Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 19 yıl İKİ EŞ SİLİNDİR TAM DİK OLARAK KESİŞTİRİLİYOR.( + gibi).HER İKİ SİLİNDİRE AİT OLAN ORTAK BÖLGENİN HACMİ NE OLUR ?( Bilinen tek ölçüm silindirin taban dairesinin yarıçapıdır )
Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 19 yıl Yazar coray kardeş silindirlerin ara kesiti küre olmaz.Ortak bölgenin bir kesiti alınırsa bu kesit bir kare olur.Ancak ortak hacme sığacak bir kürenin kesiti karenin içine çizilen dairedir.Gerçekten çok ince bir düşünce ve hesap istiyor.Ortak bölgenin kesitini düşünerek hareket edersen bulabilirsin.BOL ŞANS....
Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 19 yıl Yazar KARDEŞ : KESİŞİM BÖLGESİ SİLİNDİR DE OLMAZ KÜRE DE . ANCAK İLGİN İÇİN TEŞEKKÜRLER
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 19 yıl Yazar ARKADAŞLAR BU SORUYA İLGİ YOK HERHALDE.AMA GERÇEKTEN GÜZEL SORU. BEN DE BU SORUYLA İLK KARŞILAŞTIĞIMDA ÇÖZMEK ÇOK ZAMANIMI ALMIŞTI.
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 19 yıl kardeş soru çok güzel kesişimden ortaya çıkan şekil enteresan şekli kafamda canlandırabilmek için epey uğraştım sanırım çözüme çok yaklaştım:P bekleyip görelim bakalım
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 19 yıl slm 4karekök(2):3*[pi*yarıçapın küpü] oluşan bölgeyi tabanlarından yapıştırılmış koniler olarak düşündüm????????
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 19 yıl Yazar kardeş, kesişim bölgesinin tabanları ortak dik koniler olması için iki tane tepe noktası gerekmez mi ? oysa ortak bölge de böyle bir nokta yok dimi ?
Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 19 yıl Kabüller: çap =2r ^=üs işareti rkök2=r nin karekökü [(4/3)*pi*(rkök2)^3] -(küp merkezinden aynı doğultu ve zıt yönlere r kadar uzaklıktan kesilen küp parçaları) küpten parça çıkarınca nasıl işlem yapıyorduk hatırlayamadım kesişimde oluşması muhtemel eksik küre çapı 2rkök2.. aç karna bu kadar :)koay gelsin
Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 19 yıl Yazar düşünce güzel ama yanlış.bi dahaki sefere tok karnına düşün kardeş.
Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 19 yıl 2r= silindir çapı pi*r^2*2r 2*pi*r^3 mü, karnım hala aç sanırım
Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2005 19 yıl Yazar ARKADAŞLAR MAALESEF CEVAPLARINIZIN HİÇBİRİ DOĞRU DEĞİL. BAŞARILARRRRRRRRRRRRRRRRR
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Yazar Silindirin ortak hacmi her ne şekilde ise bu şeklin ara kesiti bir karedir. Ortak hacme sığacak bir kürenin kesiti karenin içinde çizilen dairedir. Kare alanının daire alanına oranı basit bir hesapla pi/4 olarak bulunur. Kürenin hacminin ortak hacme oranı da aynı olacaktır. Ortak hacme x dersek ; 4/3.pi.r(küp) : x = pi/4 x=16/3.r(küp) çıkar. kardeş kusura bakma,uzun süredir meşguldüm.zaman ayıramadım.İnsallah cevabı anlarsın.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.