Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Çukurova’da pamuk ekimi, elle toplamanın yerini hasat makinesinin almasının ardından yeniden artmaya başladı. 32 bin hektara kadar azalan ekim sahası bu yıl 51 bin hektara çıktı.

 

ADANA - Çukurova’da pamuk üretim alanları, verimi artıran, zamandan kazandıran ve işçilik maliyetini düşüren pamuk toplama makinelerinin kullanılmaya başlamasıyla yeniden genişliyor.

 

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, “3-4 yıl önce bu makineleri kullansaydık bugün pamuk ekim sahaları daha da artmış olurdu, geçen yıl sembolik olarak çiftçinin tanıştığı pamuk toplama makinesi rağbet gördüğü için bu yıl hasat döneminde Adana Bölgesinde 70 makine hasat yapmakta” dedi.

 

 

500 İŞÇİNİN YAPTIĞI İŞİ YAPIYOR

Barut’un verdiği bilgiye göre, ortalama 80-100 dekar arasında pamuk toplayan makineler, hasat döneminde 500 mevsimlik tarım işçisinin topladığı kadar pamuk topluyor. 100 dekar bir tarlanın 40 işçi ile 10 günde 8 bin YTL masrafla toplanabildiği Çukurova’da makine ile bu alan bir buçuk günde 6 bin 500 YTL’ye toplanabiliyor.

 

Çukurova’da pamuk tarlaları çevrelerine kurulan mevsimlik işçi çadırları bu nedenle azalmaya başladı. Sayıları geçmiş yıllarda on binlerle ifade edilen Doğu ve Güneydoğudan gelen mevsimlik tarım işçilerinin sayısı ise bu yıldan sonra iyice azalmaya başladı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.