Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tolkien’in romanını oğlu tamamladı


marti_name

Önerilen İletiler

Tolkien’in romanını oğlu tamamladı

Ünlü İngiliz edebiyatçı, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yazarı J.R.R. Tolkien’in 1918 yılında yazmaya başlayıp sonra yarıda bıraktığı romanını oğlu bitirdi.

 

İSTANBUL - Christopher Tolkien, “Children of Hurin -Hurin’in Çocukları” adlı romanı babasının notlarından faydalanarak tamamladı ve “Orta Dünya”nın kapılarını bir kez daha araladı. Kitabın gelecek baharda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

Yüzüklerin Efendisi” üçlemesini edebiyat dünyasına kazandırarak Hobitler ve Elflerle kuşatılmış “Orta Dünya”nın kapılarını edebiyatseverlere aralayan J.R.R. Tolkien’in bitiremediği bir başka masal, ölümünden yıllar sonra okurlarıyla buluşuyor.

 

Hayatını babasının eserlerine adayan oğlu Christopher Tolkien, babasının başladığı ancak ölümünden önce bitiremediği “Children of Hurin -Hurin’in Çocukları” adlı kitabı tamamladı.

 

“Hurin Çocukları” da “Yüzüklerin Efendisi”nde olduğu gibi Hobitler ve Elflerle dolu “Orta Dünya”da geçiyor ve Tolkien hayranlarınca orta dünyanın en eski efsanesi olarak nitelendiriliyor.

 

Ancak ünlü yazarın oğlunu, babasının mirasına ihanet etmekle suçlayan Tolkien hayranları da var. Kimsenin “Orta Dünyan”daki gizemi ve sırrı Tolkien gibi kağıda dökemeyeceğini düşünen Tolkien hayranları, oğluna tepkili.

 

Kitabı babasının notlarına dayanarak 30 yılda tamamladığını belirten Christopher Tolkien, ise “Hurin’in Çocukları”nın da Tolkien hayranlarının beğenisi kazanacağı görüşünde.

 

Daha önce sadece bazı bölümleri yayınlanan “Hurin’in Çocukları” ilkbaharda yepyeni uzun versiyonuyla raflardaki yerini alacak.

 

 

2464881zp6.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.