Φ zaman Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 allah adildir. peki allah nasıl adildir bu nebiçim adalet. baksana masumların başına neler geliyor. allah insanların arasındaki meselelere müdahil olmuyor. hesap gününde yapılanları ceza ve mükafatını verirken adaletini görsterecek bize . eee peki neden bizi bu acılara salıveriyor. kardeşim. diyor ki ben sizi imtihan etmek üzere gönderdim oraya. e allah o kötülük yapınca ona yaptırmasa bu iyilik yapınca ona yaptırmasa nasıl anlayacağız kimin ne olduğunu. tamam o zaman dünyada cefayı çekenin ne günahı var. o bu sıkıntılara katlandığı ve çektiği sıkıntı kadar. mükafat alır bu yüzden demiştir ki. dünya hayatı gelip geçicidir. sıkın dişinizi dayanın. katlanın bunlara. çünkü mükafatı bunları size unutturur sizin için kefil olur. daim hayata. insan dünyada çektiği sıkıntıları her halükarda zamanla unutur. içinde ufakbir tesiri kalır. ama cenneti ve cehennemi sonsuzdur. onlarda ne bir anlık unutma nede azalma vardır. fark burada.( bu aynen insanın ve hayvanın durumu gibidir. bilirsin hayvanlar anneleri ve ataları ne yaparsa aynını yaparlar. insan öğrenerek yapar. aklı ne söylüyorsa onu yapar.öğrendiklerini uygular hayvanlarda bilincin alt kısmı mevcuttur. atalarından gelenler. insanda üst kısmı mevcuttur anne babasının gördüklerini bildiklerini bilmez öğrenerek tecrübe eder.)ama ben istemedim. dünyaya gelmeyi beni niye yarattı ozaman. bunu biz kendimiz istemişiz biz sana kullukta en ön sırada yer alırız. demişiz. allahta bizi üstün kılmış. irade vermiş. bak bu aynen nasıldır bilirmisin. uykuluyken sarhoşken birşeyler hatırlamazsın ya en başta zamanın nasıl geçtiğini bu zaman iraden ve şuurun üzerinde değildir. hayvanlar sürekli öyledir. insan hatırlar. ne yaptığını bilir ama. bizim farkımız burada allahtan farkımız isee sınırlı ve yaratma kabiiliyitemezen olmayışıdır. şeytan havva anamızı bu sayede kandırmıştır. o meyvadan yersen senin yaratma gücün olur. her dilediğini yaparsın. demiş. halbuki hikaye... oda inanmış ve heveslerinin kurbanı olmuş. neden denemiş peki onu... allah onlara hertürlü imkanı vermiş istedikleri herşey olmuş... tek benim sizden bir isteğim var şuağaca dokunmayın. nefsinize kapılmayın yoksa cezalandırırm demiş hz. havva allahı görüyor onu biliyordu. tanrı olmak ve istediği herşey olduğu halde nefsine uymak için yapmış bunları. sadece heves, zaten allah bizi cennetinde yaşatacakmış bizim kendi boş boğazlığımız kendimize sebep olmuş. o yüzden bize tüm melekleri secde ettirmiş bizde akıl var ve çok çetinbir imtihana tabbi tutuluyoruz duye bizi üstün kılmış aklımız bazen öyle zorlanıyor ki. allahın varlığı ve yokluğu noktasında. kendimizi tanıyamaz oluyoruz. çünkü bu çok zor bir durum. allah diyor ki. ben size cennette öyle nimetler vereceğim ki. lezzetinden ve zevkinden bilincinizi yitirir kör ve sağır gibi uyuşursunuz diyor. kendinizi unutturacak kadar nimetler vereceğim duyor. bunun için dünyada sabredip benim emirlerimi dinleyin. diyeceksin ki neden ibadetimizi istiyor ihtiyacımı var. hayır. bizim bunları hak etmemiz için. allah adildir çünkü. melekler neden. irade sahibi olup o mükemmel eşsiz cennet nimetlerini tatmıyor. o zaman onlarda derdiki bizde isteriz biz ezelden beri sana ibadet ediyoruz sen niye bize bunlardan vermedin. tabiki allah onlarada aynını vermekten aciz değil ama onlar önce yaratıldı. onlar hak iddiaeder o zaman. tek bu mesele değil. allah dilediğine hesapsız verir. mülk onundur. burası bir imtihan dünyasıdır. hepimizin yardımcısı olsun... