Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 19 yıl ÖĞRENCİLER Melek, Gülşen, Dilek, Nuray, İlkayda, ve İlknur üniversitede öğrenim görmektedirler. Öğrencilerin yaşları 18, 19, 21, 22, 24 ve 27 dir. Öğrenciler üniversitede fizik, biyoloji, felsefe, matematik, tıp ve ekonomi okumaktadırlar. Öğrenciler bir gün lokantaya giderler. Lokantada masada oturma şekilleri aşağıdaki gibidir. (Verilen sıralamadan bir ipucu çıkarmaya çalışmayın. Rastgele yazılmıştır) 1 4 2 5 3 6 Aşağıda verilen bilgilerden yararlanarak şu sorulara cevap verin. Soru:1- Matematik öğrencisi kaç yaşındadır? Soru:2- Nuray ne eğitimi almaktadır? Bilgiler 1- 4. koltukta melek oturmaktadır. 2- Felsefe öğrencisine sağ yanındaki arkadaşı lenf boğumlarının işlevini anlatmaktadır. 3- İlayda ile Gülşenin arasında ilknur oturmaktadır. 4- 21 yaşında olan öğrenci sağ sırada oturmaktadır. 5- Tıp öğrencisi ile dilek yanyana otururlar. 6- En büyükleri olan fizik öğrencisinin yanında 19 yaşındaki öğrenci oturmaktadır. 7- Sol sırasında oturanlardan birisi matematik öğrencisidir. 8- 6 numaralı koltuğun karşısında oturan fizik öğrencisidir. 9- Dilek karşı çaprazında oturan ilaydaya tuzluk uzatır. 10- Sağ sırada İlknurun karşısında oturan öğrenci 22 yaşındadır. 11- Gülşenin karşısında oturan öğrenci 18 yaşındad
Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 19 yıl lenf boğumlarının işlevini anlatan öğrenciyi tıpçı kabul ederek; matematil öğrencisi24 veya 19 yaşındadır...ikisi de oluyo, ben bi fark bulamadım. nuray tıp okumaktadır... lenfi anlatan biyolojici ise iş karışıyo...şaka bi tarafa o masada olmak isterdim...
Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 19 yıl 1-ilayda 24 yaş biyoloji 4-melek 21 yaş ekonomi 2-ilknur 19 yaş matematik 5-nuray 22 yaş tıp 3-gülşen 27 yaş fizik 6-dilek-18 yaş felsefe
Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 19 yıl 2- Felsefe öğrencisine sağ yanındaki arkadaşı lenf boğumlarının işlevini anlatmaktadır. sağ derken yanındaki sağmı karşıdaki mi. anlaşılır değil burası. çünkü karşıyada sağ demişsiniz bir kaç maddede yanındaki sağ ise matematikçiyi yada tıpçıyı bir yere oturtamıyoruz diğer bilgiler ışığında. sağı karşı olarak alınca şöyle olur. 1-ilayda-felsefe-24 2-melek-biyoloji-21 3-ilknur-mat.-19 4-nuray-tıp-22 5-gülşen-fizik-27 6-dilek-ekonomi-18 matematik öğr. 19 yaşında nuray tıp öğrencisi
Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 19 yıl Yazar arkadaşlar matematik öğrencisinin kaç yaşında olduğunu ve nurayın ne eğitimi aldığını sordum bütün cevaplar yanlış medical diğerleri neyse ama sana yanlış cevabı yakıştaramadım )
Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 19 yıl matematik öğrencisi 19 yaşında nuray tıp eğitimi alıyor mu demeliydik sadece?
Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 19 yıl arkadaşlar matematik öğrencisinin kaç yaşında olduğunu ve nurayın ne eğitimi aldığını sordum bütün cevaplar yanlış medical diğerleri neyse ama sana yanlış cevabı yakıştaramadım ) siz yanlışsınız. yukardaki iletimin başını okuyun bir açıklama yapın
Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 19 yıl Yazar arkadaşlar felsefe öğrencisinin sağ yanındaki demesinde bir anormallik yok kelime oyunuda yok medical cevabın hala yanlış yani doğru cevap bu değil eğer isterseniz sorunun yanıtını vereyim yada bir kez daha çözmeye çalış o kadarda zor değil
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 19 yıl 2 kez çözdüm 2 sinde de aynı çıktı. açıklarmısın çözümü. istersen özleden gönder.
Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2005 19 yıl selam bence matematik öğrencisi 24 yaşında Nuray tıp eğitimi almaktadır
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl Yazar tbr kler dragon matematik öğrencisi 24 yaşında nuray tıp eğitimi almaktadır. uzun uzun bunu anlatamam siz şimdi yerlerine koyarak tekrar çözün o zaman hatayı nerede yaptığınızı anlarsınız
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.