Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 19 yıl SOSYOLOJİK AÇIDAN BU SORUNU DİLLENDİRMEMİZİN ASIL NEDENİ İNSANLARI KATEGORİZE ETMEDEN ( LAZ, ARAP, ZAZA VESAİRE ), İNSANLARI SIRF İNSANİ NİTELİKLERİNE GÖRE İYİ, KÖTÜ VESAİRE ANALİTİK ÇERÇEVEDE ELE ALMAK ZORUNLULUĞU. BÖYLE YAPILMADIĞI TAKDİRDE BİR KISIM KÖKSÜZLER İNSANLARI HİTLER MİSALİ KATEGORİZE EDEREK İNCELİYOR VE İNSANLARI İNCİTİYOR. BU KİŞİLER FARNSIZ İHTİLALİ TRENİNİN GEÇ KALMIŞ YOLCULARI OLARAK NASIL BİR HATA YAPTIKLARINI DA FARK EDEMİYORLAR. İNSANLARIN KARDEŞLİĞİ VE SEVGİ ÇEMBERİNİN BÜTÜN İNSANLIĞI KUŞATMASINI YÜCE ALLAHTAN TEMENNİ EDİYORUM. BU MİLLETİN MİLLET OLMASINI SAĞLAMIŞ NE KADAR ŞEHİTİMİZ VARSA HEPSİNE BU İFTAR VAKTİNDE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM. KÖK KAVRAMI BUNDAN ÇOK DEĞİL, YAŞLI DÜNYAMIZIN SON BİR KAÇ YÜZYILI ÖNCESİNDE İNSANLARIN KİMLİKLERİNİ BELİRLEMEDEKİ ALETLERİ BUGÜNKÜ KİMLİK BELİRLEMEMİZDEN ÇOK FARKLIYDI. ÖNCELİKLE BİR İNSANIN KÖK KAVRAMINI İYİ ANLAYABİLMESİ İÇİN BEN KİMİM, YA DA BENİM HÜVİYETİM, KİMLİĞİM NEDİR SORUSUNU ENİNE BOYUNA DÜŞÜNMESİ İCAP ETMEKTEDİR. BUGÜN DÜNYAMIZDA KİMLİK UMUMİYETLE IRK OLARAK KENDİSİNİ YANSITMAKTADIR. İPTİDAİ BİR GÖRÜŞ OLAN IRKLARIN ÜSTÜNLÜĞÜ DÜŞÜNCESİ BU GÖRÜŞLE DESTEKLENMEKTE VE DÜNYADA ÇEŞİTLİ SAVAŞLARIN OLUŞUMUNA SEBEBİYET VERMEKTE, TERÖR HADİSELERİNİ KÖRÜKLEMEKTEDİR. FAKAT BU DURUM ÜLKEMİZ İÇİN AYNI DERECEDE AÇIK BİR TANIMA KAVUŞAMIYOR. BUNU NEDENLERİNİ İNCELEMEDEN ÖNCE ANAHTAR KELİMELERİMİZE BAKALIM ; IRK ; ASLEN ARAPÇA OLAN KELİMENİN BU DİLDEKİ TEMEL ANLAMI DAMAR’DIR. MİLLET ; ASLEN ARAPÇA OLAN KELİMENİN TEMEL ANLAMI DİN BİRLİĞİDİR. KURANDA İBARHİM MİLLETİNDEN BAHSEDİLİR VE İNAN HERKESİN İBRAHİMİN MİLLETİNİN BİRER MÜNTESİBİ OLDUĞU KABUL EDİLİR.. VE İBRAHİM MİLLETİ ÖVÜLÜR. LAKİN KELİME BÜYÜK İHTİLALDEN EVVEL OSMANLI DEVLETİ TARAFINDAN NATION KELİMESİNİN BİR KARŞILI OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR. LAKİN MİLLET BU DÖNEMDE IRK ANLAMINDA KULLANILMAMIŞTIR. ( İTTİHAT TERAKKİ DÖNEMİ UYGULAMALARINDA BİLE AÇIKÇA BİR IRK TANIMLAMASI YOKTUR. ZATEN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATINDA BİR IRKÇILIK EDEBİYATI YOKTUR. BUNU ŞU ANLAMDA BELİRTMEK GEREKİR, BİR SIRP İÇİN BİR BOŞNAK YA DA HIRVAT ÖLDÜRMEK SIRADAN BİR HADİSE OLARAK EDEBİYATINDA YER ALABİLİR. BU TÜRK EDEBİYATINDA OLMAYAN BİRŞEYDİR. TÜRK EDEBİYATINDA DAHA ZİYADE MÜSLÜMAN KAFİR ÇATIŞMASI BELİRGİNDİR. İSLAMİYET ÖNCESİ EDEBİYATTA DA BİR TÜRK BODUNU VARDIR, AMA BU TÜRK BİR SIFAT OLARAK GÖZE ÇARPMAKTADIR. YANİ BUGÜN BU AD İLE ANILAN BİR MİLLET EN AZINDAN ŞU ANDA BİLDİĞİMİZ KADARI İLE NAMEVCUTTUR. LAKİN HENÜZ GÖKTÜRK KAĞANLIĞI DÖNEMİNDEN BU YANA GÜÇLÜ, KUVVETLİ ANLAMINDA BİR SIFAT OLARAK MERKEZİ ASYADA BULUNAN KAVİMLERİN BİR ÜST KİMLİĞİ OLARAK KULLANILMIŞTIR. BUGÜN DE AŞAĞI YUKARI BU KULLANUM BÖYLEDİR, BİR AZERİ TÜRKÜM DEMEZ, BUNU ZUL GÖRÜR, ANCAK AZERİ TÜRKÜYÜM DER. ANADOLUDAKİ OĞUZLAR DA DİĞER BOYLAR GİBİ BU ÜST YAPIYI, TÜRK ÜST KİMLİĞİNİ BENİMSEMİŞTİR. YANİ ŞİMDİ HİÇBİR OĞUZ IRKINA MENSUP BİR BİREY BEN OĞUZUM DEMEZ , TÜRK MİLLETİ ÜST KİMLİĞİNİ KABUL EDER. KÖK KAVRAMINA GELİNCE KÖK KAVRAMI IRKLARIN BİRBİRLERİNE KARŞI OLAN ÜSTÜNLÜKLERİNİ REDDEDER. ÇÜNKİ KÖKLÜ İNSAN BİREY OLARAK TOPLUMDA PAYLAŞIMCIDIR. KENDİSİNDEN ÖNCE GELEN NESİLLERİN BİRİKİMİNE KARŞI