Φ hayal_et Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 bu yil din dersi sectim konu muslumanlikla basladi turk olmam siniftakilere gore musluman olmam anlamina geliyoo kuranla basladik gelen son kitap ve hz muhammet tarafindan dip not hz muhammet yazi yazmayi bilmez ama zeki biri insanlari nasil kandiracagini biliyo diger din kitaplarindan kopya cekip biraz da kendisi ekleyip baskasina yazdirmis sonra tanridan demis... ders 2;muslumanalrda domuz yasak cunku dolap yokmus ve kokuyomus ondan yasaklanmis ders3:alkiol yasak cunku icen muslumanlar azitiyomus ondan yasaklanmis ders4:istedikleri kadar kadin alabilirlermis cunku hz muhammet ole yapmis ama o kadinlar kimsesiz olmasin diye yapiyomuss buarada hz muhammetin kadin duskunlugu konusuldu ve musluman gelenekleri.... gelelim turkiyedeki din derslerime secemem cunku din dersi zorunlu:!!! hristiyanlar tamamen kafirdir demisti hocamiz derste onlarin hic bir yerde yeri yok yanicaklar yani sanslari yok.... tanri insanlari ozgur birakmis ama ona inanmayanlari yada dine inanmiyanlari yakmakla suclamis tuhaf bir celiski!!! simdi ben tanriya inaniyorum ama dinde yaninda esentiyon gibi zorunlu mu oluyo? iki farkli medeniyetlerdeki din dersleri yada inandim diyelim hristiyan oldum eglisime gidiyorum ama yine yancam ne hayrini gorcem ben bu dinin ya musluman olsam dahada kotu ......................................................................... simdi sonuc olarak;dini gereksiz buluyorum belkide bole kusursuz bir dunyada yasamamiz insanalra ille bunun arkasinda bir yaratici olma hissi verebiliyor ve yanindaki dini...benim icin din yobazlik ve gericilik Dan Brown'un melekler ve saytanalr kitabindaki gibi din ilerlemeye karsi... ps;en gicik oldugumda Ataturku kotuleyen din ogretmenleri olmustur..sizce niye? Alıntı
Misafir €L€KTRO_777 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 bu yil din dersi sectim konu muslumanlikla basladi turk olmam siniftakilere gore musluman olmam anlamina geliyoo kuranla basladik gelen son kitap ve hz muhammet tarafindan dip not hz muhammet yazi yazmayi bilmez ama zeki biri insanlari nasil kandiracagini biliyo diger din kitaplarindan kopya cekip biraz da kendisi ekleyip baskasina yazdirmis sonra tanridan demis... ders 2;muslumanalrda domuz yasak cunku dolap yokmus ve kokuyomus ondan yasaklanmis ders3:alkiol yasak cunku icen muslumanlar azitiyomus ondan yasaklanmis ders4:istedikleri kadar kadin alabilirlermis cunku hz muhammet ole yapmis ama o kadinlar kimsesiz olmasin diye yapiyomuss buarada hz muhammetin kadin duskunlugu konusuldu ve musluman gelenekleri.... gelelim turkiyedeki din derslerime secemem cunku din dersi zorunlu:!!! hristiyanlar tamamen kafirdir demisti hocamiz derste onlarin hic bir yerde yeri yok yanicaklar yani sanslari yok.... tanri insanlari ozgur birakmis ama ona inanmayanlari yada dine inanmiyanlari yakmakla suclamis tuhaf bir celiski!!! simdi ben tanriya inaniyorum ama dinde yaninda esentiyon gibi zorunlu mu oluyo? iki farkli medeniyetlerdeki din dersleri yada inandim diyelim hristiyan oldum eglisime gidiyorum ama yine yancam ne hayrini gorcem ben bu dinin ya musluman olsam dahada kotu ......................................................................... simdi sonuc olarak;dini gereksiz buluyorum belkide bole kusursuz bir dunyada yasamamiz insanalra ille bunun arkasinda bir yaratici olma hissi verebiliyor ve yanindaki dini...benim icin din yobazlik ve gericilik Dan Brown'un melekler ve saytanalr kitabindaki gibi din ilerlemeye karsi... ps;en gicik oldugumda Ataturku kotuleyen din ogretmenleri olmustur..sizce niye? (tanri insanlari ozgur birakmis ama ona inanmayanlari