Φ liyakorn Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 BİR ÇEMBERİN İÇİNDEKİ NOKTAYI ÇEMBERE HİÇ ZARAR VERMEDEN,KESMEDEN VE KATLAMADAN NASIL DIŞARI ÇIKARIRSINIZ ? NOT : Soruda hiçbir hile yoktur.Ufkunuzu daha da genişletin. ayrıca medikal kardeş 3 çigi ile kare soruna cevap gelmemişse cevabı şu olabilir mi? İksi aynı boyda üçüncüsü de bunların toplam uzunluğunda olan üç çizgi çizersin. köşeli U şeklinde çizdiğimiz bu şeklin kolları kısa çizgiler olmalı.Bu çizdiğimiz şekli düz ayna karşısına koyarız.görüntüsü ile birlikte bir kare oluşur. Alıntı
Φ coray Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 soru açık değil gibi geldi bana nokta ve çember kağıt üzerine mi çizilmiş ?eğer bunları soyut olarak düşüneceksek eren arkadaşımızın dediği gibi üç boyutlu olarak nokta çemerin içinden çembere değmeyecek şekilde çıkar gider ama soru neyi düşünmemizi istiyor o anlaşılmıyo Alıntı
Φ liyakorn Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Arkadaşlar bana da bu soru sorulduğunda sizin gibi düşünerek cevap verdim.Ama üç boyutlu düşünüldüğünde sorunun hiçbir espirisi kalmıyor.Bir dik koniye üstten bakıldığında tepe noktası ve tabanı soruyu özetliyor aslında. Söyledikleriniz doğru. Belki farklı bir cevap alırım diye sordum.Eğer farklı bir şey aklınıza gelirse benimle paylaşır mısınız? TEŞEKKÜRLER..... Alıntı
Φ bugsbunny Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2006 çemberin içi boş olduğu için içine nokta çizilmez ki çizilmeyen bir noktayı nasıl çıkarabiliriz... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2006 BİR ÇEMBERİN İÇİNDEKİ NOKTAYI ÇEMBERE HİÇ ZARAR VERMEDEN,KESMEDEN VE KATLAMADAN NASIL DIŞARI ÇIKARIRSINIZ ? Şöyle olabilir:İçinde nokta olan çembere,şaşı bak şaşır resimlerine baktığımız gibi bakarsak bir süre sonra nokta çemberin dışında görünür.Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.