DUYARSIZ OLAMAZ. BÖYLE DAVRANDIĞI İÇİNDE KÖKLÜ İNSAN DEVLET DÜŞMANI DEĞİLDİR. DEVLET İÇERİSİNDE YANLIŞ YAPAN İNSANLARDAN HESABINI SORAR LAKİN DEVLETİ YIKMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCE İÇERİSİNE GİRMEZ. BÖYLE BİR HAREKETİN BİNLERCE MASUM İNSANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİ KÖKLÜ İNSANI TERÖRDEN UZAK TUTAR. KÖKSÜZ İNSAN İSE İÇERİSİNDE BULUNDUĞU MİLLETİN BİR FERDİ GİBİ HARKET ETMEKTENSE ONU REDDETMEĞE GAYRET EDER, TOPLUMU, DEVLETİ, MİLLETİ, KENDİNE YABANCI ADDETMESİ ZAMANLA HASTALIKLI DÜŞÜNCEYİ BEYNİNDE BÜYÜTÜR. BİR ZAMANLAR YALNIZCA SEMPATİ BESLEDİĞİ BİR TERÖR HADİSESİNİN, ZAMANLA MÜNTESİBİ OLUR VE BELKİ PEK ÇOK İNSANI KATLEDİP SONUNDA KENDİ HAYATINA DA NİHAYET VERİR. KÖKSÜZ İNSANLAR İÇERİSİNDE YAŞADIĞI DEVLETİN YANLIŞLARINA DEVLET İÇERİSİNDE ÇÖZÜMLER BULMAKTAN ZİYADE DEVLET HARİCİNDE ÇÖZÜMLER BULMAYA ÇALIŞIR. BU DA KÖKSÜZ İNSANI YA TERÖRİST OLMAYA SEVKEDER YA DA YABANCI DEVLETLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIP KENDİ VATANDAŞLARI ALEYHİNE ÇALIŞMAYA İTER. KÖKSÜZLÜĞÜN KÖK SALMASI İÇİN BİR TOPLUMUN TEMEL YAŞAM BİÇİMİNE KARŞI HAREKETTE BULUNMAK GEREKİR Kİ BU TOPLUMDAN TOPLUMA DEĞİŞİR. ÖRNEĞİN İRAN’DA AŞIRI DİNCİLİĞE KARŞI ÇIKMAK BİR KÖKLÜLÜK İKEN TÜRKİYEDE DİNDARLARIN HAKLARINI SAVUNMAK BİR KÖKLÜLÜK. YANİ KÖKLÜ BİR İNSAN İRANDA PROFAN, TÜRKİYEDE DİNCİ KABUL EDİLEBİLİR. YAHUT KÖKLÜ BİR İNSAN ÜSKÜDARDA SOLCU, KADIKÖYDE DİNCİ, ÜMRANİYEDE IRKÇI KABUL EDİLEBİLİR, BU ONUN KÖKLÜLÜĞÜNDENDİR. KÖKLÜ İNSAN TARİHİ OLDUĞU GİBİ KABUL EDER ; ONU ÖNCELİKLE ANLAMAYA ÇALIŞIR. YANİ ONA GÖRE ŞEYH BEDRETTİN SOSYALİST FALAN DEĞİLDİR. OLDUĞU GİBİDİR, YANİ BİR OSMANLI DİN ALİMİ. BU KONUN ÖRNEKLERİNDEN YOLA ÇIKARAK KÖK KAVRAMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR. BOZAN, SEVGİYLE KAL.
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 19 yıl Oldum olası ben bunu anlıyamıyacağım.. Neden insanlar ırkçılık yaparlar ki.. Kim ben ari bir ırktan geliyorum iddasında bulunabilir ki.. Ayrıca gelseniz ne olur ? Ben TÜRK üm diyorum ve kendi soy tarihimi araştırdığımda kökenlerimin taa karluk- yagma çiğil Türklerine dayandığını öğrendim ( Tarihte kurulan ilk müslüman türk devleti Karahanlıları oluşturan boylar ) ama hiç emin olamadım ya da emin olmamın bana ne fayda getireceğiyle ilgilenmedim... Hangimiz diyebilri ki dedemin dedesinin dedesi de özbe öz Türk ya da kürt veya soyu her ne ise ari olduğunu idda edebilir.. Belki sülalemdeki dedelerimden biri başka uyruktan biriyle evlenmiştir ? Bunun olup olmadığını asla bilemeyiz ki? Gerçekten damarlarımda ki kanın bir ırkı olup olmadığıyla neden ilgileneyim ki bunun bana ne faydası var . Şu anda yaşadığım topraklarda ekmeğini yediğim devletimin adı her ne ise ben oyum . Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.. Atalarımız yııllarca bu isimlerle anılan devletler kurmuşlar ve bizler başka milletler tarafından hep bu isimle anılmışız Türk. kökeni Törk olan bu kelime ki anlamı sarı adam manasına gelir ( Orta asya Türkleri sarı saçlı insanlardı ) bu isimle anılmaktan rahatsızlık duyan zihniyeti ve bu ismin fanatikliğini yapan zihniyetide asla anlıyamıyacağım.. Yaşadığın topraklara sana hizmet veren devletine ve seni gözeten askerine saygı duymayan zihniyetede asla saygı göstermiycem...