yada dine inanmiyanlari yakmakla suclamis tuhaf bir celiski!!! simdi ben tanriya inaniyorum ama dinde yaninda esentiyon gibi zorunlu mu oluyo? iki farkli medeniyetlerdeki din dersleri ) arkadaşım orada anlatılmak istenen olat ALLAH insanları imtihan için dünyaya gönderiyor. kendisine inanları mükafatlandıracağını inanmayanları cezalandıracağını söylüyo. din ALLAH ın bizden dünya da yaşarken istediği bazı davranışlar. her gün yemek yiyosun geziyosun vs.ALLAH bunları sana verenin kim olduğunu kendisini tanımanı söylüyor. son din olan İslamiyet ALLAH tarafından hristiyanlık bozulduğu için geldi. insanlar incili deiştirdi.onun için islam gelip herkesi kuşattı.ve ALLAH KURAN-I BOZULMAMASI İÇİN kendisi koruyacağını söylüyor.din dersinde zorlamaya gelince bence o kadar kötü bakmamalısın. onları da öğrenmemiz lazım. atatürk hakkın dada kötüleyen insan kendini bilmez insanlardır. sence gerçek müslümanların sayısı ne kadar. domuz içinde bilimsel olarak insana zararlı olduğu kanıtlanmıştır. alkol olayına gelince insanın aklını başını alacak her şey yasaktır.biliosun alkolde zararlı insana. kadın olayına gelince HZ PEYGAMBER onları yanına diğer kadınlara dini öğretmesi için öğetmen olarak aldı. onlarla evlendi ki her türlü konuyu konuşup öğretsin diye. ve bi çok kadınla diyerlerinin evlenmesine gelince o zaman bi çok savaş oluyordu. erkeklerin bi çoğu ölüyordu kadınındarızası olursa evleniyorlardı. bi de islam geldikten sonra kızların gömülmesi yasaklandı. inşallah sorularını cevaplayabilmişimdir. iyi birisin.kal sağlıcakla. Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 (tanri insanlari ozgur birakmis ama ona inanmayanlari yada dine inanmiyanlari yakmakla suclamis tuhaf bir celiski!!! simdi ben tanriya inaniyorum ama dinde yaninda esentiyon gibi zorunlu mu oluyo? iki farkli medeniyetlerdeki din dersleri ) arkadaşım orada anlatılmak istenen olat ALLAH insanları imtihan için dünyaya gönderiyor. kendisine inanları mükafatlandıracağını inanmayanları cezalandıracağını söylüyo. din ALLAH ın bizden dünya da yaşarken istediği bazı davranışlar. her gün yemek yiyosun geziyosun vs.ALLAH bunları sana verenin kim olduğunu kendisini tanımanı söylüyor. son din olan İslamiyet ALLAH tarafından hristiyanlık bozulduğu için geldi. insanlar incili deiştirdi.onun için islam gelip herkesi kuşattı.ve ALLAH KURAN-I BOZULMAMASI İÇİN kendisi koruyacağını söylüyor.din dersinde zorlamaya gelince bence o kadar kötü bakmamalısın. onları da öğrenmemiz lazım. atatürk hakkın dada kötüleyen insan kendini bilmez insanlardır. sence gerçek müslümanların sayısı ne kadar. domuz içinde bilimsel olarak insana zararlı olduğu kanıtlanmıştır. alkol olayına gelince insanın aklını başını alacak her şey yasaktır.biliosun alkolde zararlı insana. kadın olayına gelince HZ PEYGAMBER onları yanına diğer kadınlara dini öğretmesi için öğetmen olarak aldı. onlarla evlendi ki her türlü konuyu konuşup öğretsin diye. ve bi çok kadınla diyerlerinin evlenmesine gelince o zaman bi çok savaş oluyordu. erkeklerin bi çoğu ölüyordu kadınındarızası olursa evleniyorlardı. bi de islam geldikten sonra kızların gömülmesi yasaklandı. inşallah sorularını cevaplayabilmişimdir. iyi birisin.kal sağlıcakla. saol fena biri sayilmam ama umarim seninde canini SIKMAM simdi cevaplarina verecegim yanitlara gelince arkadaşım orada anlatılmak istenen olat ALLAH insanları imtihan için dünyaya gönderiyor. kendisine inanları mükafatlandıracağını inanmayanları cezalandıracağını söylüyo. tamam ben tanriya inanirim ama din inancim yok bana cehennemlik oldugumu soyluyolar yani kuru kuru tanri inanci yetmezmis esantiyon zorunlu yani din ALLAH ın bizden dünya da yaşarken