Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 18 yıl PKK'nın ateşkes çağrısıyla birlikte 'düşünülmesi gereken bir haber'... Adalet Divanı, PKK'nın 'biz terör örgütü değiliz' itirazını CİDDİYE aldı Avrupa Adalet Divanı (CJE) Savcısı Juliane Kokott, terör örgütü PKK’nın AB terör örgütleri listesinde yer almasına karşı itiraz başvurusunun CJE tarafından dikkate alınarak hukuki açıdan değerlendirilebileceğini açıkladı. (28 Eylül 2006 Perşembe) AB hukukunda karşılaşılan yorum sorunlarını gidermekle yükümlü olan CJE’nin Asliye Hukuk Mahkemesi (TPI), geçen yıl, terör örgütü yandaşlarının bu konudaki başvurusunu geri çevirmişti. CJE hakimleri, dosyayı ele alarak terör örgütünün başvurusunun kabul edilebilirliğini tekrar değerlendirecek ve karara bağlayacak. CJE hakimlerinin başvuruyu kabul edilebilir bulması halinde dosya, tekrar görüşülmek üzere TPI’ye aktarılacak. Terör örgütü PKK, 2002 yılında AB terör örgütleri listesine dahil edilmişti. Örgüt yandaşları bu karara itiraz için Adalet Divanı’na başvurmuş, başvuru reddedilmişti. ÖCALAN'IN ATEŞKES ÇAĞRISI İmralı’da tutuklu bulunan terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan, PKK’ya ateşkes çağrısında bulundu. Öcalan, “Biz bu konuda iyi niyetliyiz. Devletin de iyi niyetli olmasını bekliyoruz. Çünkü bu son şansımız olabilir” dedi. Öcalan, avukatları aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir Türkiye’deki demokrasi yanlılarının acil bir ateşkes ve barış ihtiyacını dile getirdiğini belirterek, bu gelişmeler ışığında çatışmaların durdurulması ve barışa bir şans daha verilmesi gerektiğini ifade etti. Bazı Kürt internet sitelerine göre, Öcalan'ın çağrı ifadeleri şöyle: "Başbakan’ın bir sözü vardı, sözünü önemsemiştim: “Türkiye’yi bütün Ortadoğu’ya model olabilecek farklı bir ülke haline getireceğiz.” Bizim de amacımız budur. Şu an devletin en üst düzeyine hitaben aynı içtenlikle sesleniyorum. Gelin bunun gereklerini hep birlikte yerine getirelim. Çünkü Ortadoğu’da barış, ancak Türklerin ve Kürtlerin demokratik birliği ile sağlanır. Bunun için herkesle görüşülmelidir. Türkiye’deki bütün kesimlerle, basınla, tüm siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle, ilgili ve duyarlı herkesle görüşülmeli, sürece katkı sunmaları sağlanmalıdır. Demokratik çözüm, barış ve diyalog herkese kazandırır."
Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 18 yıl Avrupa Birliği ve sözkonusu birliğin üyelerinin ülkemize,ülkemiz insanlarına ve ülkemizin çıkarlarına yönelik tutumlarını ancak ve ancak "düşmanca" şeklinde tanımlayabiliriz. Türkiye'nin tarihinin hiçbir döneminde bu derece aşağılandığına ve küçük düşürüldüğüne şahit olmadım. Bir taraftan Avrupa bir taraftan ABD genelde İslam Alemine özelde de Türkiye'ye yönelik hasmane tutumlarını artık gizleme ihtiyacı bile duymamaktalar. Uzun ve köklü bir tarihe sahip olan zamanında Dünya tarihine yön vermiş bir soydan gelen,İmparatorluk Geleneğine sahip, Ulu Önder ile koca dünyayı karşısına alıp alnının akı ile doğrulan Türkiye Cumhuriyeti elbette birlik ve beraberliği sayesinde bütün bunların üstesinden gelmeyi başaracaktır. Bize düşen uyanık olmak olup bitenleri doğru tahlil etmek ve yönetenlerimizi doğru seçip gerekirse baskı yaparak doğru yönlendirebilmektir.... ABD ve AVRUPA 'nın ülkemiz ile ilgili ART niyetli planları işler iken umut ediyorum ülkem insanı onlara gereken cevabı verecektir... Türkiye AB'ye Tam üyelik başvurusunu DERHAL SÜRESİZ ASKIYA ALMALIDIR! Tek TARAFLI YAPILAN GÜMRÜK BİRLİĞİ ANLAŞMASI FES EDİLMELİDİR! KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ANAVATANA BAĞLANMALIDIR!
Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 18 yıl Avrupa Birliği ve sözkonusu birliğin üyelerinin ülkemize,ülkemiz insanlarına ve ülkemizin çıkarlarına yönelik tutumlarını ancak ve ancak "düşmanca" şeklinde tanımlayabiliriz. Türkiye'nin tarihinin hiçbir döneminde bu derece aşağılandığına ve küçük düşürüldüğüne şahit olmadım. Bir taraftan Avrupa bir taraftan ABD genelde İslam Alemine özelde de Türkiye'ye yönelik hasmane tutumlarını artık gizleme ihtiyacı bile duymamaktalar. Uzun ve köklü bir tarihe sahip olan zamanında Dünya tarihine yön vermiş bir soydan gelen,İmparatorluk Geleneğine sahip, Ulu Önder ile koca dünyayı karşısına alıp alnının akı ile doğrulan Türkiye Cumhuriyeti elbette birlik ve beraberliği sayesinde bütün bunların üstesinden gelmeyi başaracaktır. Bize düşen uyanık olmak olup bitenleri doğru tahlil etmek ve yönetenlerimizi doğru seçip gerekirse baskı yaparak doğru yönlendirebilmektir.... ABD ve AVRUPA 'nın ülkemiz ile ilgili ART niyetli planları işler iken umut ediyorum ülkem insanı onlara gereken cevabı verecektir... Türkiye AB'ye Tam üyelik başvurusunu DERHAL SÜRESİZ ASKIYA ALMALIDIR! Tek TARAFLI YAPILAN GÜMRÜK BİRLİĞİ ANLAŞMASI FES EDİLMELİDİR! KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ANAVATANA BAĞLANMALIDIR! Ne güzel söylemişsiniz anakonda.Bu bilinç bize hakettiğimiz doğruları gösterecektir.Hiç şüpheniz olmasın. Sahip olmamız gereken tek şey kendimize güven duygusunu yeniden kazanmaktır. Şiddetle bu meziyeti yeniden kazanmak mecburiyetindeyiz. Batının bu kirli alışkanlıklarına yataklık etmek zorunda değiliz.
Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 18 yıl balon neden derseniz apo gibi katil bir caninin sözü ne kadar itibar alınır..üstelik bir ruh hastasının sözleri ne kadar ciddiye alınır vardır derin devletin bir planı bi bakarsanız yarın başka br sorun çıkar gözü üstünde kaşı olanlar sorunu(!)??????
Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 18 yıl Teşekkür Ederim Marcus... Üzerimizdeki ölü toprağını ve rehaveti bir atabilsek... Kendi içimizde gırtlak gırtlağa bile olsak ulusal menfaatlerimiz sözkonusu olduğunda birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum... Biz o kadar aciz bir millet değiliz... Öcalan diye birinin hala söyleyecek birşeylerinin olması beni şaşırtan.. Öcalan diye birinin hala birşeyler söyleyecek kadar "hayatta" olması beni hayrete düşüren... Bir şekilde birşeyler söyleyen Öcalan diye birinin söylediklerini aktaran,yayan ve yayınlayanların olması beni şok eden!!
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.