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 19 yıl kök tarifinin karakökünü alalım istersen sevgili bozan amca.. Sonuçta hepimiz insanız ve insanca yaşamak hepimizin hakkı ister müslüman ister ecnebi hepimizin ortak paydası var buda insan olmamız. sevgiyle yaklaşımımız kalışımız neden bizden olana. bizim gibi düşünmeyen insanların varlığı zenginlikmidir yoksa fazlalıkmı? düşünsene dünyada ki herkes bozan gibi düşünüyor yada ne bilim benim gibi bence benim gibi birisi fazla bile bu dünyaya kaldıki ikincisi forumun bir kenarında bana ucuz kahraman demişin. insanları sevmek insan oldukları için hakkettiklerini istemek ve bunu ifade etmek ucuz kahramanlıksa ben KAHRAMANIM.. sevgiyle kal Oldum olası ben bunu anlıyamıyacağım..Neden insanlar ırkçılık yaparlar ki.. Kim ben ari bir ırktan geliyorum iddasında bulunabilir ki.. Ayrıca gelseniz ne olur ? Ben TÜRK üm diyorum ve kendi soy tarihimi araştırdığımda kökenlerimin taa karluk- yagma çiğil Türklerine dayandığını öğrendim ( Tarihte kurulan ilk müslüman türk devleti Karahanlıları oluşturan boylar ) ama hiç emin olamadım ya da emin olmamın bana ne fayda getireceğiyle ilgilenmedim... Hangimiz diyebilri ki dedemin dedesinin dedesi de özbe öz Türk ya da kürt veya soyu her ne ise ari olduğunu idda edebilir.. Belki sülalemdeki dedelerimden biri başka uyruktan biriyle evlenmiştir ? Bunun olup olmadığını asla bilemeyiz ki? Gerçekten damarlarımda ki kanın bir ırkı olup olmadığıyla neden ilgileneyim ki bunun bana ne faydası var . Şu anda yaşadığım topraklarda ekmeğini yediğim devletimin adı her ne ise ben oyum . ya arman seni anlamak zor hakkatten neredeyse aynı şeyleri konuşutuğun insanlarla neden diğer topiclerde ters düşüyorsun anlamıyorum. onların hiçbiri farklı konuşmuyorki senin şu yukarıda yazdıklarından. kimse devlete mehmetciğe kurşun sıksın demediki ağızlarından çıkan tek kelime insanların kardeşliği yukarıda yazdıklarına göre sen buna ters düşmüyorsun nedir olay anlamış değilim. devletle herzaman aynı düşünceleri paylaşamak zorunda değilsindir. o daha çok vergi der sen yok bu fazla olur o daha çok sınırlama der sen ben sosyal haklarımı istiyorumdersin o sendika yok der sen sendika istersin. geçmiştede böyleydi şimdide böyle muhalefetimide eleştirimide yaparım devlete ama bunu silahla yapmam forumdaki kimsede silahlı olsun demiyor kan dökülerek barış sağlanmaz kan nefreti kini körüklemekten öteye gitmez. bu geçmiştede böyleydi.Daloğluna bakarsın Köroğluna bakarsın PirSultana bakarsın daha fazla geriye gitmeye gerek yok ATATÜRK e bakarsın. yeri geldiği zaman devletine ters düşebilirsin. ATATÜRK devletine ters düşmesydi sonuçları sen düşün artık.. herkes eleştirilebilir yeri gelir ATATÜRK ü de eleştirirsin bu yüzden yazının alt kısmını eklenti yapmadım.. sende sevgiyle kal..
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl kök tarifinin karakökünü alalım istersen sevgili bozan amca.. Sonuçta hepimiz insanız ve insanca yaşamak hepimizin hakkı ister müslüman ister ecnebi hepimizin ortak paydası var buda insan olmamız. sevgiyle yaklaşımımız kalışımız neden bizden olana. bizim gibi düşünmeyen insanların varlığı zenginlikmidir yoksa fazlalıkmı? düşünsene dünyada ki herkes bozan gibi düşünüyor yada ne bilim benim gibi bence benim gibi birisi fazla bile bu dünyaya kaldıki ikincisi forumun bir kenarında bana ucuz kahraman demişin. insanları sevmek insan oldukları için hakkettiklerini istemek ve bunu ifade etmek ucuz kahramanlıksa ben KAHRAMANIM.. sevgiyle kal ya arman seni anlamak zor hakkatten neredeyse aynı şeyleri konuşutuğun insanlarla neden diğer topiclerde ters düşüyorsun anlamıyorum. onların hiçbiri farklı konuşmuyorki senin şu yukarıda yazdıklarından. kimse devlete mehmetciğe kurşun sıksın demediki ağızlarından çıkan tek kelime insanların kardeşliği yukarıda yazdıklarına göre sen buna ters düşmüyorsun nedir olay anlamış değilim. devletle herzaman aynı düşünceleri paylaşamak zorunda değilsindir. o daha çok vergi der sen yok bu fazla olur o daha çok sınırlama der sen ben sosyal haklarımı istiyorumdersin o sendika yok der sen sendika istersin. geçmiştede böyleydi şimdide böyle muhalefetimide eleştirimide yaparım devlete ama bunu silahla yapmam forumdaki kimsede silahlı olsun demiyor kan dökülerek barış sağlanmaz kan nefreti kini körüklemekten öteye gitmez. bu geçmiştede böyleydi.Daloğluna bakarsın Köroğluna bakarsın PirSultana bakarsın daha fazla geriye gitmeye gerek yok ATATÜRK e bakarsın. yeri geldiği zaman devletine ters düşebilirsin. ATATÜRK devletine ters düşmesydi sonuçları sen düşün artık.. herkes eleştirilebilir yeri gelir ATATÜRK ü de eleştirirsin bu yüzden yazının alt kısmını eklenti yapmadım.. sende sevgiyle kal.. En başından beri bazı paranoya ve ya şaban arkadaşların bir türlü anlamadığı ya da anlatamadığım şey... Ben ırkçı ya da faşist değilim... Bu tip arkadaşlar sözüm ona devleti eleştiri kisvesi altında meşrulaşmamış düşüncelerin ve eylemlerin savunuculuklarını yapmaktalar ve Allah rızası için bir tanesi bile içten bir şekilde bölücü zihniyete bırak lanet okumayı o zihniyeti yuvarlak kelimelerle burada güya masum bir fikir haline getirmeye çalışmışlardır... Elbette devletini eleştireceksin ama masum insanlara kurşun sıkan terör örgtlerinin kuurluşlarını çok masum ifadelerle dile getirmek ve hemen bunun ardından derin devletten bahsetmek sinsi bir belden aşğı vuruştan başka bişi değildir... Daha öncede söylemiştim zannediyorum.. Kimse burada aptal değil .. Ha paranoya olanlar var şabanlarda var faşistlerde! ama aptallar yok herkes maskesin çıkarıp konuşacak ben bu açıdan sonuna kadar dürüstüm ve doğru bildiğimi söylemekten de hiç vazgeçmem.