istediği bazı davranışlar. her gün yemek yiyosun geziyosun vs.ALLAH bunları sana verenin kim olduğunu kendisini tanımanı söylüyor. son din olan İslamiyet ALLAH tarafından hristiyanlık bozulduğu için geldi. insanlar incili deiştirdi.onun için islam gelip herkesi kuşattı.ve ALLAH KURAN-I BOZULMAMASI İÇİN kendisi koruyacağını söylüyor.iste burdaki derslerde muslumanlarin hirsizligindan bahsediyolar bu konuda digerlerinden calip bi sentezden soz ediyolar... alkol olayına gelince insanın aklını başını alacak her şey yasaktır.biliosun alkolde zararlı insana. bilirsinki insan dozunu asmazsa alkolun bi zararini gormez bu demek oluyoki eski muslumanlar siniria smis ben avrupadayim ve arkadaslarla oglen yemege gidince bir kadeh sarabimizi iceriz hatta 1 sise bitirenler olur ama kimse bi zararini gormedi sonra herkez isine doner... kadın olayına gelince HZ PEYGAMBER onları yanına diğer kadınlara dini öğretmesi için öğetmen olarak aldı. onlarla evlendi ki her türlü konuyu konuşup öğretsin diye. ve bi çok kadınla diyerlerinin evlenmesine gelince o zaman bi çok savaş oluyordu. erkeklerin bi çoğu ölüyordu kadınındarızası olursa evleniyorlardı. bi de islam geldikten sonra kızların gömülmesi yasaklandı. inşallah sorularını cevaplayabilmişimdir. bu konuya gelince bence kadinlara bisey ogretmesi icin ille evlenmesine gerek yoktu kaldiki dunya nufusundaki butun kadinlara muslumanligi ogretsem dese heralde yanmistik.bu daha cok zevkle ilgili bisey birisine bisey ogretmek istedikten sonra bunu bi sekilde yaparsin yok kocasi babasi abisi faso fiso cunku o tanri tarafindan secilmis hic kizilirmi.. saol sende iyisin...kendine iyi bak... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 İslam da Peygamberlere iman da vardır... Yani İslam Hrıstiyanlığı,Hz.İsa'yı kötülemez;aksine orjinalini bozan sapkınları belirtir... İslamdan uzak olan;adam gibi açıp Kur'an'ı okumadan onun getirdiklerini ve yine maddiyatçı günümüz bakışıyla Peygamberimizi cahilce tanımlayanlara güvenmemeni tavsiye ederim... İslam hükümleri tartışılacaksa o noktada "baskın sistem" in maddi dayatılarından sıyrılmadan temiz yorum yapılamaz... Forumun çeşitli köşelerinde de dinimizi karalamak için artık ne yapcağını şaşıran,yeri geldi mi açtığı başlıklar arası bağ bulunmayan insanlar bulabilirsin;ve hatta sen daha yanlı olabilecek ortamdayken bazı saçmalamalar duyarken; saydığım gibiler yüzünden hakının çoğu Müslüman olan ülkede ne saçma iddalar atılıyor ortaya bir düşün... İslam hakkında ciddi bir merakın varsa önce Kur'an-ı Kerim'i oku;sonra hadislere bakmaya çalış,bu konuda daha çok güvenebileceğin insanlardan yetkili kaynak iste... Ve benden de olsun etrafına bir bak:Niye İslam'a karşı içerden ve dışardan böyle bir saldırı var;acaba gerçeklerin gücünden dolayı mı!!! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 bu yil din dersi sectimkonu muslumanlikla basladi turk olmam siniftakilere gore musluman olmam anlamina geliyoo kuranla basladik gelen son kitap ve hz muhammet tarafindan dip not hz muhammet yazi yazmayi bilmez ama zeki biri insanlari nasil kandiracagini biliyo diger din kitaplarindan kopya cekip biraz da kendisi ekleyip baskasina yazdirmis sonra tanridan demis... ders 2;muslumanalrda domuz yasak cunku dolap yokmus ve kokuyomus ondan yasaklanmis ders3:alkiol yasak cunku icen muslumanlar azitiyomus ondan yasaklanmis ders4:istedikleri kadar kadin alabilirlermis cunku hz muhammet ole yapmis ama o kadinlar kimsesiz olmasin diye yapiyomuss buarada hz muhammetin kadin duskunlugu konusuldu ve musluman gelenekleri.... Baştan sona islamla alay edilen bir yazı ama yinede cevap veriyorum... 