Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 University of Washington da John Gottman ve ekibi 20 yil boyunca yüzlerce cifti özel bu deney icin bir apartmana yerlestirmisler ve her konusmayi kayda gecirmisler. Bu arastirmalardan edindileri sonuclara göre neden bazi evliklerin bosanmayla ve digerlerinin iyi gittigine dair ip uclari elde etmisler. 7 ayri davranis sekli tespit etmisler ve 90% lik bi oranla bir ciftin arasinda gecen bes dakikalik bi konusma sonrasinda ciftin bosanmasina dair net bi aciklama yapabiliolarmis. Bosanmaya sebep olan 7 ayri davranis bicimi söyle siralanio: 1. Tartisma esnasinda suclayici ve negatif tavir almak 2. Esnizi kritize etmek, kisiligine yönelik saldiri ve hakarette bulunmak 3. Alayci ve asagilayici bir tavir sergilemek 4. Kendi tavrinizi aciklamak yerine esinize saldirmak 5. Geriye cekilmek, hic bir reaksiyon göstermemek, ve uzaklasmak 6. Esin olumsuz tavrina karsi fiziksel reaksiyon göstermek, örnegin hizli kapl atisi, asiri adrenalin salgilanmasi gibi ve bu durumda ezik kalma korkusu 7. Sorunlarin daha fazla büyümemesi icin tek bir tarafin caba göstermesi ve bu cabalarin kale alinmamasi... Sonucta hersey saglikli, saygili ve sevieli iletisimden gecio .... Kolay gelsin! Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Demekki neymiş kadın dediğin biraz alttan almalıymış Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Demekki neymiş kadın dediğin biraz alttan almalıymış zeki askim benim, hemen cözmüssün olayi Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 zeki askim benim, hemen cözmüssün olayi Ne yani kızmadın mı bana Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Ne yani kızmadın mı bana yok canim ne kizmasi alttan aliorum, seninle sora göz göze konusuruz bunlari Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 yok canim ne kizmasi alttan aliorum, seninle sora göz göze konusuruz bunlari mesaj alınmıştır bebeğim ( yandım ben ) Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 walla ben o sayduklarının hepsini birdek tek bir tartışmada yapıyorum ama insanın elinde olmuyor ki sinirlisin karşındakine zaten Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 walla ben o sayduklarının hepsini birdek tek bir tartışmada yapıyorum ama insanın elinde olmuyor ki sinirlisin karşındakine zaten evet gercektende zor, ama insanlari anlasmasi ayni dili konusmalarina ragmen zor.. bu iletisim denen sey ne illet bisey ... bence adam olacak cift tartismasindan belli oluyo Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Bilimsel olarak bu olaya bakanlar yanılır.. her ilişki farklı özellikler gösterir.. ilşiki bitmiştir.. bitirmemeye çalışan vardır.. bunun nedenide.. bitmesinden zarar göreceğindendir.. devamıda bi fayda getirmez ama.. bu olaya filozoflar bile 5000 yıl boyunca .. bilimsel yaklaşımda bulunamamışlardır.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2005 Hic arastirma marastirma yapmadim ama gözlemledigim durumlara göre birbiriyle uyumlu bir cift kalabalik bir ortamda dahi SIK SIK göz göze gelen ve sürekli göz temasini arayan ciftlerdir.... Eger sevgilinizin gözlerine baktiginizda, size güven ve huzur veriosa.. o zaman o sevgiliyi sim SIKI tutun derim... Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 maalesef hep bayanlar alttan alıyor tartışmalarda.ama en sonunda son damla meselesi oldugunda da erkekler bir anlam veremiyor bayanların bitirip gitmesine.bence kavgalarda tartışmalarda bayana da söz hakkı verilse o da bağırsa çağırsa rahatlasa olay çözümlenecek belki de içine atmadan dile getirmiş olacak herşeyi. ben kendimi çok frenlemeye çalışırım ama beceremem.içimde kalmasın Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 alayci ve asaglayici tavir da cok yipratiyo iliskiyi erkeklerin bir turlu anlamalandiramadigim ve de anlamlandiramayacagim,herkese ve de herseye tepeden bakma ve de kucumseme ozellikleri,benim bi iliskimi bitirmeme neden olmustur.. herseyden once karsindakine insan olarak saygi duyman gerekir saygisiz sevgi de hicbir ise yaramiyo zarar vermekten baska Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 alayci ve asaglayici tavir da cok yipratiyo iliskiyi erkeklerin bir turlu anlamalandiramadigim ve de anlamlandiramayacagim,herkese ve de herseye tepeden bakma ve de kucumseme ozellikleri,benim bi iliskimi bitirmeme neden olmustur.. herseyden once karsindakine insan olarak saygi duyman gerekir saygisiz sevgi de hicbir ise yaramiyo zarar vermekten baska + 1 Her kelimesine katılıyorum ve her iki cins içinde geçerlidir bu söylediklerin .. Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 ama bi cinsin dosyasi daha kabarik bu konuda Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 ama bi cinsin dosyasi daha kabarik bu konuda Ya tamam dedik ama dimi Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 kabullenmek de guzel bisi tabi ama onemli olan icra edebilmek bu iyiniyetini iliskilerinde de gostermeni dilerim Alıntı
Φ GoLGi_AyGiTi Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 University of Washington da John Gottman ve ekibi 20 yil boyunca yüzlerce cifti özel bu deney icin bir apartmana yerlestirmisler ve her konusmayi kayda gecirmisler. Bu arastirmalardan edindileri sonuclara göre neden bazi evliklerin bosanmayla ve digerlerinin iyi gittigine dair ip uclari elde etmisler. 7 ayri davranis sekli tespit etmisler ve 90% lik bi oranla bir ciftin arasinda gecen bes dakikalik bi konusma sonrasinda ciftin bosanmasina dair net bi aciklama yapabiliolarmis. Bosanmaya sebep olan 7 ayri davranis bicimi söyle siralanio: 1. Tartisma esnasinda suclayici ve negatif tavir almak 2. Esnizi kritize etmek, kisiligine yönelik saldiri ve hakarette bulunmak 3. Alayci ve asagilayici bir tavir sergilemek 4. Kendi tavrinizi aciklamak yerine esinize saldirmak 5. Geriye cekilmek, hic bir reaksiyon göstermemek, ve uzaklasmak 6. Esin olumsuz tavrina karsi fiziksel reaksiyon göstermek, örnegin hizli kapl atisi, asiri adrenalin salgilanmasi gibi ve bu durumda ezik kalma korkusu 7. Sorunlarin daha fazla büyümemesi icin tek bir tarafin caba göstermesi ve bu cabalarin kale alinmamasi... Sonucta hersey saglikli, saygili ve sevieli iletisimden gecio .... Kolay gelsin! ya bilmiom alttan almak hiç bana göre değil armana katılıyom neymiş demekki kızlar alttan almalıymış Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.