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 İnsanoğlunun en büyük ve en eski ütopyası : Ölümsüzlük Hemen hemen tüm ilkçağ inanışlarının ortak özelliğidir. Firavunlar bile bu inanç için eşyaları ile birlite gömülürdü. Trajikomik olan 5-6 bin yıl sonra bile insanlar bu inancı devam ettiriyorlar. İnsanoğlu için kabullenemeyeciği bir durumdur yok olup gitmek. Sonsuza kadar yaşamak isterler. Nedense, diğer canlılar (hayvanlar) ölünce yok olup gidecektir ama, insanoğlu için bu mümkün olamaz. Muhakkak ölümden sonra da hayat olmalı. Kendini buna o kadar inandırmıştır ki, onun için başka alternatif yoktur. Zaten dinlerin temeli de bu inançtır. Ölümsüzlük inancı. Dinler bu olgu yüzünden bu kadar tarftar toplarlar. İşin trajik yanı ise öldüğünüzde bunun gerçek olup olmadığını anlayamayacak olmanızdır. Bu da işin kötü tarafı işte.... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 İşin tarjik yanı ise öldüğünüzde bunun gerçek olup olmadığını anlayamayacak olmanızdır. Bu da işin kötü tarafı işte.... bizim anlamamız gereken bişey yok. biz biliyoruz. asıl işin kötü tarafı ölüm saniyelerinde sizin gördükleriniz karşısındaki durumunuz ve düşünceleriniz olacak. biranda herşey o kadar net görünecekki gözünüze daha önceden nasıl farkedemedim diyeceksiniz ve paniğe kapılacaksınız. işte o an cehennemi düşünüp kendinize lanetler edeceksiniz. bir insanın onca yıllık yaşadıkları, yaptıkları, çabaları, düşünceleri, duyguları.. bunların hepsinin boşa gideceğinimi düşünüyorsun. bunların hepsinin yokolabileceğinimi düşünüyorsun. bir insanın hayatı bu kadar basitmi. ölüm asla bir son olamaz. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 bizim anlamamız gereken bişey yok. biz biliyoruz. asıl işin kötü tarafı ölüm saniyelerinde sizin gördükleriniz karşısındaki durumunuz ve düşünceleriniz olacak. biranda herşey o kadar net görünecekki gözünüze daha önceden nasıl farkedemedim diyeceksiniz ve paniğe kapılacaksınız. işte o an cehennemi düşünüp kendinize lanetler edeceksiniz. bir insanın onca yıllık yaşadıkları, yaptıkları, çabaları, düşünceleri, duyguları.. bunların hepsinin boşa gideceğinimi düşünüyorsun. bunların hepsinin yokolabileceğinimi düşünüyorsun. bir insanın hayatı bu kadar basitmi. ölüm asla bir son olamaz. İşte klasik teist düşüncesi... "Ölüm asla bir son olamaz" Mazeret de "Bir insanın hayatı bu kadar basit olamaz" Bir hayvanın hayatı o kadar basit mi? O zaman ölüm onlar içim de bir son olmasın. Kendinizi kandırmaya devam edin. Sen benim için merak etme cehennem sizler için, benim için değil... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 bir insanla hayvanın hayatını birmi tutuyorsun. Anlam yönünden arada uçurumlar var. aramızdaki tek fark biz biliyoruz siz inanmıyorsunuz. peki insan ruhu hakkında ne düşünüyorsun. Ruha inanıyormusun? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 bir insanla hayvanın hayatını birmi tutuyorsun. Anlam yönünden arada uçurumlar var. aramızdaki tek fark biz biliyoruz siz inanmıyorsunuz. peki insan ruhu hakkında ne düşünüyorsun. Ruha inanıyormusun? Ruh diye bir şey yoktur. Sizin ruh diye tabir ettiğiniz şeyler beyin faaliyetlerinin ürünü olan bilinçtir. Hepsi bu... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Yamyam senin daha kırilan fotarafdan haberin yok onun için ruh yok demektesin, fıransa bir zamanlar insan yaratmıştı hani et kemik yığını olmuştu din çevrelerinin prodestosuna mağruz kalmıştı ya, menşeğini bir araştır neden et yığını olmuştu. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Yamyam senin daha kırilan fotarafdan haberin yok onun için ruh yok demektesin, fıransa bir zamanlar insan yaratmıştı hani et kemik yığını olmuştu din çevrelerinin prodestosuna mağruz kalmıştı ya, menşeğini bir araştır neden et yığını olmuştu. Lena ben senin gibi tüm evreni kafaca kavrayıp, tüm mistik kitapları okuyamadım henüz. O yüzden cahilliğimin kusuruna bakma... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Bilim adamlarıda gerek duyduklarında mıstik kitaplara baş vurmaktalar örneklerde var. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Nedir bu görünmez,hissedilmez varlıklara karşı inanma hırsı. Tanrı, melek, şeytan, ruh, cin, öteki dünya, cennet,cehennem vs.vs.vs. Ne duyabilirsiniz, ne görebilirsiniz, ne hissedebilirsiniz. İlkçağ inanışlarından kaldığı aşikar , varlıklarına dair en ufak bir delil yok. Teistler bir de kalkıp bizi kör olmakla suçlamıyorlar mı, pes yahu. Eğitim şart... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 İlk olarak şunu bilimsel olarak çözelim. Adem’in toprağına ait bu özelliği neden bildirmiştir Bunu yüz yıl önce bilmek mümkün değildi. Halbuki bu gün bu tarz bir toprağın özelliğini çok iyi kavrıyoruz. Balçık ve yapışkan kıvamdaki toprakta azot ve karbon molekülleri eksi değerlidir, yani C-4 ve N-3. Acaba bu özelliğin sırrı nedir??? Toprakta doğal olarak bulunan oksijen fosfor ve hidrojen eksi değerli karbon ve azotla birleşerek insanın beden yapısını kurabilir. Bu durumu ister kabul et ister etme, yoksa bir milimetre kuşun bir saniye yaşadığınla başlıyacağım tartışmaya. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 yam yam insanla hayvan arasında ki farkı anlayamayacak kadar mod düşünüyorsun yanlış anlama beni ama. canlılara bak onlarda hareket var. renk var. bu allahtan değilde neredndir. hayvanlara bak bi bakalım. kendilerinin hayatta kalmaları için tüm sistemlerle donatılmış, ama insanda hiç birşey yok. sadece akıl var ve onunla tüm dünyaya hükmediyor. evrim diye çıkış arıyorsunuz peki insandan kat kat daha becerikli ve dayanıklı hayvanlar neden evrimleşmedi kaldı 400 milyon yıllık fosillerde arpa boyu kadar bir ilerleme olmamış neden bunlar. bu işin bir başlanğıcı var dostum. bu imtihan o kadar çetin ki allah insanı tam bir şekilde imtihan ediyor. çünkü kolay değil bütün bunlar sağlıcakla kal... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Güzel bir soru hayvanların en azından kendine has bir koruma sistemi var, en basiti maymunun bile köpek dişi bizden büğük dolayısıyla bizim nasıl olması gerekirdi. Güzel bir soru hayvanların en azından kendine has bir koruma sistemi var, en basiti maymunun bile köpek dişi bizden büğük dolayısıyla bizim nasıl olması gerekirdi. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Nedir bu görünmez,hissedilmez varlıklara karşı inanma hırsı. Tanrı, melek, şeytan, ruh, cin, öteki dünya, cennet,cehennem vs.vs.vs. Ne duyabilirsiniz, ne görebilirsiniz, ne hissedebilirsiniz. İlkçağ inanışlarından kaldığı aşikar , varlıklarına dair en ufak bir delil yok. Teistler bir de kalkıp bizi kör olmakla suçlamıyorlar mı, pes yahu. Eğitim şart... Görmediğim şeylere inanmamak benim için akılsızlıktır.. Eğer Allaha inanıyorsam, Allahın böyle şeyleri de yaratmaya gücü yettiğini bilmem gerekir.. Çünkü herhangi bir gazla, herhangi bir metalin yapıları o kadar farklıdır ki, daha farklı kombinasyonların da olabilme olasılığı artıyor.. İşin son noktası yine Allaha imanda bitiyor.. Saygılar.. Alıntı
Φ donna Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 Nedir bu görünmez,hissedilmez varlıklara karşı inanma hırsı. Tanrı, melek, şeytan, ruh, cin, öteki dünya, cennet,cehennem vs.vs.vs. Ne duyabilirsiniz, ne görebilirsiniz, ne hissedebilirsiniz. İlkçağ inanışlarından kaldığı aşikar , varlıklarına dair en ufak bir delil yok. Teistler bir de kalkıp bizi kör olmakla suçlamıyorlar mı, pes yahu. Eğitim şart... Akil nedir? Gorunebilir mi? Ben senin aklini goremiyorum diye simdi sana aklin yok diyebiliyor muyum? Suyun icinde nefes alamiyorum. O zaman suda Oksijen yoktur. ???? kalbini gonlunu gozunu yuregini bir inatla kilitlemisin. o yukarida yazdigin supernatural diye adlandirdiginiz varliklar mevcut. Onlar var. Aramizdalar. Sevgiler donna Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Peki yamyam.. diyelim bu konu hakkında çok araştırmadın. ama en azından Prof Flew un şu söylediklerini burada okudun. Evet! Aslında benim ateizmden vazgeçmemi sağlayan sürecin, asıl bu konudaki delilleri incelemekle başladığını söyleyebilirim. 90'ların başında, uzun bir tatil döneminde, ölümün kıyısına gelen insanların tecrübeleri hakkındaki raporları inceledim. Bunların çoğu, ameliyatlar sırasında kalbleri duran, birkaç dakika gerçekten biyolojik bir ölüm yaşayan, ama sonra hayata dönen kişiler. Ölümle yüzleştikleri kısa süre hakkında anlattıklarında ise, büyük benzerlikler var. Hemen hepsi ruhlarının vücutlarından ayrıldığını, kendilerini dışarıdan gördüklerini belirtiyor. Anlattıklarının hayâl ürünü olması ise imkânsız; çünkü o sırada odada neler yaşandığına, doktorların kendilerini kurtarmak için neler yaptıklarına dâir detaylı tariflerde bulunuyorlar ve bunları gözleriyle görmüş olmaları mümkün değil. Kitapta detaylı olarak anlattığım bütün bu deliller, insanın bir ruha sahip olduğunu gösteren önemli bir veri. Bir ruha sahip olmamız ise, ateizmin temel dayanağı olan materyalist felsefeyi yalanlıyor. bunu okuduktan sonra hiç düşünmedinmi. acaba doğrumudur diye. hiç araştırmadınmı. yani bu önemli bir konu ve insan bunu okuduktan sonra biraz araştırması lazm. yoksa görmemezlikten mi geldin, yoksa inanmak mı istemiyorsun. soruyorum sana bunun hakkında ne düşünüyorsun. Alıntı
