Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 18 yıl Partinin genel başkanı Ahmet Türk bu kez sadece PKK’ya ateşkes çağrısı yaptı ve ekledi: “Çağrımızın yanıtsız kalmayacağını umuyoruz” 12.09.2006 Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü PKK’ya “ateşkes çağrısında” bulunduklarını belirterek, “PKK-Kongra-Gel’in bu çağrımızı yanıtsız bırakmayacağını umuyor, olumlu karşılık vereceğine inanıyoruz” dedi. Türk, partisinin genel merkezinde, DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ile birlikte basın toplantısı düzenledi. “PKK-Kongra-Gel’in bu çağrımızı yanıtsız bırakmayacağını umuyor, olumlu karşılık vereceğine inanıyoruz” diyen Türk, şehit cenazelerinde yaşanan tepkileri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine tepkilerin normal olduğunu, çocuğunu kaybetmiş ailelerin tepkisini de doğal karşılamak gerektiğini söyledi. Türk, “Ateşkes ilan etmek için bir yerden işaret mi aldınız?” şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: “Gelişmeleri dikkatle izliyoruz, halkın taleplerini göz önünde tutuyoruz, bu sürece ihtiyaç olduğunu anlıyoruz, hissediyoruz, her insan da bunu görüyor ve bunun doğru bir şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz.” Ahmet Türk, “Daha önce iki tarafa da ateşkes çağrısında bulunuyordunuz, şimdi neden sadece PKK’ya çağrıda bulunuyorsunuz?” sorusuna ise “yeni bir ortam için yeni bir şans verilmesini istediklerini, çağrıyı bu sebeple yaptıklarını” ifade etti. Vatan gazetesi---12 Eylül 2006 Salı
Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 18 yıl umarım gerçekleşir bu ateşkes.herkes bıktı usandı.dağlardaki vicdansız yüzünden kürtler nerede olurlarsa olsunlar dışlandı hor görüldü.umarım bi gün türk,kürt,laz çerkez vs vs aynı halayda buluşurlar hayırdır yaaaa kimse barış istemiyor herhalde
Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 18 yıl Bende buna inanmak istiyorum ama zor gibi görünüyor.Neden mi bu konuda bir teşbih yapmak istiyorumİnşallah adminler sansürlemez .Çünkü o zaman yazdıklarımdan gerekli anlam çıkarılamaz.Biliyorsunuz teşbih de hata olmaz ne çıkıyorsa bahtınıza. Bir kadın biriyle yatar ,kimse birşey anlamaz ama bu sayı sürekli artarsa o kadın artık orta malı olmuştur.Ben bu işleri bıraktım dese de ona artık kimse inanmaz.Sen senelerdir amerika ve avrupanın orta malı ol ondan sonra de ki;taban böyle istiyor ateşkes yapsın pkk. haberde dikkat edilirse biz istiyoruz demiyorlar.Sen asırlardır bu ülkenin insanıyla içiçe yaşa ,ondan sonra içiçe yaşadığın insanlara kurşun sık ,devlete ihanet et.Avrupa ve amerika cebini bu kadar doldurmuşken posanızı çıkarıncaya kadar sizleri emelleri için kullanmayacak mı sanıyorsunuz.Eğer böyle sanıyorlarsa aldanıyorlar. İki gündür gazeteler de şehit aileleri ile yapılan ropörtajları okuyorum.Bu yazılarda görüyorum ki şehit aileleri kürtlere düşmanlık beslememekle birlikte.Pkklı aileler sorulduğunda verdikleri cevap şu oluyor.Biz evlat yetiştirdik ,onlar vatan haini çocuklarını dağa yollamasalardı.Gazeteci soruyor çok çocuklu ,yoksullukla boğuşan bir annenin çocukları korumasını bekleyebilirmisiniz diye ,şehit babasını verdiği cevap hayır onları bu duruma getirenler utansın oluyor.Ayrıca çevresinde özellikle pazarlarda nerdeyse tüm esnafın kürtçe konuştuğunu ve bunlardan rahatsızlık duymadıkları gibi etle tırnak olmuş insanları ayırmanında çok zor olduğunu anlatıyor. Bunlara katılmakla birlkte şunu eklemek istiyorum buradaki mücadele yoksullukla,işsizlikle,eğitimsizlik ve sağlık koşulları ile olsa bu mücadele de hepimiz oluruz.Sadece doğuda değil Türkiyenin her yerinde yukarıda saydığım konulardan muzdarip olan insanlar var.Sadece kürtler değil.diğer taraftaki insanlarda bu zorlukları yaşıyorlar.Ama kimse eline silah alıp dağa çıkmıyor.Ve çok iyi biliyoruz ki elektriği bu kadar pahalı kullanmamızın nedeni doğudaki kaçak kullanımlardır.İstanbulda kaçak kullananlar bila istisna kürtlerdir. Sonuç olarak bu kirli bir savaştır ve vatanın bütünlüğünü tehdit aşamasından çıkılmış daha ileri safhalara taşınmıştır.Diyarbakır belediye başkanı ayrı bir devlet başkanı imiş gibi davranmakta ,gelen yabancı diplomatlar ve bürokratlar ankaradan önce diyarbakırı ziyaret etmekte ve papanında geldiği zaman gezi programında diyarbakır olduğu bilinmektedir.Hal böyle olunca bunların samimiyetine inanmak benim için son derece güç görünüyor.HERKESİN AKLINI BAŞINA ALIP DÜŞÜNMESİ GEREKİYOR VE GÖRDÜĞÜM BİR NOKTAYI DA BELİRTMEDEN GEÇEMİYECEĞİM.TÜRK HALKI HENÜZ SİNİRLENMEDİ.
Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2006 18 yıl marti name ben onca yıldır bu ülkede yaşıyorum kimsenin kimseyi kürt olduğu için dışladığını ya da hor gördüğünü ne gördüm ne de duydum... ama birtakım aşağılık komplekslerine sahip etnik olarak kürt kökenli olan ve kendini hep diğerlerinde soyutlama ihtiyacı duyan birkaç kişi tanımıştım.... kendi seçimleriydi.... bu millete sevdalıyız...(nasıl sevda ise o?) çok seviyesiz bir cevap olmuş o..................
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.