Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 18 yıl Türkçe ders kitabı Türkçe hatalarıyla dolu MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlattığı İlköğretim 6. sınıf Türkçe ders kitabında önemli hatalar yer aldığını açıkladı 27.09.2006 Vural’ın hazırlattığı rapordaki bazı örnekler şöyle: “Safranbolu ustalarının yaptırdığı üç katlı ahşap evler...” cümlesi ile ustaların ev yapmadığı, “yaptırdığı” belirtiliyor... Kitapta “de” ekinin yazılışındaki yanlışlıklar da göze çarpıyor: “...ama yinede yürümeye devam ediyordu.” “..yinede...”
Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 18 yıl yeni müfredat hakkındaki memnunıyetsızlıklerımızı ilgili makamlara dile getirdiğimiz halde ne yapıldı ki hiç birşey.. sonuçta eğitim herşeyin başı diye ortalıkta herkes çığlık atıyor,ama herşeyin başı kopmuş durumda
Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 18 yıl "öğretmen çağırdı velileri ,yarın okula gel anne"dedi kardeşim anneme. bende bir sevinçle herhalde bir çok ders kitabındaki saçmalıkların giderilmesini sağlayacaklarını, yaralı bir şeyler anlatacaklarını sanmıştım(öğretmenlerin de suçu yok ama) neyse annemiz gitti....... ee ne konuştunuz. her ay 10 ytl para yeni gelen öğrenciler 60 ytl şimdi 60 ytl 1 ay sonra.(hoşgeldin amaçlı herhalde ) ne için ...okulumuzun eksikleri var.... evet çocuklarımızın da eksikleri var ama. yani sorun değil ders kitapları hatalarla ,hurafelerle dolu...para var mı para.... ben genellemek için söylemedim sadece yaşadığımızı anlatmak istedim.İstisnadır herhalde bu olay.
Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 18 yıl velilere anlatıcak konular var,anlatıyoruz fakat çevresel faktörler uygun değil ki..ders kitaplarında bı çok proje ödevi getırılmiş,ve öğrencının boyunu aşan araştırmalar.. kütüphane yok,öğrencının evınde bılgısayar yok,öğrenciye yardım edebılecek kapasıteye sahıp veliler yok... yeni müfredat 20 kişiye yönelik ama sınıflar 60 dan fazla,neyi eğitiyoruz anlayamadım
Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 18 yıl velilere anlatıcak konular var,anlatıyoruz fakat çevresel faktörler uygun değil ki..ders kitaplarında bı çok proje ödevi getırılmiş,ve öğrencının boyunu aşan araştırmalar.. kütüphane yok,öğrencının evınde bılgısayar yok,öğrenciye yardım edebılecek kapasıteye sahıp veliler yok... yeni müfredat 20 kişiye yönelik ama sınıflar 60 dan fazla,neyi eğitiyoruz anlayamadım maalesef sorun çok ve düzelmesi şimdilik çok zor. Ama keşke öğretmenler biraz anlayışlı olsa (bazıları için diyorum) internetten bakması gereken ödevler veriyorlarmış.Çıktılarınıda istiyorlarmış.Bir çıktı 50 ykr Bilmemne dosyası istedi.4,5 ytl(en son isteklerden bahsediyorum...önceleri kalem defter sözlük imdaaatttt) ....annem ağlayacaktı bugün zor tuttu kendini.biz alabiliriz belki ama kapıcının oğlu.... dağıttım konuyu özür dilerim .tutamadım kendimi.çok özür.
Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 18 yıl bu konuda çok haklısın,çok fazla etkınlık var ve çevre şartları uygun değil..tabı çevre derken en önemlı sorun maddiyat.. öğretmenler istemek zorunda kalıyor,ha en faydalıyı öğretsın yeni mufradatı uygulamasın desek de başı kanunlarla derde giriyor o kadar ayrıntı varki kitaplarda,,her ders için dosya,onun harıcınde bıçok dosya daha var..ve öğretmenlerin her konu sonunda tutmak zorunda oldukları gözlem formları var ve öğrencının de..inanın ki hem zaman kaybı hem de ağaç kaybı.. ve öğretmenlerin geneli şunu dedi bu sene:çocuklr geçen yıldan hiçbişey hatırlamıyorlar eskiden bu durum yoktu ama şimdi var sanırım iyice aptallaşan bi toplum yetişmek üzere
Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 18 yıl bu konuda çok haklısın,çok fazla etkınlık var ve çevre şartları uygun değil..tabı çevre derken en önemlı sorun maddiyat.. öğretmenler istemek zorunda kalıyor,ha en faydalıyı öğretsın yeni mufradatı uygulamasın desek de başı kanunlarla derde giriyor o kadar ayrıntı varki kitaplarda,,her ders için dosya,onun harıcınde bıçok dosya daha var..ve öğretmenlerin her konu sonunda tutmak zorunda oldukları gözlem formları var ve öğrencının de..inanın ki hem zaman kaybı hem de ağaç kaybı.. ve öğretmenlerin geneli şunu dedi bu sene:çocuklr geçen yıldan hiçbişey hatırlamıyorlar eskiden bu durum yoktu ama şimdi var sanırım iyice aptallaşan bi toplum yetişmek üzere çok iyi anlıyorum herkesin eli kolu bağlı yapacak birşey yok.sağol
Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 18 yıl Valla herkesin eli kolu bağlı olduğuna inanmıyorum.Bence kimse umursamıyor.Birinin sırtını sıvazlıyorlar hadi itiraz edelim,şikayetlerimizi iletelim diye geriye dönüp bakıldığınd a ortada kalan bu işe önayak olan oluyor.Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye.Özellikle -tabiiki böyle olmayanları tenzih diyorum söylediklerimden-ilköğretimdeki %99 müdür ve öğretmenler tamamen idare-i maslahatçı bir yapı sergiliyorlar ve bunun aksi yönde mücadele edenleride aralarında barındırmıyorlar.İşin vehameti kitaplardaki yanlışlardan önce bu tip adamların çocuklarımızı yetiştirecek olmasından kaynaklanıyor.Bir öğretmen çocuk soru sorduğunda ne bileyim ben diye cevap veriyorsa ve eğitim ve öğretimde herşey paraya endekslenmişse o sistemde zaten hayır yoktur.Kitaplarda yanlışlıklar olsa ne olur olmasa ne olur.Zaten iyi ,kaliteli,kültürlü ve kendini çağın gereklerine göre kendini yetiştirmiş olan öğretmen bunu düzeltir.Tabiki bu arada aynı düzeysizlikteki velileri de unutmamak gerekiyor yani her şey tek taraflı değil.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.