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl En başından beri bazı paranoya ve ya şaban arkadaşların bir türlü anlamadığı ya da anlatamadığım şey... Ben ırkçı ya da faşist değilim... Bu tip arkadaşlar sözüm ona devleti eleştiri kisvesi altında meşrulaşmamış düşüncelerin ve eylemlerin savunuculuklarını yapmaktalar ve Allah rızası için bir tanesi bile içten bir şekilde bölücü zihniyete bırak lanet okumayı o zihniyeti yuvarlak kelimelerle burada güya masum bir fikir haline getirmeye çalışmışlardır... Elbette devletini eleştireceksin ama masum insanlara kurşun sıkan terör örgtlerinin kuurluşlarını çok masum ifadelerle dile getirmek ve hemen bunun ardından derin devletten bahsetmek sinsi bir belden aşğı vuruştan başka bişi değildir... Daha öncede söylemiştim zannediyorum.. Kimse burada aptal değil .. Ha paranoya olanlar var şabanlarda var faşistlerde! ama aptallar yok herkes maskesin çıkarıp konuşacak ben bu açıdan sonuna kadar dürüstüm ve doğru bildiğimi söylemekten de hiç vazgeçmem. arman unutma şunu forum da yada dünyadaki hiçbirkimse senin baktığın pencereden bakmak zorunda değil dünyaya.. diğer topicte de yine devam etmişin sanırım kronikleşti bu sende. şunu unutma insanlar bu foruma birşeyler paylaşmak için geliyorlar seninle uğraşmak için değil. herkesin kendine göre binbir derdi işi gücü var kimse seni asmak yada yargılamak için gelmiyor buna emin olabilirsin.
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl arman unutma şunu forum da yada dünyadaki hiçbirkimse senin baktığın pencereden bakmak zorunda değil dünyaya.. diğer topicte de yine devam etmişin sanırım kronikleşti bu sende. şunu unutma insanlar bu foruma birşeyler paylaşmak için geliyorlar seninle uğraşmak için değil. herkesin kendine göre binbir derdi işi gücü var kimse seni asmak yada yargılamak için gelmiyor buna emin olabilirsin. O halde kimse benimle uğraşmasın ...
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl O halde kimse benimle uğraşmasın ... beni çok güldürdün sende gül emi :D
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl beni çok güldürdün sende gül emi :D Ben sana her zaman gülüyorum ne demek seni bir kez güldürmüşsem lafımı olur
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl unutmadan yeşilvadi bizimdir :D bozan emmi kök konusunu biraz dağıttık ama sen toparlarsın artık kusurumuza bakma sevgiyle kal
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl unutmadan yeşilvadi bizimdir :D bozan emmi kök konusunu biraz dağıttık ama sen toparlarsın artık kusurumuza bakma sevgiyle kal Elbette eminim ne demek.. Tüm otlaklar sizin olsun..
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl Elbette eminim ne demek.. Tüm otlaklar sizin olsun.. unutma bütün medeniyetler su kenarlarında vede verimli topraklarda kuruldu ve gelişti :P
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl ÇÜNKİ KÖKLÜ İNSAN BİREY OLARAK TOPLUMDA PAYLAŞIMCIDIR. KENDİSİNDEN ÖNCE GELEN NESİLLERİN BİRİKİMİNE KARŞI DUYARSIZ OLAMAZ. BÖYLE DAVRANDIĞI İÇİNDE KÖKLÜ İNSAN DEVLET DÜŞMANI DEĞİLDİR. DEVLET İÇERİSİNDE YANLIŞ YAPAN İNSANLARDAN HESABINI SORAR LAKİN DEVLETİ YIKMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCE İÇERİSİNE GİRMEZ. KÖKSÜZ İNSAN İSE İÇERİSİNDE BULUNDUĞU MİLLETİN BİR FERDİ GİBİ HARKET ETMEKTENSE ONU REDDETMEĞE GAYRET EDER, TOPLUMU, DEVLETİ, MİLLETİ, KENDİNE YABANCI ADDETMESİ ZAMANLA HASTALIKLI DÜŞÜNCEYİ BEYNİNDE BÜYÜTÜR. KÖKSÜZ İNSANLAR İÇERİSİNDE YAŞADIĞI DEVLETİN YANLIŞLARINA DEVLET İÇERİSİNDE ÇÖZÜMLER BULMAKTAN ZİYADE DEVLET HARİCİNDE ÇÖZÜMLER BULMAYA ÇALIŞIR. BOZAN, SEVGİYLE KAL. Sevgili BOZAN beyefendi... Ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor diyesim geliyor ama olmaz,yazdıklarınızın ne anlama geldiğini kestirememişsin galiba.Yukarıdaki yazdıklarını bir daha oku...ne anlama geldiğini kestiremeyecek kadar saf olamazsın.Biri senin için CEMAATÇİ demişti ve haklıdır da... BU YAZILARI OKUYAN HERKES BİLİR Kİ HEDEF ATATÜRK'TÜR. Ağzından çıkanı ve yazdığını kontrol altına almanı dilerim...