Φ wyattearp Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Konu başlığı aklımıza takılan noktalar ya bazen benim de kafama takılır; Doğuştan kör birine güneşi, ayı, yakamozu nasıl tarif edersiniz? Bir kadının güzelliğini, bir aslanın heybetini ne bileyim renkleri mesela. Mavi deyince maviyi nasıl anlatmalı ona..Veya siz anlatsanız anlatsanız da o kafasında neyi canlandırabilir..Size de tuhaf değil mi? peki anlatmanız bitince o size kalkıp ta hadi len masal anlatma derse... Mesnevi de geçen bir hikaye vardır: Karanlık bir ahıra koca bi fil koyarlar sonra halk o fili merak eder görmeye gelir. Karanlık olduğu için göremezler el yordamıyla tanımaya çalışırlar.Koca filin gövdesinden millet eline ne geçerse onunla tarif etmeye çalışıyor fili. Eh çıkan manzarayı siz düşünün artık.. Zannımca varoluşu ilahi bi kaynağa başvurmadan açıklamaya çalışmakla karanlık bi ahırda fili el yordamıyla tarif etmek arasında fark yok.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Materyalist felsefenin üzücü hezeyanları bunlar.. İllaki görecek.. Ya medde, yada hiçlik.. Elektronları bir düşünse... Ne kütleleri var ne ağırlıkları... Ama onları göremiyoruz.. Görmek başkadır, bilmek başkadır.. Her bildiğin şey görülecek diye bir kayıt yoktur.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Materyalist felsefenin üzücü hezeyanları bunlar.. İllaki görecek.. Ya medde, yada hiçlik.. Elektronları bir düşünse... Ne kütleleri var ne ağırlıkları... Ama onları göremiyoruz.. Görmek başkadır, bilmek başkadır.. Her bildiğin şey görülecek diye bir kayıt yoktur.. Saygılar.. Tüm saydıklarınız, bilim tarafından bir şekilde tespit edilmişlerdir. Varlıklarının kanıtı vardır. Sizin inançlarınızdaki varlıklar ise tespit edilemezler. Varlıklarına dair hiç bir kanıt da yoktur. Geçersiz örnekler vermeye devam ediyorsunuz.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Elektronun varlığı ancak etki tepkiyle tespit edilebilir.. Alahın varlığının mutlakiyetini görebilmekle, bir elektronun varlığının mutlakiyetini görebilmek yada anlayabilmek hemen hemen aynıdır.. Hatta Allahın varlığı kesin, eloktronun varlığı şüpelidir..)) Sagılar... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Elektronun varlığı ancak etki tepkiyle tespit edilebilir.. Alahın varlığının mutlakiyetini görebilmekle, bir elektronun varlığının mutlakiyetini görebilmek yada anlayabilmek hemen hemen aynıdır.. Hatta Allahın varlığı kesin, eloktronun varlığı şüpelidir..)) Sagılar... Kralx, saçmaladığının farkındasındır umarım.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Karalamak içinmi o cümleyi yazdın.. Belki benim yazıyı okumazlar senin yazıyı okurlar dimi..)) Çok komik durumlara düştün be yamyam, umarım yaşın kaldırıyordur.. Neyse ben saçmaladım madem sen devamet.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Karalamak içinmi o cümleyi yazdın.. Belki benim yazıyı okumazlar senin yazıyı okurlar dimi..)) Çok komik durumlara düştün be yamyam, umarım yaşın kaldırıyordur.. Neyse ben saçmaladım madem sen devamet.. Allah'ın varlığının kesin olduğunu iddia etmek komik olmuyor da, bu iddianın saçma olduğunu söylemek mi komik oluyor? "Komiklik anlayışına" hayran oldum doğrusu... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Ortaya bir söz, varlık ne kadar kesin ise yoklukta o kadar kesindir. Altarnatifi olamaz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2005 Allahın varlığı kesindir.. Kavrayamıyorsan ben napayım.. Defalarca yazdık.. Ruhu ve aklı olmayan bunca maddenin akıllları zorlayan hareketleri, yapıları ve dizaynları Allahın varlığını ıspatlıyor.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.