Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 19 yıl İnsanlar kulakdan dolma hurafelerle yaşıyor mesala bizm insanlarımızın çoğunun evinde Kuran-ı kerim tozlu raflarda dururda sadece ölünün arkasından ve yeni çocuk dünyaya geldiğinde hayırlı olsun diye okurlar ben küçükken okurlarken bunu ezgi olarak düşünüyordum haşa ama küçükken öyleydi ama bir baktım mealini okuyunca mesala kadınlarımıza laf yakıştırmak kötülemek çok kolaydır bu modern zannedilen ülkede ama bir baktık ki Kuran da bir kadını kötülemek istiyrsanız en az şahit 4 gerek diyor NÛR (4) Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar fâsık kimselerdir. Baktım ki bir erkek olarak kadın hakları burda fakire yardımcı olun diyor Bakara (271) Sadakaları açıksa verirseniz ne iyi! Eğer fakirlere gizlice verirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır ve günahlarınızın bir kısmının bağışlanmasını sağlar. Allah, bütün yaptıklarınızdan haberdardır. Komşusa açken tok yatan bizden değildir diyor hadis -i şerifde dünyada her yıl 500 bin çocuğun AÇLIKTAN öldüğü bir sistemde en büyük humanizmi burda buldum adil yönetici olmaktan bahsediyordu ayet kerimelerde.Talak (11) Allah'ın nurlar saçan, yollar açan ayetlerini sizlere karşı okuyan bir peygamber gönderdi, iman edip yararlı işler yapanları karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye. Her kim Allah'a iman edip dürüstçe çalışırsa, onu, içinde ebedi kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. Allah ona gerçekten güzel bir rızık vermiştir Dürüst olun haksızlık yamayın diyordu hz.ömer bu ayetlerden etkilenip halifeyken gece kalkıp şehir dışında yaşayan bir fakire 50 kg. un çuvalını götürmesini okuyunca bizim siyasetçiler aklıma geldi baktımki yönetim idaresin en güzel örneğide burda. Maide(8) Ey iman edenler! Adalet ve dürüstlüğün tanıkları olarak Allah için kollayıp gözetleyenler olun! Bir topluluğun çirkinlik ve kötülüğü sizi adaletsiz davranmaya asla itmesin. Adaletli olun! Bu, takvaya/korunup sakınmaya daha uygundur. Allah'tan sakının. Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır. Oruç tutun diyordu Kuranda bir fakirin durumunu açlığın ne demek olduğunu anlamak daha kolaydı yardımseverliğide burda gördüm ve onlarcasını sayabilirm arkadan konuşmayın hırsızlık yapmayın diyordu hiç bilenle bilmeyen bir olurmu ayetinde ise bilginin değerii anlıyordum ama şimdi kurana göre yaşamaya çalışan insana yobaz deniyor çünkü adam cahil kuran okumamış televizyonda çıkan soytarılara göre yorum yapıyor israil tevrattaki ayetleri el üstünde tutuyor hatta uzaya giden musevi astronot tevrat götürmüştü yanında evet israil bugün bir avuç ama içtiğiniz coca cola da onlara ait avrupada papazlarla sokakta yürüken sıraya geçip halini hatrına sorar tavsiyeler alır bizde ise imamlarla dalga geçilir amerikada herkes inançlarını özgürce yaşayabilir filmlerde incilden örnek verilir gişe rekoru kırlan filmlerde biz yapamayı çünkü biz yobaz değil kıçında gezdiğimiz yalakalık yaptığımız kredi diye yalvardığımız avrupa amerika israil yobaz kişi başına milli geliri 4$ olan ülkem dünaynın en demokratik ve en çağdaş ülkesidir bizm ülkemizde insanlar insanları beyniyle değil kıyafetlerine göre yargılar çünkü biz şekilciyiz dünyadaki en modern ülke biziz çünkü demokrasiyide bu ülkerl bilmez sadece bizde vardır. İlk inen ayet OKU OKU dur. "Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı bir kan pıhtısından yarattı. Oku! Rabbin, kalemle öğreten, insana bilmediğini bildiren en büyük kerem sahibidir" (Alak, 96/1-5). okuma düzeyi çok düşük bir ülkeyiz okumak Allahın bir emridir ama ne gereği var Kuranda yazıyor ama insanların çoğu mukaddes kitabı okumamışki bugün ölücekmiş gibi ahiret için çalış yarında hiç ölmüyecekmiş gibi dünya hayatı için çalın der Hz Hz.Muhammed (S.A.V) ama ne gereği var yobazlık yapmaya güney korede insanalr 18 saat çalışyor smsung lg gibi firmalr çıkartıyor ben bu ülkede biz onlardan daha iyi çözürülüklü monitor nasıl yaparız çok çalışarak diye bunu kavgasını yapmak isitiyorum insanlarla düşünceyle ama olsun sağ sol kavgası bizde daha önemlidir insanların kafasındaki örtü daha önemlidir bu ülkede insanlar farklı sakal ve bıyık şekilleriyle partilerde kendine yer edenebiliyor o da işi öğrenmiş biliyorki beyin değilde şekil önemli bu ülke 1990 dan 2000 e kadar faizle yaşayarak fabrikalrını işyerlerini satıp tatlı faizlerle yaşayan milletide gördü ve arkasında bıraktığı işsizler enkazınıda sistemi bu hale getirenler sözde müslümanlardır kuran ın tam tersi yaşamı seçen yöneticlerdir ama Kurana göre yaşayan zaten yobazdır her millet hakedildiği gibi yaşar lafından nefret ederim ama düşünmek gerekir bu lafı. HER ZAMAN İÇİN UMUTLUYUM O BİTERSE HAYATTA BİTER ÇÜNKÜ/ SAYGILAR...
Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 19 yıl eline sağlık. Ülkemizde dinimiz uygulanmıyor neden çünkü bilen yok. doğru düzgün anlayan yok, seven yok. birçok insan istemeden ibadet ediyor, neden iman etiğinin doğru düzgün farkında değil. bizim dinimiz yapılması gereken şeylerden ibaret değil. Anlaşılması gereken şeylerde var. ülkemizde müslüman bir ailenin çocuğu dünyaya geldiği zaman belli bir yaştan sonra camiye götürülür namaza alıştırılmaya çalışılır. yavaş yavaş oruç tutturulur. ibadetler öğretilir. arapça dualar ezberletilir. Allahın istediğini yapmazsan cehenneme gidersin denir. ondan sonrada bu aile kendisiyle "ne güzel islama uygun bir evlat yetiştiriyoruz" diyerek guru duyar. peki çocuk bu yapmak zorunda olduğu şeyleri neden yapıyor. çocuk bunu doğru düzgün bilmez. sadece Allah ın bunu istediğini ve yapmaz zorunda olduğunu bilir ve ilerde çocukta dine karşı bir bıkkınlık oluşur. bir süre sonrada isyan eder ve dinden nefret eder. bu forumdaki birçok ateist te olduğu gibi. halbuki önce çocuğun dini anlaması sağlanmalıdır. dini sevdirmeye çalışılmalıdır. namaz öğretilmeli ama kılmaya zorlanmamalıdır. zaten doğru bir şekilde dini öğrenen bir çocuk kendiliğinden namaz kılmak isteyecektir ve bu şekilde de olması gerekir. ibadet eden kişi canı gönülden ibadet etmeli, bunu istemelidir. asıl güzel olan budur. sen çocuğun gönlüne dinin tohumlarını eker ve sularsın sonrada tohumun filizlenip kendiliğinden yeşermesini beklersin. direk olarak çiçeği oraya dikemezsin. gönül bunu kabul etmez.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.