Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sizce Türkiyenin dış politikasını doğru buluyormusunuz?

Siz bu ülkenin başında olsaydınız nasıl bir dış politika izlerdiniz....?

:zorro:;):clover:B)

SAYGILARIMLA...

Gönderi tarihi:
Sizce Türkiyenin dış politikasını doğru buluyormusunuz?

Siz bu ülkenin başında olsaydınız nasıl bir dış politika izlerdiniz....?

:zorro:  ;)  :clover:  B)

SAYGILARIMLA...

1571[/snapback]

Sayın arkadaşım bu ülkenin bir dış politikasımı var? Eğer sen biliyorsan buraya yazda bizde bilelim. Ondan sonra doğru olup olmadığını tartışalım.

Ben bu ülkenin başında olsaydım, önce bir çevreme bakardım. Ülkenin komşuları kimlermiş, neler yapıyorlarmış, onlara ne lazımmış, bizde onlara lazım olan şeylerden varmıymış, o lazım olan olan şeyler bana da lazımmıymış, yoksa bende çokmuşta onlara sata bilirmiymişim. Sonra o komşularımla ortak düşüncelerim varmıymış, yoksa o komşularım benim arkamı mı kolluyorlarmış, boş bir anımda tepeme mi binceklermiş. Sonra şöyle bir çevreme bakardım. Bide görürdüm ki Dünyada dört yön varmış Doğu, Batı, Kuzey, Güney öyle kafam kireçlenmiş gibi tek yöne bakmazdım " GO WEST" dimiya. Belki bu ülkede başka yönlere gitmek isteyenlerde vardır, onları da şöyle bir dinlerdim.

Efendim, ondan sonracıma şöyle bir aynı dili felan konuştuğumuz ülkeler varmış gibi geliyor bana, hakkaten oralarda böyle yerler varmı diye gider bakardım dimi canım. Biraz oralarda terlerdim, bir birlik felan olurmu diye. Avrupa Birliğine de şöyle daha bir kalınlaşmış olarak hep birlikde girmeye çalışırdık. Zaten ben şöyle bir 500 yıl içinde AB ye kesin gireceğimizden eminim.

Eveet sonra hani bizim stratejik çoook kalın bir dostumuz varya, şu aralar Irak'ı paralamakla meşgul olan. Dünyayı pırstıran, işte onunla şu dostluğumuzun tek yanlımı yoksa karşılıklımı olduğunu bi konuşurdum, hani dost felan ayağına arada kaynamıyalım diye. Neyse telefon geldi. Birazda dışardaki arkadaşlarla ülkeyi kurtaralım. İyi geceler..

Gönderi tarihi:

Cevabın için Teşekkürler:

Türkiyenin herzaman bir dış politikası oldu. olmaya da devam edecek. Tabi biz bunu göremiyoruz. biz daha çok iç meselelerle veya ekonomiyle uğraşırken dış politika unutuluyor. Politikadan bahsediyorsak özelliklede dış politikadan bahsediyorsak. İlk iş olarak kim dost kim düşman onu iyi bilmeliyiz......

• 6 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.