dolar Yani yarım milyar dolar Bu yüksek güç ile kimi korkutacağız.Yunanistanı mı?İran'ı mı?Yoksa Irak'ı mı?
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 18 yıl birazda yangın söndürme uçağı alsak fena olmaz mı Hastanaye yetişemedi diye yolda[trafikte,yolu olmayan yerleşim bölgelerinde(köylerde) ]ölen insanları düşündükçe SAğlık BAkanlıgına baglı olmak kaydıyla helikopter alsak ne olur fena mı olur... SayGıLar..
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 18 yıl Bu forumdan güzel düşünceler yükseliyor.Bu güzelliğin devam etmesini diliyorum...
Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 18 yıl Bu forumdan güzel düşünceler yükseliyor.Bu güzelliğin devam etmesini diliyorum... sadece bu forumdan değil marcus aslında herhes her şeyin farkında ama hala ülkemizde sağlık, eğitim gibi kurumlar siyasi olarak yönetiliyor ve bu değişmediği sürece biz hergün formlara güzel şeyler yazsakta boş...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.