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl Yazar KÖK KAVRAMI II MİSALLER / MESELLER. SOYKIRIM CİDDİ BİR KAVRAMDIR. SOYKIRIM, BİR IRKA, ULUSA KARŞI DÜZENLİ, PLANLI BİR YOK ETME GİRİŞİMİDİR. ULUSLAR ARASI HUKUKTA BİR TOPLUMA MAL EDİLEBİLECEK EN MÜHİM SUÇLARDAN BİRİDİR. HİTLER ALMANYASINDA YAHUDİLERE VE ÇİNGENELERE KARŞI UYGULANMIŞ OLAN DÜZENLİ ÖLDÜRMELER BİR SOYKIRIM ÖRNEĞİDİR. BENZER BİR HADİSE KURANDA DA MISIRLI KIPTİLERİN BURADA MUKİM YAHUDİLERE YAPTIĞI SOYKIRIM ANLATILIR VE BU OLAY KINANIR. YİNE SIRPLARIN TARİHTEN BU YANA ETRAFLARINDAKİ ULUSLARA YAPMIŞ OLDUKLARI DÜZENLİ ÖLDÜRMELER BİRER SOYKIRIM ÖRNEKLERİDİR. TARİH SIRPLARIN GEÇMİŞİNDEN BU YANA SOYKIRIMLA İLGİLİ YAPTIKLARINI KAYDETMİŞ OLMAKLA BERABER, DÜNYA EN SON BOŞNAK SOYKIRIMLARINDAN HABERDARDIR. BİR DİĞER SOYKIRIM ÖRNEĞİ DE İSPANYOLLLARIN GÜNEY AMERİKA İŞGALLERİNDE YEREL HALKI YOKETMELERİDİR. BUGÜN BİR BAŞKA PLANLI SOYKIRIMA UĞRAYAN MİLLET İSE KIZILDERİLİLER OLRAK BİLİNEN KUZEY AMERİKA YERLİLERİDİR. ERMENİLER ; BUGÜN ERMENİSTAN DENEN DEVLETTE YAŞAYAN 3.5/ 4 MİLYON ERMENİ, RUSLARIN YARDIMI İLE BUGÜNKÜ AZERBAYCAN TOPRAKLARININ YAKLAŞIK YARISINI İŞGAL ETMİŞ DURUMDALAR. ERMENİLER BUGÜN HUKUKİ BİR GEREKÇESİ OLMADAN TOPRAK İŞGAL EDEN BİR MİLLET OLMASINA RAĞMEN, HAKLARINDA CİDDİ BİR SUÇ DUYURUSU YA DA MAHKEME KARARI YOKTUR. ( SİVİL KURULUŞLAR DAHİL ). BUNUN EN ÖNEMLİ NEDENİ İSE ÜLKELERİ DIŞINDA YAŞAYAN ( BİLHASSA FRANSA, ALMANYA, A- BE-DE ) ERMENİLERİN Kİ SAYILARI KENDİ ÜLKE NÜFÜSLARININ YAKLAŞIK ÜÇ KATIDIR , BU ÜLKELERİN SİYASİŞERİNİ POLİTİK VE EKONOMİK LOBİ FAALİYETLERİ İLE YÖNLENDİREBİLMESİDİR. ERMENİ LOBİSİNİN İŞGALLERİNİ ÖRETMEK DIŞINDA BİR DİĞER FAALİYETİ DE TÜM DÜNYADA BİR İNFİAL UYANDIRARAK SÖZDE BİR ERMENİ SOYKIRIMI YAPILDIĞINA DÜNYA KAMUOYUNU İNANDIRMAK. ERMENİLERİN BU KONUDAKİ TEMEL İDDİASI OSMANLI DEVLETİ İLE RUSYA ARASINDA CEREYAN EDEN SAVAŞ ESNASINDA BİR KISIM ERMENİNİN YAŞADIKLARI DOĞU ANADOLU COĞRAFYASINDAN İMPARATORLUĞUN GÜNEYİNE ZORUNLU GÖÇE TABİ EDİLİRKEN BİR KISMININ HAYATINI KAYBETMESİDİR. İDDAANIN FANTAZİYE KAÇAN NKTASI İSE ERMENİLERE PLANLI, DEVLET ELİYLE ÖLDÜRMELERİN YAPILMASI YANİ SOYKIRIM UYGULANMASI. KAYNAKLAR. TÜRK TEZİNİ BURAYA YAZMADAN EVVEL KONUNUN KAYNAKLARINI İNCELEMEMİZ LAZIMDIR. ERMENİLER BUGÜN İÇİN ARŞİVLERİNİ DÜNYAYA AÇMADIKLARI İÇİN BU ARŞİV,KULLANILMAMAKTADIR. OSMANLI DEVLETİ ARŞİVLERİ İSE TÜM ARAŞTIRMACILAR İÇİN BUGÜN AÇIKTIR. DİĞER KAYNAKLAR İSE DÖNEMİN YAZILI BASINI VE BÖLGEYİ İNCELEMEYE GELEN HEYETLERDİR. BUNLARA BİR DE ENVER PAŞANIN BÖLGEDE KAMERA İLE ERMENİLERİN YAPTIKLARI KATLİAMLARI GÖSTERİR GÖRÜLÜ MALZEME VARDIR. ANCAK BUGÜN İÇİN MUHTEMELEN GENELKURMAY ARŞİVİNDE OLAN BU DÖKÜMANLAR BUGÜN BULUNSA BİLE İYİ KORUNAMADIĞI İÇİN KULLANIMI İMKANSIZDIR. İMDİ BU TEMEL KAYNAKLAR DIŞINDA KULLANILABİLECEK ANILAR, HATIRATLAR VARDIR. BUNLARA BİR DE İNSANLARIN ZİHİNLERİDEKİ ÖYKÜLERİ EKLEYEBİLİRİZ. İMDİ OSMANLI ARŞİVLERİNDE BÖYLE BİR SOYKIRIMA RASTLANILMAMIŞTIR. BUNU GEÇENLERDE BİR PANELİST ‘SİZ BELGELERİN BOYNUNA SARILIYORSUNUZ ŞEKLİNDE YORUMLADI’ LAKİN TARİHÇİLİĞİN YAPISI BUDUR, BELGELERE DEĞİL DE RÜYALARIMIZA MI İNANALIM. ŞAYET BELGELER ÖYLECE ORTADA OLMASAYDI, ERMENİSTAN GİBİ YAPSAYDIK, O TAKDİRDE ÇIKARIN BELGELERİ DENMEYECEK MİYDİ ? KONU UZAR. DEVAM EDELİM, DÖNEMİN YAZILI BASININDA DA SOYKIRIMLA İLGİLİ BİR HABER YOKTUR. GEZETELER YILLARCA TARANMIŞ LAKİN ERMENİŞLERİN İDDİALARINI DESTEKLEYECEK CİDDİ BİR DELİLE RASTLANMAMIŞTIR. OLAYLARI İNCELEMEK ÜZERE HEMEN AYNI TARİHLERDE BÖLGEYE GELEN HEYETLER DE SOYKIRIMLA İLGİLİ HİÇBİR İFADE KULLANMAMIŞTIR. SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TERİMİ ZATEN MUHDESTİR. ( SONRADAN ORTAYA ATILMIŞTIR. ) . İMDİ ERMENİ LOBİSİNİN DÜNYA KAMUOYU ÖNÜNE GETİRMEK İSTEDİĞİ İKİ NOKTA VAR BİRİSİ SOYKIRIMI KABUL ETTİRİP TANITMA, SONRA TAZMİNAT VE SONRA TOPRAK ALMA, BU MEŞHUR 3 T KURALI. BU ARADA BU OLAYLA DÜNYA KAMUOYU MŞGUL İKEN BİR AN ÖNCE AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAKİ İŞGALİ MEŞRULAŞTIRMA. ŞİMDİ GELELİM ÖRNEĞİMİZİN KÖKLÜLÜK İLE İLGİSİNE ; KÖKLÜ BİR İNSAN BU ÜLKEYİ BEĞENMEYEBİLİR, PEKALA MEVCUT SİSTEM HOŞUNADA GİTMEYEBİLİR. LAKİN TARİHTEN BİHABERKEN, BU TOPRAKLARDA 1 MİLYON ERMENİ ÖLDÜ DEMEZ. EN AZINDAN ARAŞTIRMADAN DEMEZ. ŞİMDİ ORHAN PAMUK NOBELOĞLU YAPTIĞI BU KONUŞMA İLE KİMLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTE ? BİLGİSİ OLMADIĞINI KABUL ETTİĞİ BU KONUDA NEDEN AVRUPA KAMUOYUNA VE ERMENİ LOBİSİNE IŞIK YAKMAKTA. İŞTE BUNLAR ORHAN PAMUK NOBELOĞLU’NU 40 KERE NOBEL ALSA, KİTAPLARI DEĞİL DÜNYADA MARSATA BİLE OKUNSA ONU KÖKSÜZ YAPMAKTA. MABADİ VAR. BOZAN. SEVGİYLE KAL
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 19 yıl Yazar KÖK KAVRAMI I MİSALLER / MESELLER II KÖKLÜ İNSAN KENDİ KÜLTÜR DEĞERLERİNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKARKEN BAŞKA KÜLTÜRLERİN ALETLERİNİ YA DA KAVRAMLARINI KENDİSİNE KOMPLEKS YAPMAZ. ZİRA KÜLTÜR ( HARS/ EKİN ) , TOPLUMUN TEMEL YAPISININ DIŞ DÜNYAYA AKSİDİR. YAPAY KÜLTÜR OLMAZ. YANİ BİR ALMAN HORON TEPEBİLİR LAKİN ALMAN KÜLTÜRÜNDE HORON VARDIR DİYEMEYİZ, ÇÜNKİ YOKTUR. BİR ALEMANN BOZLAK OKUYABİLİR, LAKİN ANVCAK BİR TÜRK BOZLAK OKURSA O ONUN KÜLTÜRÜNÜ İFADE EDER ZİRA ALEMANN LARDA BİR MUHARREM ERTAŞ YOKTUR, BINDAN SONRA OLSADA BU ONUN KÜLTÜRÜNÜN TEMEL AYPISI ADDEDİLEMEZ. BİR KIRGIZ İÇİN KIMIZ İÇMEK HAYATIN EN TABİ BİR ŞEYİ İKEN İNGİLİZLER BUNU KÜLTÜRLERİNDE BULAMAZLAR. BİR İNGİLİZİN KIMIZ İÇMESİ YALNIZCA İÇMEKTİR, BİR KIRGIZIN KIMIZ İÇMESİ BİNLERCE YILLIK BOZKIR MİLLETİNİN AK TOLGALARLA GEÇİT RESMİ DÜZENLEMESİDİR. KÖKSÜZLÜĞÜN BU ZAVİYESİNE PEK EHEMMİYETLİ BİR MİSAL VERMEK İSTİYORUZ. TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI RESMİ SİTESİ ANA SAYFASINDA TEPEDEKİ FOTOĞRAFI BİR İNCELEYELİM. SOLDAN SAĞA ; AYASOFYA, BEYAZIT KULESİ, PALMİYE, BALET, KÖŞK, OPERA ÇIĞIRAN BİR ADAM VE KADIN, NEMRUT DAĞI BÜSTÜ, ALBAYRAK VE ATATÜRK BÜSTÜ. BUNLARDAN ATATÜRK BÜSTÜ İLE ALBAYRAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE KÖKLEŞMİŞ İKİ SİMDEDİR, KÖŞKÜ DE BU TOPRAKLARIN BİR KÜLTÜRÜ OLARAK BURAYA DAHİL EDELİM. PEKİ PALMİYEDE BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR AĞACI OLMASA DA TURİSTLERİ KANDIRMAK İÇİN ORAYA KONMUŞ DİYELİM. YA O BALETE NE DEMELİ , YA DA O OPERAYA NE DEMELİ. BUNLAR KİM. BU KÜLTÜRÜN NERESİNDELER. BİR ALMAN YA DA İNGİLİZ KÜLTÜRÜ TANITIM SİTESİNDE SAZ EKİBİ OLUR MU ? İŞTE BU TÜR MAYMUNLUKLAR ANCAK KÖKSÜZLÜK KAVRAMI İLE İZAH EDİLEBİLİR. BOZAN SEVGİYLE KAL.