1- Hz. Muhammet(s.a.v) ümmiydi, okuma yazması yoktu.. Sebebi: İlerde bu kitabı kendi yazdı yada başka kitaplardan okududa yazdı yada nakletti diyerek yalanlanmasın diye seçildi.. Bunu bütün mekkeliler biliyordu ve zaten başkasından aldın yada başka kitaptan yararlandın diyemediler.. Açık ve mucizevi bir şekilde Kur'an-ı Kerim nazil oldu ve ilk emir olan ikra' (oku) emriyle peygamber efendimiz okudu.. 2- Domuz eti yemek yasaktır evet, dolap yokmuş sözünüz alay istinza ve hakaret içermektedir.. Domuz etinin yasaklanmasının sebebi içerisinde Tıbbında belirlediği gibi 100 den fazla bakteri ve hastalık barındırmasıdır.. 3- Alkol yasak.. İçilince şuur kontrolü zayıflıyor, kazalar, kavgalar ve hatta cinayetlere sebep oluyor.. 4- Dinimiz erkeklerin dörde kadar evlenemsini serbest kılmıştır.. Fakat ilk şart ilk eşin rızasına bağlanmıştır.. İlk eşi rıza gösterdikten sonra keyfiyet onlarındır sen ben karışamayız.. Saygılar.. Alıntı
Misafir €L€KTRO_777 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 'hayal_et' tamam ben tanriya inanirim ama din inancim yok bana cehennemlik oldugumu soyluyolar yani kuru kuru tanri inanci yetmezmis esantiyon zorunlu yani sevgili hayal et Tanrıya inanıyorum diyosun.sana bu kadar nimeti veren Tanrı ya bi teşekkür etmek istemezmisin.sana bir arkadaşın iyilik yapsa sen karşılığını vermek istemezmisin ki Tanrı sana ne güzel herşey vermiş.bunların toplu adına din denmiştir. iste burdaki derslerde muslumanlarin hirsizligindan bahsediyolar bu konuda digerlerinden calip bi sentezden soz ediyolar... tabi kide müslümanlığı kötüleyecekler.hırsız vs diyecekler.bak dikkat edersen herzaman doğru olan şeyi yapmak zordur.misal vereyim derse çalışmak mı kolayına gelir yoksa çalışmamak mı?bu en basiti. bilirsinki insan dozunu asmazsa alkolun bi zararini gormez bu demek oluyoki eski muslumanlar siniria smis ben avrupadayim ve arkadaslarla oglen yemege gidince bir kadeh sarabimizi iceriz hatta 1 sise bitirenler olur ama kimse bi zararini gormedi sonra herkez isine doner... içki olayında benim babam 30 yıldır sigara içer.şimdi bıraktı.maşşallah iyi.şimdi o zarar gömedi mi? içkiyide içmeyi ver.ALLAH aşükür dünyada o kadar içecek var ki onlardan iç.illaki şart mı?Tanrı nın verdiği bu kadar nimet karşısında bi tanesini içme diyor.ne olur içmesek? bu konuya gelince bence kadinlara bisey ogretmesi icin ille evlenmesine gerek yoktu kaldiki dunya nufusundaki butun kadinlara muslumanligi ogretsem dese heralde yanmistik.bu daha cok zevkle ilgili bisey birisine bisey ogretmek istedikten sonra bunu bi sekilde yaparsin yok kocasi babasi abisi faso fiso cunku o tanri tarafindan secilmis hic kizilirmi.. bu zamanki zamanla karşılaştırarak hata ediyorsun.o zaman M.S 600 yılıydı.şimdi 2000 yılındayız.herkes bu kadar rahat deildi.mesela islamda cinsellik konusunda hz peygamber nasıl diğer kadınlarla konuşacaktı?(mesela senin baban yan komşunun hanımıyla uzun uzun cinsellik hakkında konuşabileceğini düşünebiliyomusun?)ikiside aynı şey. evlenip hanımlarına öğretti.ve her hanımı farklı bir millettendi. bunun sebebi vefat edince veya sağken o millete o kadınları öğretman olarak ataması. ve hanımlarından biri ile hanımı 6 yaşındayken evlendi.yanında yetişmasini sağladı.ve HZ Peygamberin tüm çocukları ilk hanımındandır.ilk hanımı ise kendinden 15 yaş büyüktü.o ölünce başka çocuğu olmadı. ve şimdi sana soruyorum papa nın hakaretine ne diyceksin(yanlış anlama hristiyan demiyorum sana) ve şunu unutma doğru olanı yapmak daiima zordur. ve son olarak bi not:bu dünyaya gelmenin bi sebebi olmalı dimi? sende saol Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Okullardaki din derslerinde kanımca bu gün eksik olan en önemli