Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Evet biz bizimkiler batırdı ne avrupa ne ımf bakın size güzel bir örnek vereyim zemirel yıllarca çiftçiler üzerinden siyaset yaparak iktidar oldu mitinge çıkardı ben onun verdiğinin 1 katına vericem derdi herkes koyun gibi alkışlardı hiç kimse kimin parasını kime veriyrsun arkadaş demedi. Bugün nüfusun 4 te 2 si çiftçi çiftiçiye o zaman faizler %100 ken devlet %50 oranla senelik faize para verdi bu para özel bankalrdan %100 net fazile alındı çiftçiye verildi popülizm oy uğruna geriye kalan %50 bütçe açığını kim ödedibankalara ve bu açıklar öyle bir hale geldiki KAMU BANKALARI GÖREV açığı olarak 2000 de yayınlanan bir raporda bu açığın 30 milyar $ olduğu açıklandı bizm balık hafızalı milletimiz bu rapor açıklandıktan bir hafta sonra unuttu bunu adam popülizm uğruna ülkeyi batırdı 2000 de ben 19 yaşındaydım aradan 5 yıl geçmiş bu rapor yayınlanalı ben hala içime sindiremiyorum benim ülkem hala sağ sol kavgası yapa dursun Cvit cglar bu ülkede banklardan sorumlu devlet bakanıydı, sonra görevi bırakınca interbankı aldı ve sonra 1 katrilyon 200 trilyon lira bu ülkeye yük bindi ve bunu yapan bankalrdan sorumlu eski devlet bakanı ama benim balık hafızalı ülkem insanı bunun için değilde bilnemne takımın niye sahası kapatılmış diye yürüdü çünkü bunları okuyunca ruhsuzca sayfayı çevirebilecek kadar ruhsuzlaşıyor dışarıda insanlar işsizlikten intihar eder iken bu ve bunun gibi siyasetçiler kamu şirketlerinde 10 kişik iş yerine 100 kişi alıp 90 ını bütün gün oturtup şirketlerde çay içirtiyorlardı ben bir genç olarak bunları hazmedemiyorum unutmam unutamam bu zülmü ondan sonra ımf bu ülkenin şirketlerini satıyor paronayası yap sen çökert ülkeyi kasanda 150 milyar $ açık yap kötü yönet çal çırp 10 kişik işe 100 kişi al ki 80 seni salaktır sırf oy uğruna getirltirmiştir popülizm uğruna 30 milyar $ açık yap kendi halkını donuna kadar soy ağalık sistemi kur ondan sonra ımf kahrolsun yok ya başka derdin varmı imf mi yaptı bunları senin vahşi yöneticlerin kim kahrolsun amerkidaki adammı yöneticinmi yada vicdanınız elveriyorsa evet satılmış şirketler 1 kişik işi 10 kişi yapsın çocuklarınızın geleceği çalınsın bu ülkede emeklilk yaşı oy uğruna 35 e çekilmişti bayan başbakanımız döneminde hatırlıyormusunuz ? Vicdanım izin vermiyor bunların evlerinde rahat uyku çekmesine ve bunlar yargılanmadığı sürecede bu knouda vicdanım can çekişecek yapılan onlarca havaalını trilyonlarca para dökülen yapılar çürüdü popülizm uğruna sadece arda kalan bina çürükleri bir başbakan düşünün ki içerden bilgi sızdırır borsadaki şirket sahibine 2000 den önce olmuştu bu bir yönetici düşününki devalasyondan önce kardeşine insıder trading dediğimiz bilgi sızdırmasını yapmış evet arkadaşlar bu ülkede bunların hepsini imf ve amerika yaptı bize ımf ye ve amerikaya bu insanlar muhtaç yapmadı imf yaptı yanlış anlaşılmasın amerikayıda imf yide sevmem ama insanalr kendini sıyırmak için bütün bu rezillikleri hepsini ımf yapmış gibi gösterdi ve halk da bunu yedi sokalara dökülmüştü bende bu ülke cahillkten kurtulmazssa hiç bir şey oalamaz demiştim. Bakın bizm halkda suçlu hükümete hortumculara küfür eder rezil kendi gider evde kaçak elektrik kullanır hortumcuyla bu en alttaki adamın hiç bir farkı yok hortumcuyu yuhlar gider polise para ödememk için dayısınıu amcasını devreye sokar kişilksiz şahsiyetsiz yanında adam çalıştırır yıllarca maliyeci gelince o adamı saklar vergi vermemk için tadilat bakımda gösterir sonra hortumcuya nasıl ülke hiç dürüst yokmuş diye asıl kişilksizde kendidir onlardan hiç bir farkı yoktur 21. yüzyıla girdiğimiz bu günlerde şu son günlerdeki yaşanan siyasi ve ekonomi gelişmelerden umutlyum ama yine de o tedbiri elden bırakmıyorum Benim ülkem sağla solla ımf y le uğraşırken adamlar yedi ceddine zengin etti ülkedeki açıkları kapatmak için mecburen ımf ye başvurdu çünkünü bitirdi hepsini ımf den de para almazsa arjantin gibi monotoryum ilan edicekti zaten yani iç borçları ödeyemekten ötürü iflas ama olsun yinede KAHROLSUN IMF :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.