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 19 yıl SOLDAN SAĞA ; AYASOFYA, BEYAZIT KULESİ, PALMİYE, BALET, KÖŞK, OPERA ÇIĞIRAN BİR ADAM VE KADIN, NEMRUT DAĞI BÜSTÜ, ALBAYRAK VE ATATÜRK BÜSTÜ. BUNLARDAN ATATÜRK BÜSTÜ İLE ALBAYRAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE KÖKLEŞMİŞ İKİ SİMDEDİR, KÖŞKÜ DE BU TOPRAKLARIN BİR KÜLTÜRÜ OLARAK BURAYA DAHİL EDELİM. PEKİ PALMİYEDE BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR AĞACI OLMASA DA TURİSTLERİ KANDIRMAK İÇİN ORAYA KONMUŞ DİYELİM. YA O BALETE NE DEMELİ , YA DA O OPERAYA NE DEMELİ. BUNLAR KİM. BU KÜLTÜRÜN NERESİNDELER. BİR ALMAN YA DA İNGİLİZ KÜLTÜRÜ TANITIM SİTESİNDE SAZ EKİBİ OLUR MU ? İŞTE BU TÜR MAYMUNLUKLAR ANCAK KÖKSÜZLÜK KAVRAMI İLE İZAH EDİLEBİLİR. BOZAN SEVGİYLE KAL. walla çok güldürdünüz beni sizde gülün emi ist belediyesi hollandadan tonlarca gül getiriyor ve ist en güzel meydanlarını süslüyor şimdi bu köksüzlük kavramınamı giriyor ? sanat evrenseldir bari ona müdahale etmeyin baletler opera sevenlerdemi şimdi köksüz oldu Palmiyelerde nasibini almıs ne diyim bilmem gercekten insanı çok güldürüyorsunuz artık
Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 19 yıl bozan, sevdiklerini köke bağlamış ve sevmediklerini ise ne haliniz varsa görün demiş. ne güzel bir kök tanımı ama kendi fikrinle kök tanımını ikiz yapıp millete sunmak. kök ile ilgili bir tanım da ben yapayım; kendine ait olmayan'a sıkı sıkı sarılmak.(özellikle fikir)
Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 19 yıl Yazar KÜLTÜR KAVRAMI I KÜLTÜRSÜZLÜK SORUNU CULTURE ELBETTE DAHA DERİNİNE İNDİĞİMİZDE DOĞRUDAN TARIMLA İLGİLİDİR. TO CULTİVATE, TO CULT VS. BUNDAN NAŞİ O ZAMANLAR KARŞI ÇIKANLAR DA OLSA GÖKALP’İN HARS TERİMİ KÜLTÜRÜ KARŞILAR. HARS ; TARIM YAPILAN YERE , TARLAYA GÖNDERME YAPAR. GÖKALP BU TERİMİ ELBETTE FARNSIZCCADAN ÖĞRENDİĞİ LATİNLİ BİR TANIM OLNA KÜLTÜRÜ KARŞILARKEN ÖZENLE SEÇMİŞTİ, LAKİN TÜRKLERİN KÜLTÜRÜ YOK MUYDU ? KELİME OLARAK UYGULAYABİLECEĞİMİZ KÜLTÜRÜ KARŞILAYAN BİR KELİME MEVCUT OLSA BİLE TARIM MENŞELİ BİR OLUŞUMU, ÖRGÜTLENMESİ, TEŞKİLATI YOK MUYDU ? BUNU DEVAM EDEN BAHİSTE ELE ALALIM. ARAP DİLİ KÖKENLİ HARS KELİMESİNİ ARAPLARIN KULLANMADIĞI BİR ANLAMDA ONUN MANASINI TÜRKÇELEŞTİREREK KULLANAN GÖKALP OLMUŞTU. KÖKSÜZLER İSTEMESE DE ! TÜRKLER HAKİMİYETLERİ ALTINDAKİ COĞRAFYADA REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİP İDARE-İ CUMHURİYEYE GEÇTİKLERİNDE ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE TÜRK DİLİ HAREKETLERİNE DE BİR HIZ VE İVME KAZANDIRMIŞLARDIR. İŞTE BU HIZIN BİR ETKİSİ İLE BİZ HARS KAVRAMININ YERİNE ONA ÖYKÜNEREK ÇIKARILAN YANİ BİR KAVRAMA KAVUŞTUK ; EKİN. ARTIK KÜLTÜR VE EKİN VE HARS VARDI. LAKİN ZAMANLA MİLLİ YAKLAŞIM KÖKSÜZLERİN ISRARLI ÇABALRI İLE BEYNELMİLEL KAVRAM OLAN KÜLTÜRÜ ONA ÖYKÜNEREK OLUŞTURALAN HARS VE EKİN KAVRAMLARININ ÜZERİNE ÇIKARDI, BUGÜN RESMİ AĞIZLAR BİLE KÜLTÜRLÜLEŞİRKEN EKİNLEŞMEYİ ÇOKTAN REDDETMİŞTİR, DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR. TEMEL KAVRAMLARDAN, KULLANDIĞIMIZ TEMEL EŞYA ADLARINDAN, YAŞAYIŞ TARZIMIZA KADAR ARTIK