şey. İslamiyetin bütün mezhepleri hakkında bilgi olmamasıdır. Bu oldukça yanlış bir şeydir. Çünkü bir gerçek vardır. İnsanlar başka mezheplerin inançları, yorumları vs hakkında bilgi sahibi değildir. Ve bunları yalan yanlış bir şekilde öğrenirler. Bu çoğu zamanda kasıtlı bir şekilde yapılır. işte, şiiler muhammedi reddeder. Sunniler Ali'yi reddeder gibi. Mesela biz lisedeyken Din kültürü hocamız. Alevi arkadaşlara isterlerse, derse girmek zorunda olmadıklarını, yine de 2 verip geçireceğini söylerdi. Bunu kesinlikle ayrımcılık yaptığı için falan söylemezdi. Düşünceli davrandığı için yapardı. Kimse diğer mezhebin ilkelerini öğrenip mezhep değiştirmez. Zaten mezhep değiştirmek diye bir olay yoktur soyla geldiği için. Belki milyonda birdir. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin varlık sebebi. İnsanların inandıkları dinin ilkelerini emirlerini yanlış ya da yetersiz kimse yada kaynaklardan değil. Doğru şekilde öğrenmeleri için vardır. Kanımca bu bizim mezhebimize dahil olmayanlar içinde geçerlidir. Alıntı
Φ Damien Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 ne din derslerinin zorunlu olmasından ne de nüfus cüzdanlarında din ibaresinin bulunmasından yanayım. isteyen istediğini seçmekte özgürdür, ta ki (eğer yanlışsa) yaptığından doğacak olan sorumluluğu üzerine alana dek. insanlara başka yönde yatırım yapılması gerektiği kanatindeyim. Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 ailem tam bi alevi milliyetcisi yani onlara gore bir sunuyle evlencegime yabanciyla evlenirim daha iyi turkiyede bir suniyle iliskim olmustu sevgili dindar bir arkadasimizdi iyiki pacayi iyi kurtardim yani ne aleviyim ne musluman bizdede zorlama yoktur herkez istedigine inansin derler annem herseyi yapar dedem iki tarafin namaz ve oruclari babam tam ateist...tuhaf bi ortam yani dini sorgulamak icin yeri ama yukarda mezhep konusunu acan arkadasa din derslerinde alevilik hakkinda ogretmenlerimin dedigi seyleri ogrendigimde ailemden korkmustum bence turkler alevileri fazla kotuluyoo ben hic bi zararini gormuyom bence dinlere gelince aleviler hz muhammeti red eder sizlerde aliyi ama alavilerde kendilerine muslumaniz derler yani dedem bildigimden beri 90 yasinda olmasina ragmen ne muhammeti red etti nede muslumanligin getirdiklerini o sabirla herseyi yapti hatta ailemizin ateist gencleri dedeme ''dede iki tarafida guvence altina mi aliyon?'' gibi salakca espiriler yapssada simdi ogretmenlerime gore bizler alevi olmakla hapi yutmusuz ve sansimiz yokk yerimiz belli yani eger benim yerim dogustan belliyse ben niye ugrasayim ki? yaniliyosam duzeltin yada turk egitim sistemindeki bilgiliyim diye gecinen ogretmenlere hak verin... dinler mezhepler insanlari ayiran kurumlar itaat etmek boyun egmek zoruna degilim ben inancsizligimdan memnunum zarainida gormedim tanriya bana verdiklerinden dolayi sukretmem icin ille dine uye olmam gerekmez ben bunu bu sekildede anlatabilirim gerisi benim sorunum olurr.... Alıntı
Misafir €L€KTRO_777 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 arkadaşlar bence hepiniz (üzülerek söyliyeyim ki)yanlış yapmışsınız. 1. arkadaşın biri mezhep i sokmuş bence mezhep konusu çok sonra olmalıydı. 2. sevgili kralx ten gelmiş.nedenine gelince hayal et in din konusunda fazla bilgisi olmadığı kanısındayım. biraz ağır anlatmış olabilirsin.hayal et anlamamış olabilir. 3.sevgili hayal etten.kişisel meseleye dönüştürdü.biras ağır konuştu. arkadaşlar hepiniz kusura bakmayın ama biras yanlış davranmışınız. hepinize sevgiler saygılar. not :lütfen bu yazıyı okuduktan sonra bana fazla kızmayın. hepiniz iyi insanlarsınız. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.