Φ liyakorn Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 ARKADAŞLAR DİĞER SORUM ŞU : Bir adam elindeki çeki bozdurmak için bankaya gitmiş.Fakat veznedar bir yanlışlık yapıp çekin üzerinde yazılı liralar yerine kuruş,kuruşlar yerine de lira vererek çeki ödemiş.Adam da dikkat etmeden paraları cebine koydu.Eve giderken paranın 5 kuruşunu düşürdü.Bu vesile ile parasını saydı ve cebinde çekin değerinin tam 2 katı parası olduğunun farkına vardı.Çekin üzerinde yazılı miktar ne kadardı ? MEDİKAL EĞER CEVABI BULURSAN KİMSEYİ BEKLEME CAMOKA SENDEN DE CEVAP BEKLİYORUM... Alıntı
Φ liyakorn Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 arkadaşlar bu sorunun benzeri olan soru çözüldü.ondan yardım alabilirsiniz. Tabi cevap veren arkadaş sadece cevabı değil çözüm yolunu da biliyorsa ???? Alıntı
Φ coray Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 31 lira 63 kuruş çözümü ilk önceki liramız a kuruşumuz b olsun, a lira = 100a kuruş 100a+b=ilk durum 100b+a-5=son durum son durum ilk durumun 2 katı 100b+a-5=200a+2b =====> 98b=199a+5 ==> 98b= 2a*98+3a+5 ==> b=2a +(3a+5)/98 b=2a +(3a+5)/98 paraların sayısı tam sayı olacak diye düşünecez "a" bi tam sayı ise b de tam sayı olacağından (3a+5)/98 =k gibi bi tam sayı olmalı k =1 için 3a+5=98 a=31 b de 63 çıkıyo uzattım biliyorum ama olsun anlaşılsın Alıntı
Φ liyakorn Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 KARDEŞ CEVABIN DA ÇÖZÜM YOLUN DA DOĞRU.TEBRİKLER... ZATEN SORU BASİT BİR DENKLEMDEN İBARETTİ.AMA ASLINDA CEVABIN SADECE 31 LİRA 63 KURUŞ OLMADIĞINI DA BİLİYORSUN. k= 1 İÇİN DOĞRU OLDUĞU GİBİ k=4 k=7 k= 10 .... ( 3 ardışık bütün tamsayı değerleri için çıkacak bütün sonuçlar doğru olur.) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.