BİRBİRMİZE BENZİYORUZ, VE ARTIK FAZLACA BENZİYORUZ. BU BELKİ DE ÖNÜMÜZDEKİ ON YILDA ARTARAK DEVAM EDECEK CİDDİ RUHİ SORUNLARIN DA TEMELİNİ TEŞKİL EDECEK. ZİRA FARKLILIKLAR OLMADAN İNSANIN ÇEVRESİ BENZERLİKLERDEN ÖRÜLÜ BİR ZİNDANA AKMAKTA. ÇAĞIN EN BÜYÜK HAPİSANESİ HAKİKİ ANLAMDA DÜNYA OLMAK ÜZERE. FARKLILIKLARIN YOK EDİLDİĞİ BİR DÜNYADA YAŞAMAK IZDIRABI DAHA ŞİMDİDEN KÖKLÜ İNSANLARI TEDİRGİN ETMEYE BAŞLAMIŞTIR. TÜM İNSANLIĞIN KÜLTÜRLÜLEŞTİĞİ BİR ANDA HARSIN, EKİNİN ORTADAN KALKTIĞI BİR ANDA ARTIK TÜM İNSANLIĞIN HAKİKİ MANADA KÜLTÜRSÜZLEŞTİĞİNİ İDDİA EDEBİLİRİZ. BUNU BİR DE MİSAL İLE DİLLENDİRELİM , İHTİYAÇ VARDIR. DÜNYANIN BÜTÜN HALKLARININ KITA AVRUPASI HALKLARI GİBİ, YA DA BİR RUS GİBİ BALE YAPTIĞINI DÜŞÜNELİM. BÜTÜN DEVLET SAHİBİ, BAHT SAHİBİ , OLAN KİŞİLERİN DE BUNU BİR DEVLET POLİTİKASI ADDETTİKLERİNİ FARZ EDELİM VE NETİCESİNDE HALAYI, SİN SİNİ, HORONU YERYÜZÜNDEN KALDIRALIM, SİZCE BU DÜNYA NE KADAR ÇEKİLESİ BİR YER OLUR ? BOZAN SEVGİYLE KAL.
Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 19 yıl bir kaç topicte hala ısrarla çamur at izi kalsın davranıslarını sürdürmektesin benim bir ismim var eger benle bir sorunun oldugunu düşünüyorsan ismimi muhatab alıp sorarsın kötü söz sahibine yakısırmıs bende tüm söylediklerini sana iade ediyorum sayın köklü bozan
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 19 yıl Yazar bozan, sevdiklerini köke bağlamış ve sevmediklerini ise ne haliniz varsa görün demiş. ne güzel bir kök tanımı ama kendi fikrinle kök tanımını ikiz yapıp millete sunmak. kök ile ilgili bir tanım da ben yapayım; kendine ait olmayan'a sıkı sıkı sarılmak.(özellikle fikir) KÖK TANIMIM, KÜLTÜRSÜZLÜK TANIMIM, DEVLETSİZLİK TANIMIM, BAHTSIZLIK TANIMIM, TARİHSİZLİK TANIMIM, KÖKSÜZLÜK TANIMIM ORTADA , FORUMUN İLGİLİ NOKTALARINDADDIR. BEN BİRİLERİ BEĞENSİN İÇİN BUNLARI YAZMIYORUM. AYRICA SENİN DEDİĞİ KAVRAM KÖK DEĞİL, YABANCILAŞMA VE ASİMİLE OLMADIR. BİR BİREY OLARAK İNSAN KENDİ TOPLUMUNA YABANCI BİR HALE GELEBİLİR, ÖREĞİN ORHAN PAMUK NOBELOĞLU GİBİ, O ZAMAN BU KİŞİYE KÖKSÜZ BİR YABANCI DİYEBİLİRİZ, VE BİZ DERİZ. İSTER BEĞENİRİSNİZ İSTER BEĞENMEZSİNİZ. VARSA BİR TANIMINIZ , FİKRİNİZ, KOPYALAMADAN, DÜŞÜNEREK , AÇIKLIKLA İFADE EDERSİNİZ. BOZAN SEVGİYLE KAL. bir kaç topicte hala ısrarla çamur at izi kalsın davranıslarını sürdürmektesin benim bir ismim var eger benle bir sorunun oldugunu düşünüyorsan ismimi muhatab alıp sorarsın kötü söz sahibine yakısırmıs bende tüm söylediklerini sana iade ediyorum sayın köklü bozan SEVGİLİ ŞEVVAL, YİNE HAYAL GÖRÜYORSUNUZ. SİZİNLE İLGİLİ BİR İLETİ GÖNDERDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM. NEDEN ISRARLA BENİMLE UĞRAŞMAK İSTEDİĞİNİZİ ANLAMIYORUM. BENİM TANIMLARIM ORTADADIR, YİNELİYORUM, TARİHSİZLİK, KÖKSÜZLÜK, KÜLTÜRSÜZLÜK VESAİRE, İLGİLENDİĞİNİZ BİR ŞEY VARSA EKLERSİNİZ, BURASI ÖZGÜR BİR FORUM ORTAMI. LÜTFEN GEREKSİZ YERE BİZE SATAŞMAYIN, GÜL, GÜL GEÇİNMEK VARKEN NEDEN BÖYLE SALDIRGAN DAVRANIYORSUNUZ ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM. BOZAN SEVGİYLE KAL.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.