Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Devlet Tiyatroları’nda 63 yeni oyun


marti_name

Önerilen İletiler

Devlet Tiyatroları’nda 63 yeni oyun

Devlet Tiyatroları, 2006-2007 sanat sezonuna, Ekim ayında 63 oyunla “merhaba” diyecek.

ANKARA - 2006-2007 yeni sezonun ilk tur oyunları belirlendi. İlk turda sahnelenecek oyunların 36’sını yerli, 27’sini yabancı eserler oluşturuyor.

 

Repertuar hazırlanırken Shakespeare, Beckett, Haldun Taner gibi yerli ve yabancı yazarların ölüm ya da doğum yıldönümleri nedeniyle önemli eserlerinden örneklere yer verilmesinin yanı sıra uluslararası festivaller ile “81 İlde Tiyatro Projesi”nin de gözönünde bulundurulduğu belirtildi.

 

Geçen sezon ilgi gören oyunlar, yeni sezonda da seyirciyle buluşuyor.

 

DEVLET TİYATROLARI’NIN İLK TUR OYUNLARI:

Yerli Oyunlar:

Bir Şehnaz Oyun, Resimli Osmanlı Tarihi (Turgut Özakman), Keşanlı Ali Destanı, Eşeğin Gölgesi (Haldun Taner), Amfitrüon (Güngör Dilmen), Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Azizname 95 (Aziz Nesin), Evimizin İnsanları (Kemal Demirel), Kamyon, Limon (Memet Baydur), Yine Bir Gülnihal (Turan Oflazoğlu), Pazartesi Perşembe (Müsahipzade Celal), Yedi Kocalı Hürmüz (Sadık Şendil), Safiye’dir Kızın Adı (Atıf Yılmaz), Rumuz Goncagül (Oktay Arayıcı), Ölü Mevsimler (Güner Sümer), 72. Koğuş (Orhan Kemal), Yer Demir, Gök Bakır (Yaşar Kemal), Neyzen (Tuncer Cücenoğlu), Bir Düş Gibi (Haluk Işık), Düğün Şarkısı (Civan Canova), Hamlet Efendi (Müjdat Gezen), Anrico’nun Peşinde (Kubilay Tuncer), Bir Kavanoz Kahkaha (Tayfun Orhon), Dünyanın Ortasında Bir Yer (Özen Yula), Köpekler (Uğur Arda Aydın), Avrupa Mahallesi (Ali Dilber), Islak Ekmek (Samim Kocagöz), Abdurrahman Efendi Gebe (Mehmet Talat), Erteleme Oyunu (Ahmet Önel), Çöplükte (Hasan Öztürk), Su İzler (Kemal Kocatürk), 81. Cad. 14. Bina 2 No’lu Daire (Erdi Mamikoğlu).

 

Yabancı Oyunlar:

Danton’un Ölümü (G. Buchner), Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi (M. Lengyel), Albayın Karısı (H. Boyçev), Üç Hayat Sonra (B. Friel), Gidiş Dönüş Moskova (A. Galin), Peer Gynt (H. İbsen), Batı Rıhtımı (B.M. Koltes), Eski Kötü Şarkılar (J. Maras), İyi (C.D. Taylor), Kuarted (R. Harwood), Hayat Bir Kabaredir (J. Masteroff), Kocasını Pişiren Kadın (D. Isitt), Lokomotif (A. Roussin), Kan Kardeşleri (W. Russel), Tamamen Doluyuz (B. Mode), Othello, Macbeth, Onikinci Gece, Romeo ile Juliet (Shakespeare), Kral Oidipus, Elektra (Sophokles), Ölüm ve Kız (A. Dorfman), Kabak Çiçeği (Ebert), Aşka Paydos (F. Dorin), Don Kişot’un Maceralarının Dostları Tarafından Temsili (Cervantes’ten uyarlayan H. Ostarek), Tütüncü Dükkanı (Alonso de Santos).

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.