Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dedeağaç ve Thassos Gezi Notlarımız


Emin Kurtoğlu

Önerilen İletiler

Yunanistan’a araçla gitmek isterseniz İpsala sınır kapısının 45 km sonrası Alexandropolis nam-ı diğer Dedeağaç. Otomobil ile gidiyorsanız İpsala’dan, motosikletle gidiyorsanız Edirne’den Pazarkule sınır kapısından gitmenizi tavsiye ederim. Pazarkule’den Dedeağaç’a kadar virajlı dağ yolları var.

Gitmeden Sygic uygulamasını indirip önemli yerleri işaretlerseniz, internete ihtiyaç duymadan offline navigasyon ile rahatlıkla gezebilirsiniz. Bu arada Dedeağaç’a İstanbul’dan 90-100 TL (Ağustos 2018) civarında otobüs bileti de bulabilirsiniz. Dedeağaç’tan Keramoti veya Kavala’ya yine otobüs bulmak mümkün. Thassos’ta da motosiklet ya da otomobil kiralanabilir.

Çift olarak yaz tatiline geldiyseniz veya motosikletle geziyorsanız, Alexandroupoli şehir merkezinde kalmak yerine bir yemek yiyip Makri-Dikella taraflarında konaklayabilirsiniz. Makri’de güzel plajlar var. Makri’de Ocean6, Ammo Ammo, Aya Yorgi plajları aldığımız tavsiyeler arasında. Bu civarlarda kamping de bakılabilir.

Ertesi gün Dedeağaç’tan Keramoti’ye sürdük. Yolda iki adet ücretli otoyol var, motosikletle olsa kesinlikle otobana girmem. Otobanlarda 1.3 ila 2.5 Euro arasında ücret ödeniyor.

Keramoti’ye vardığınızda yarım saatlik aralarla feribot bulabiliyorsunuz. Araç sırasına girildiğinde soldaki beyaz kabinlerdeki bilet gişesinden bir kişi gidip bileti alırsa daha hızlı ilerlersiniz.

Thassos’a vardığınızda Limenas feribot çıkışının solunda kalan cafe Remezo da güzel bir frappe ya da bira içip serinleyebilirsiniz. Acıktıysanız Simi restoranın iyi olduğunu duyduk. Önünden geçtiğimizde de hoş duruyordu. Thassos’un merkezi turistik köyleri kadar kalabalık değil. Turistlerde burada fazla takılmıyor. Merkezde bir Arkeoloji müzesi var.

Biz ilk gün Thasos merkezde vakit geçirmeden direk otelimizin bulunduğu Limenaria’ya yol aldık. Adanın güneybatısında bulunan bu kasaba, esas turizm merkezi. Yaklaşık 20-25 restoranın 2-3 ufak plajın ve bir limanın bulunduğu Limenaria’da onlarca apart, studio ve otel mevcut. Booking.com’dan bakıp hem temiz hem uygun fiyatlı bir yer arıyorsanız La Boheme güzel bir alternatif. Balayımız olduğu için deniz manzaralı odayı vermişler. Restoranların yoğun olduğu kısımda bir otel tutarsanız, akşam uyumakta zorlanabilirsiniz. Limenaria’da iki eczane, bir doktor, bir de veteriner gördük. Çocuklu, köpekli aileler için de acil durumlarda avantajlı bir konaklama merkezi.

yazının devamına fotoğraflarla birlikte buradan ulaşabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.