Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Yan gelip yatma yerleri

Aslında konu eskidi bile. Eskimekle kalmadı yerini büyük bir hızla yeni incilere bıraktı. Yan gelip yatma ile ilgili pek çok yazı yazıldı ama ben de bir iki ek yapmadan duramadım.

Başbakanımız son derece haklı.

Askeriye tabii ki yan gelip yatma yeri değildir (en azından, kıymetlimin anlattıklarına bakılırsa orada pek yan geldirmiyorlar adamı).

Ayrıca ikinci sözü de son derece doğru: Makamlar da yatma yeri olamaz. İster sultanıyegâh olsun, isterse hicaz; makamlarımız o kadar hüzünlü, öyle içlidir ki hep, dinlerken hemen ayağa kalkmak, hayatın o dikey kederini yaşamak istersiniz.

Başbakanlığın yan gelip yatma yeri olmadığı konusunda da Sayın Başbakan’la yüzde yüz hemfikiriz. Hem Ankara’nın yol ve düşünce trafiği malum; o kadar gürültü içinde yatılır mı hiç?

“Orada yatılmaz, burada yatılmaz. O zaman biz nerede yan geleceğiz kardeşim?” diyenler olabilir...

Birkaç öneri sunmak isterim;

Mesela, ağaç gölgeleri (Bir klasiktir. Dünyanın ne kadar güzel bir yer olduğunu düşünürsünüz yatarken).

Sanat çevreleri (İsteseniz yıllarca hiçbir iş yapmadan ödenek alabilir, aynı fikirleri papağan gibi tekrarlayarak entelektüel ortamlarda başarıyla salınabilirsiniz. Yatmanın en büyük kazancı çeneye güç vermesidir. Yatmadan üretenler kim için çalışıyor ki sahi?)

Gazete köşeleri (Üç beş klişe cümleyi döndürüp dolaştırıp tekrarlar, arada da gündemdeki birileri ya da toplumun sevip, saygı duyduğu birilerine hakaret ederseniz tadından yenmez. Hele bir de pervasız ve cahilseniz, sizden iyisi yok. Yürürsünüz valla).

İnternet siteleri (Üretmeden tüketmeyi şiar edinmiş genç kardeşlerimiz için icabında yumuşacık bir yatak işlevi görür bu siteler. Arkadaşlarımız pijamalarını giyer -bazen giymez, hiç değişmez- sabaha kadar o site senin bu site benim dolaşırlar. Arada gerçek isimlerini yazmaya mecbur olmadıkları forumlara girip ona buna çamur atmayı da ihmal etmezler tabii).

Parlamento ve Uluslararası Kongreler (Takdir edersiniz ki benim gibi bir “yeni yetmenin” fikir beyan etmesine bile hacet yok; sayın vekillerimiz sık sık uyuklarken yakalanıyorlar çünkü. Eh, tempo yoğun tabii, arada dinlenmek gerekiyor).

Yorgancı dükkânları (Aslında bu konuda biraz kararsızım. Artık yorgancı dükkânları da yok zaten. Ama fena bir seçenek olmadı sanki).

Demek ki neymiş?

Başbakanımızın sözlerinden alınıp gücenmeye gerek yokmuş. İnsan yatmayı kafaya koymaya görsün; gözünden hiçbir müsait yer kaçmaz vallahi.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.